Θεματα

Mockingbird’s Bar: «Το μπαρ των κοτσυφιών» μόλις άνοιξε στο Χαλάνδρι

Υπέροχη αυλή κι ακόμη ωραιότερα κοκτέιλ

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kotsifas-anoigma.jpg

Σε ένα παλιό πετρόχτιστο σπίτι του 1920 τα κοτσύφια της Harper Lee (To Kill a Mochingbird/ Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια, εκδ. Bell) δεν τραγουδάνε μόνο στη δροσερή αυλή. Φτερουγίζουν πάνω από την μπάρα, γίνονται αφορμή για εμπνευσμένα cocktails και τις νύχτες κελαηδούν: “They don’t do one thing but sing their hearts out for us. That’s why it’s a sin to kill a mockingbird”.

dsc_7025.jpg

Αυτό είναι το Mockingbird’s Bar που άνοιξε πρόσφατα σε ένα στενό του Χαλανδρίου από τρεις παιδικούς φίλους που θέλησαν το δικό τους όνειρό να γίνει πραγματικότητα. Ο Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης, ο Φώτης Λάβδας και ο Χάρης Αντύπας ένωσαν τις δυνάμεις τους και έφτιαξαν ένα στέκι φιλόξενο και ζεστό, αλλά ταυτόχρονα ανήσυχο και περιπετειώδες.

dsc_7056.jpg

Το Mockingbird’s Bar ανοίγει από το πρωί με ωραίο καφέ και comfort food και φτάνει μέχρι το βράδυ παρέα με κάποια από τα πιο ωραία cocktails της πόλης. Και είναι πράγματι έτσι καθώς η cocktail list δεν έχει μόνο την υπογραφή του Κωνσταντίνου, αλλά και πολλών ακόμα φημισμένων bartender. Κάθε τρεις μήνες η θα ανανεώνεται, πάντα με τη συμμετοχή γνωστών επαγγελματιών του χώρου, ενώ το κεφάλαιο «ποτό» συμπληρώνεται από επιλεγμένες ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα και μπίρες μικρών, ελληνικών ζυθοποιείων. Για να συνοδέψεις την μπίρα ή το κρασί σου θα βρεις λαχταριστές ποικιλίες με επιλεγμένα προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ενώ στο μενού υπάρχουν επίσης χορταστικές σαλάτες, μπρουσκέτες και τορτίγιες.

dsc_7085.jpg
dsc_7091.jpg

Στους τοίχους του Mockingbird’s Bar συναντάς έργα από τον ανερχόμενο εικαστικό Δημήτρη Ντόκο, από τον γνωστό αγιογράφο και ζωγράφο Κώστα Λάβδα, ενώ δεν λείπουν ούτε οι περιοδικές εκθέσεις τέχνης. Το Mockingbird’s Bar όμως, εκτός από καλλιτεχνική φύση έχει και κοινωνική δράση. Για αυτό έχει προδιαγραφές ΑΜΕΑ, είναι recycling - devoted και αγκαλιάζει την πρωτοβουλία «Ένας Καφές που Περιμένει», που ξεκίνησε κάποτε στα εργατικά καφενεία της Νάπολης και σήμερα έχει εξαπλωθεί σε όλον τον κόσμο.

dsc_7159.jpg

Σωκράτους 23, Χαλάνδρι, 211 0120921, Fb: MockingbirdsCafeBar


Φωτογραφίες: Ιωάννα Παγκαλιά

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 7: Η ιστορία του ψαριού
Η ιστορία του ψαριού

Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα

Συνταγές του μίξερ για ψάρι και γλυκά που ταιριάζουν
Μίξερ από την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: 5 συνταγές με ψάρι και 5 επιδόρπια που ταιριάζουν

Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι

Μίξερ 7: Η ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια
Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σήμερα: Υγιεινό ψάρι, υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές

Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.