- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Όσοι έχετε ξεμείνει στην Αθήνα, υπάρχουν αρκετά σημεία με τέλεια full moon ρομάντζα.
Δευτέρα 22 του μηνός, έχει πανσέληνο. Ένα φεγγάρι ολόγιομο και καλοκαιρινό που μπορεί κανείς να νιώσει τη μαγεία του ακόμη και μέσα στην πόλη. Όσοι έχετε ξεμείνει στην Αθήνα, μη στεναχωριέστε, υπάρχουν αρκετά σημεία με τέλεια full moon ρομάντζα, που απευθύνονται σε όλα τα γούστα. Καταρχήν τα ξενοδοχεία του κέντρου που διαθέτουν το μεγάλο ατού ενός roof garden. Το Galaxy στο Hilton για ποτό και finger food με 13 ευρώ το άτομο ή με πλήρες μενού. Το La Suite Lounge μέσα στο St George Lycabettus ειδικά για τη βραδιά προσφέρει κοκτέιλ Pimm’s κερασμένα δίπλα στην πισίνα και στη συνέχεια μενού με 29 ευρώ.
Το Olive Garden του ξενοδοχείου Titania έχει στη βεράντα του ελαιόδεντρα, θέα σε Ακρόπολη και Λυκαβηττό, έχει και φεστιβάλ ελληνικών γεύσεων μέχρι τέλη Αυγούστου με τα μενού του να ξεκινούν από 22 ευρώ. Κάτω στο Μοναστηράκι βρίσκεται πάντα η Kuzina, όπου κάτω μπορείτε να δειπνήσετε και πάνω σ’ αυτή την πραγματικά συγκλονιστική της βεράντα να πιείτε ποτό με την Ακρόπολη και τον Ναό του Ηφαίστου σε απόσταση αναπνοής. Την ίδια τέλεια θέα θα βρείτε και στο παλιό και πάντα καλό γιαπωνέζικο Kyoto, αν θέλετε η βραδιά να έχει και μια νότα εξωτισμού. Αν όχι, δίπλα βρίσκεται η γνωστή ταβέρνα Στροφή με καλό ελληνικό φαγητό και σχετικά φιλικές τιμές.
Ένα αγαπημένο για ρομάντζες σημείο είναι και ο Λυκαβηττός. Αν δεν θέλετε να θαυμάσετε το φεγγάρι ξεροσφύρι, δίπλα η Πράσινη Τέντα, το ουζερί που έχει σερβίρει γενιές και γενιές Αθηναίων, προσφέρει κλασικούς μεζέδες, ουζάκια και μπίρες. Κάτω στον Πειραιά, ειδυλλιακό σημείο είναι ο Ιστιοπλοϊκός, με θέα φεγγάρι-κότερα-βαρκούλες και θαλασσινές καλές γεύσεις στα πιάτα.
Πιο πέρα, στην παραλιακή της Αθήνας, καλή ιδέα είναι το Ελλάδος Εικόνες που σερβίρει πολλούς μεζέδες με υπόκρουση όλα τα ελληνικά του κεφιού και με γλέντια που καταλήγουν σε χορούς πάνω στην αμμουδιά. Το Moorings στον Λαιμό της Βουλιαγμένης έχει φτιάξει τέλεια ταράτσα με θέα στη μαρίνα και τον κόλπο και σερβίρει ποτό ή και μεσογειακή κουζίνα.
Πιο πέρα ακόμη θα βρεθείτε στο Island –όνομα και πράμα– για φαγητό μπροστά στη θάλασσα και κοσμική ρομάντζα. Αν θέλετε κάτι πιο χαλαρό, στο προηγούμενο του Island λιμανάκι λειτουργεί «καντίνα» με ωραία… σκοτάδια και με σαγανάκια, ψαράκια, λουκάνικα, πατάτες στα πιάτα. Για κάτι μια σταλιά πιο εκδρομικό, αλλά και πολύ ιδανικό για μια νύχτα με φεγγάρι, σας έχω δύο πολύ αγαπημένα μου σημεία. Το ένα είναι το Fragma στον Μαραθώνα –θα φτάσετε εκεί διασχίζοντας το στενό δρομάκι με τα νερά της λίμνης δεξιά και αριστερά και θα καθίσετε για φαγητό ή ποτό με την τέλεια θέα στη λίμνη και την φεγγαρόστρατα–, απλά μαγεία! Στην παραλία του Μαραθώνα, τέλος, θα βρείτε το άλλο… ειδύλλιο, την ταβέρνα Φάρος (2294056164, για να σας καθοδηγήσουν), που βγάζει τραπεζάκια ακριβώς πάνω στην αμμουδιά και σερβίρει υπέροχους μεζέδες, θαλασσινά και ψάρια, με το φεγγάρι καρφιτσωμένο ακριβώς πάνω από τα τραπέζια και το κυμματάκι να σκάει στα πόδια σας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.