Θεματα

Ντοματοσαλάτα αλλιώς

Μικρές παραλλαγές με γεύση κόλαση!

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
45643-95183.jpg

Ο μπαμπάς μου ήταν πολύ πολύ αδύνατος…Αυτό καθόλου δεν τον εμπόδιζε να είναι μερακλής και καλοφαγάς. Ο ίδιος δεν ήξερε να βράζει ούτε αυγό, η μαγειρική, παλιά, διόλου απασχολούσε τους άντρες, άσε που είχε και γυναίκα… Τσελεμεντέ Νο 2. Καμιά φορά όμως, κυρίως τα καλοκαίρια που έστελνε γυναίκα και παιδιά διακοπές και έμενε μόνος του, τότε που και η ντομάτα ήταν στα καλύτερά της, έφτιαχνε την σαλάτα του μόνος του και την καταφχαριστιόταν. Δεν έκανε και τίποτα σπουδαίο… Διάλεγε από τις ντομάτες τις ώριμες, αυτές που βγάζουν πολύ ζουμάκι για να βουτάει το ψωμάκι του, και απλά ψιλοέκοβε από πάνω μια ή και δύο σκελίδες σκόρδο, όχι κρεμμύδι όπως συνηθίζουμε.

Την ονόμαζε «Τριπολιτσιώτικη» και έλεγε πως του θύμιζε την μάνα του. Σήμερα, αιώνες μετά, την φτιάχνω κι εγώ, πάντα καλοκαίρι…Δεν θέλει τίποτα άλλο που να αποπροσανατολίζει την έντονη νοστιμιά της αυτή η ντοματοσαλάτα. Ούτε πιπεριά, ούτε αγγούρι, ούτε φέτα. Μόνο καλό, μυρωδάτο ελαιόλαδο και αλάτι. Εγώ της προσθέτω και λίγα φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου που νομίζω ότι της πάνε πολύ. Ταιριάζει ιδανικά με κεφτέδες αλλά και με μικρόψαρα -γαύρους, μαρίδες, γοπίτσες-, στο τηγάνι. Δοκιμάστε την έτσι και θα με θυμηθείτε…

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.