Ταβέρνα Άγιος Πέτρος στη Σκύρο, από αυτές που τις θυμάσαι και στην Αθήνα όταν πεινάς πολύ
Κρέατα, μποστανικά, όλα δικά τους
Φεύγοντας από τη Χώρα της Σκύρου με κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο και τον Βορρά, μπαίνουμε στο πευκόφυτο τμήμα του νησιού, ένα τοπίο τελείως διαφορετικό από το νότιο της Σκύρου που θυμίζει Κυκλάδες. Σε απόσταση 10 χιλιομέτρων, στην περιοχή Τραχύ, στην καρδιά του πευκοδάσους, βρίσκεται η παραδοσιακή-οικογενειακή ταβέρνα Άγιος Πέτρος.
Αποτελώντας τμήμα ενός αγροκτήματος, η ταβέρνα έχει μια μεγάλη κλειστή αίθουσα κι έναν μεγάλο ημιυπαίθριο χώρο, στεγασμένο με ξύλινη στέγη και μια καταπληκτική θέα μέσα στο δάσος με τα πεύκα.
Η ταβέρνα Άγιος Πέτρος, όμορφα και παραδοσιακά διακοσμημένη με παραστάσεις από τους κουδουνάτους στους τοίχους όπου βλέπεις τους πρωταγωνιστές των αποκριάτικων δρώμενων της Σκύρου (τον γέρο, την κορέλα, τον φράγκο κλπ), εκτός της καθημερινής πελατείας που υποδέχεται, είναι ιδανική για μεγάλες κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμους, βαφτίσια).
Το μεγαλύτερο όμως προτέρημα της ταβέρνας είναι η μεγάλη ποικιλία φαγητών, ψητών και μαγειρευτών, που φτιάχνονται χρησιμοποιώντας πάντα τα φρέσκα και αγνά υλικά παραγωγής του αγροκτήματος. Και τι δεν παράγει το αγρόκτημα: κρέατα (αρνί, κατσίκι, μοσχάρι, χοιρινό), λαχανικά εποχής από το μποστάνι και τυριά (γραβιέρα, μυζήθρα, φέτα, ξινοτύρι).
Η οικογένεια Μαυρίκου προσφέρει στους πελάτες της ό,τι καλύτερο έχει η ενδοχώρα της Σκύρου (δηλαδή τα πάντα πλην ψαρικών και θαλασσινών). Την ψησταριά την έχει αναλάβει ο σύζυγος που ψήνει κατσικάκια, αρνάκια και «ισκάρια» (ζώα που τα ευνουχίζουν για να φαγωθούν σε δύο χρόνια και είναι νοστιμότατα), συκωταριές και παϊδάκια. Η κυρά Πόπη αναλαμβάνει την κουζίνα όπου πρωταγωνιστούν τα μαγειρευτά όπως το κατσικάκι στη λαδόκολλα, το λεμονάτο κατσικάκι, η κοκκορομακαρονάδα, η τοπική φάβα «παντρεμένη» με μάραθο, τα γαλέντερα ομελέτα και βέβαια σκυριανή λαδόπιτα που γίνεται εκείνη την ώρα στο τηγάνι συνοδευμένη με τα τοπικά τυριά όπως το ξινοτύρι ή την παλαιωμένη πιθαρίσια γραβιέρα Σκύρου. Περισσότερα.
*Για τη Λαδόπιτα Σκύρου διαβάστε εδώ.
**Για τους Κουδουνάτους διαβάστε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Μέσα στις γιορτές όλοι θα πάμε σε ένα τουλάχιστον γιορτινό τραπέζι – κι αν είμαστε τυχεροί, θα πάμε σε περισσότερα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.
