- CITY GUIDE
- PODCAST
-
35°
![43861-98572.jpg 43861-98572.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/43861-98572_0.jpg)
![45643-95183.jpg 45643-95183.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2013/07/17/45643-95183.jpg)
Ο μπαμπάς μου ήταν πολύ πολύ αδύνατος…Αυτό καθόλου δεν τον εμπόδιζε να είναι μερακλής και καλοφαγάς. Ο ίδιος δεν ήξερε να βράζει ούτε αυγό, η μαγειρική, παλιά, διόλου απασχολούσε τους άντρες, άσε που είχε και γυναίκα… Τσελεμεντέ Νο 2. Καμιά φορά όμως, κυρίως τα καλοκαίρια που έστελνε γυναίκα και παιδιά διακοπές και έμενε μόνος του, τότε που και η ντομάτα ήταν στα καλύτερά της, έφτιαχνε την σαλάτα του μόνος του και την καταφχαριστιόταν. Δεν έκανε και τίποτα σπουδαίο… Διάλεγε από τις ντομάτες τις ώριμες, αυτές που βγάζουν πολύ ζουμάκι για να βουτάει το ψωμάκι του, και απλά ψιλοέκοβε από πάνω μια ή και δύο σκελίδες σκόρδο, όχι κρεμμύδι όπως συνηθίζουμε.
Την ονόμαζε «Τριπολιτσιώτικη» και έλεγε πως του θύμιζε την μάνα του. Σήμερα, αιώνες μετά, την φτιάχνω κι εγώ, πάντα καλοκαίρι…Δεν θέλει τίποτα άλλο που να αποπροσανατολίζει την έντονη νοστιμιά της αυτή η ντοματοσαλάτα. Ούτε πιπεριά, ούτε αγγούρι, ούτε φέτα. Μόνο καλό, μυρωδάτο ελαιόλαδο και αλάτι. Εγώ της προσθέτω και λίγα φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου που νομίζω ότι της πάνε πολύ. Ταιριάζει ιδανικά με κεφτέδες αλλά και με μικρόψαρα -γαύρους, μαρίδες, γοπίτσες-, στο τηγάνι. Δοκιμάστε την έτσι και θα με θυμηθείτε…
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.