- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Πάμε για μπραντς στην ταράτσα μπάιος;
Τα Σαββατοκύριακα του Ιουλίου η Taverna σερβίρει το μπραντς το ελληνικό, το σωστό
Η Taverna τα Σαββατοκύριακα του Ιουλίου μας προσφέρει το μπραντς το ελληνικό, το σωστό στην ταράτσα!
Με βάση πάντα τις αγνές ελληνικές πρώτες ύλες, αυτό το μπραντς, θα μας πάει πίσω στα παιδικά καλοκαίρια και στις γεύσεις που αυτά περιελάμβαναν. Φρέσκα φρούτα, γιαουρτάκι, τηγανίτες, τσουρέκι, αυγουλάκια, αγνό μέλι είναι μόνο μερικές από τις λέξεις - κλειδιά που θα συναντήσουμε στο σπέσιαλ μπραντς μενού της Ταβέρνας από τις 11.00 μέχρι και τις 17.00.
Taverna at Bios
Η Taverna είναι το νέο pop-up project της γαστρονομικής αναζήτησης του Bios. H Γωγώ Δελογιάννη και το Bios.Home Kitchen δημιούργησαν την Taverna at Bios, η οποία θα λειτουργεί όλο το καλοκαίρι!
Η δημιουργία της Taverna(ς) έχει σοβαρή έρευνα από πίσω. Πολλές ώρες αναζήτησης της τέλειας πρώτης ύλης, μαμάδες, θείοι, ξαδέρφια και γιαγιάδες κλήθηκαν να δώσουν τα φώτα τους, μικρά οδοιπορικά οργανώθηκαν, ύπνος χάθηκε (και χάνεται), άπειρες δοκιμές χρειάστηκαν.
«Μας απασχόλησε πάρα πολύ το πώς θα έρχεται στα χέρια μας η πρώτη ύλη καθώς και το consistency αυτής. Αυτό που θυμάμαι να τρώω όταν ήμουν 7 ετών, έχει πλέον εκφυλιστεί. Αυτές τις γεύσεις επιθυμούμε να επαναφέρουμε. Έλα να σε ταΐσουμε το φαγητό που έτρωγες στις διακοπές σου! Αυτό είναι η Taverna, κέρασμα, φίλοι μαζεμένοι γύρω από ένα τραπέζι σε ένα μπαλκόνι είτε αυτό είναι στην Ανάφη, είτε στον Κολωνό. Η προσέγγιση αυτή είναι και τιμολογική, καθώς το πιο ακριβό μας πιάτο είναι στα 7 ευρώ», εξηγεί η Γωγώ.
Το μενού παρουσιάζει μερικά από τα πιο κλασικά, ελληνικά πιάτα μαγειρεμένα με τις ανώτερες πρώτες ύλες και με πολλή αγάπη. Κεφτεδάκια, τυράκι, πατατούλες, όλη η απλότητα και το μεγαλείο της ελληνικής κουζίνας με την υπογραφή της Γωγώς Δελογιάννη, θα κάνει αυτό το ελληνικό καλοκαίρι στην πόλη πεντανόστιμο!
Ώρες Λειτουργίας Taverna(s)
Τετάρτη – Παρασκευή: 19.00 – 01.00
Σάββατο – Κυριακή: 13.00 – 01.00
Τηλέφωνο Κρατήσεων: 2103425335
Διεύθυνση: Σαλαμίνος 13 & Πειραιώς 84 (στον πρώτο όροφο), Αθήνα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.