- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Για Δες, καινούργιο και εντελώς οικογενειακό μεζεδοπωλείο
Μια μαμά και ένας γιος, η Δέσποινα και ο Γιάννης ενώσανε τις δυνάμεις τους (και τα ονόματα τους- Για Δες), και εδώ και ένα μήνα άνοιξαν ένα καινούργιο καφέ-μεζεδοπωλείο στα Άνω Πατήσια, στην περιοχή της Λαμπρινής. Στον απλό και φιλικό χώρο τους που φιλοδοξούν να γίνει ένα χαλαρό στέκι της γειτονιάς, σερβίρουν καθημερινά από το πρωί καφέ (τον ιταλικό Vergnano), αλλά και μεζέδες όπως τηγανιά χοιρινή και κοτόπουλου (6 ευρώ), λουκάνικο (5 ευρώ), ποικιλία κρεάτων (12 ευρώ), πατάτα ψητή με τυριά, μανιτάρια σοτέ, πιπεριά Φλωρίνης γεμιστή με φέτα, μελιτζανούλες ψητές με ντομάτα φρέσκια, σκόρδο-λάδι- ξίδι και άλλα πολλά νόστιμα που επιμελούνται με την ίδια φροντίδα που έχουν όταν τα φτιάχνουν και στο σπίτι τους.
Τα κεμπάπ είναι χειροποίητα, με δική τους συνταγή (6 ευρώ), οι κολοκυθοκεφτέδες είναι πεντανόστιμοι και κοστίζουν 0,50 το κομμάτι, τα μανιτάρια με το τυρί έχουν 1 ευρώ το κομμάτι, δύσκολα κάποιος θα ξεπεράσει τα 8-10 ευρώ. Στο τέλος κερνάνε γιαούρτι με καλό μέλι ή χαλβά σιμιγδαλένιο, ενώ και οι καφέδες συνοδεύονται με σπιτικά φτιαγμένα κουλουράκια και cookies.
Χαλεπά 65, Άνω Πατήσια (Λαμπρινή), Αθήνα, 211 2140 158
INFO
Ζεστός και οικογενειακός χώρος στην περιοχή της Λαμπρινής. Μπορείς να πας από το απόγευμα για καφέ και να κάτσεις μέχρι το βράδυ για τσίπουρο. Σουξέ οι σπιτικοί μεζέδες του (που μπορείς να απολαύσεις με το ποτό σου, χωρίς να ξεπεράσεις τα €8-12/άτομο), και το κέρασμα που ποτέ δεν λείπει για να κλείσει γλυκά τη βραδιά.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.