- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Τα κορυφαία κρασιά του Τσέλεπου στη δροσερή ταράτσα του Lykos Steak House
Οίνος και γεύσεις κάτω από τον πειραιώτικο ουρανό
Ένα κορυφαίο οινοποιείο της χώρας επιλέγει το γνωστό εστιατόριο του Πειραιά για να κάνει την αρχή σε βραδιές γευσιγνωσίας. Το Lykos Steak House πήρε το ιστορικό πόστο του θρυλικού Βασίλαινα (ο οποίος συνεχίζει στη νέα του έδρα πίσω από το Χίλτον), είναι αφιερωμένο πια στην κρεατοφαγία και το υποστηρίζει φέρνοντας εξαιρετικά κρέατα από όλη την Ελλάδα. Ο οινοποιός Γιάννης Τσέλεπος, από την άλλη, αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές οινικές προσωπικότητες στην ελληνική αλλά και την παγκόσμια αγορά. Τα αμπελοτόπια της Πελοποννήσου αποτέλεσαν για πολλά χρόνια το πεδίο δράσης του. Αφετηρία υπήρξε η ένδοξη από την αρχαιότητα Μαντινεία και όχημα το Μοσχοφίλερο, το οποίο ανέδειξε στις παγκόσμιες αγορές.
Η δεύτερη στάση του έγινε στη σπουδαιότερη, για ερυθρό κρασί, αμπελουργική ζώνη, τη Νεμέα, στοχεύοντας στη δημιουργία premium κρασιών από το ευγενές Αγιωργίτικο. Αναζητώντας το καλύτερο πέρασε και στη Σαντορίνη όπου σε συνεργασία με την οικογένεια Χρυσού αναδιάρθρωσε τον ιδιόκτητο αμπελώνα 125 στρεμμάτων της και το πρώτο δείγμα της νέας του Σαντορίνης, θέτει τον πήχη πολύ ψηλά! Την Πέμπτη 5/7 η οικογένεια Τσέλεπου με την οικογένεια του Lykos Steak House- Θανάσης Βασίλαινας και Βαγγέλης Λύκος-, μας υποδέχονται στη δροσερή ταράτσα του εστιατορίου και η βραδιά αναμένεται συναρπαστική-τηλέφωνο κρατήσεων 2104612457 . Το μενού με κόστος 35€ κατ’ άτομο θα περιλαμβάνει:
BLANC DE GRIS (Μοσχοφίλερο)
Κρασί με λεπτά αρώματα εσπεριδοειδών και λεμονανθών,με πλούσιο σώμα σε αρμονική ισορροπία με την οξύτητα
ΚΑΡΠΑΤΣΙΟ ΑΠΟ ΦΙΛΕΤΟ ΜΟΣΧΟΥ ΣΕΡΡΩΝ (παρμεζάνα, ροζ πιπέρι, ξύσμα λεμόνι)
ΣΑΛΑΤΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕ VINEGRAITE ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ
ΔΡΥΟΠΗ ΡΟΖΕ (Αγιωργίτικο)
Σα να βουτάς τη μύτη σου σε ένα κοκτέιλ κόκκινων φρούτων, μαρμελάδες από κεράσι και φράουλες και μοναδική δροσιά στο στόμα. Φρέσκο, τραγανό, φρουτώδες, φιλικό, σχεδόν ακαταμάχητο, όπως μόνο το Αγιωργίτικο μπορεί.
ΑΥΓΟ ΜΕΛΩΜΕΝΟ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ (Σύγκλινο Μάνης, γραβιέρα Κρήτης, αυγό ποσέ)
ΝΕΜΕΑ ΔΡΥΟΠΗ (Αγιωργίτικο)
Κρασί προσιτό από τη νεαρή του ηλικία, με άφθονα αρώματα φρούτων και ξηρών καρπών, με μαλακή και βελούδινη γεύση, δίνουν ένα Αγιωργίτικο με αρωματικό εύρος και γευστικό πλούτο.
ΓΙΟΥΒΕΤΣΑΚΙ ΜΕ ΜΟΣΧΙΔΑ ΝΑΞΟΥ (χτένι μοσχίδας Νάξου και χειροποίητο κριθαράκι)
ΑΥΛΟΤΟΠΙ (Cabernet Sauvignon)
Ένα Cabernet με βαθύ κόκκινο χρώμα, αρώματα βανίλιας καφέ, μπαχαρικών και φρούτων του δάσους, το οποίο συναρπάζει με τη στιβαρότητά του.
ΤΑΛΙΑΤΑ (κοπή από το κόντρα Ελληνικής μοσχίδας Σερρών, αναερόβιας ωρίμανσης 40+ ημερών)
ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ (Νάξου)
AMALICIOUS (Cocktail με AMALIA BRUT ROSE)
MILLE FEUILLE (με τραγανό χειροποίητο φύλλο, μούς μασκαρπόνε και σάλτσα φράουλας)
Lykos Steak House Αιτωλικού 72, Πειραιάς, 210 4612457
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο μεζές είναι ένας τρόπος ζωής που μας θυμίζει την αξία του ελληνικού τραπεζιού
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.