- CITY GUIDE
- PODCAST
-
31°
Mockingbird’s Bar: «Το μπαρ των κοτσυφιών» μόλις άνοιξε στο Χαλάνδρι
Υπέροχη αυλή κι ακόμη ωραιότερα κοκτέιλ
![114824-667199.jpg 114824-667199.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114824-667199.jpg)
![kotsifas-anoigma.jpg kotsifas-anoigma.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2018/06/25/kotsifas-anoigma.jpg)
Σε ένα παλιό πετρόχτιστο σπίτι του 1920 τα κοτσύφια της Harper Lee (To Kill a Mochingbird/ Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια, εκδ. Bell) δεν τραγουδάνε μόνο στη δροσερή αυλή. Φτερουγίζουν πάνω από την μπάρα, γίνονται αφορμή για εμπνευσμένα cocktails και τις νύχτες κελαηδούν: “They don’t do one thing but sing their hearts out for us. That’s why it’s a sin to kill a mockingbird”.
![dsc_7025.jpg dsc_7025.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dsc_7025.jpg)
Αυτό είναι το Mockingbird’s Bar που άνοιξε πρόσφατα σε ένα στενό του Χαλανδρίου από τρεις παιδικούς φίλους που θέλησαν το δικό τους όνειρό να γίνει πραγματικότητα. Ο Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης, ο Φώτης Λάβδας και ο Χάρης Αντύπας ένωσαν τις δυνάμεις τους και έφτιαξαν ένα στέκι φιλόξενο και ζεστό, αλλά ταυτόχρονα ανήσυχο και περιπετειώδες.
![dsc_7056.jpg dsc_7056.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dsc_7056.jpg)
Το Mockingbird’s Bar ανοίγει από το πρωί με ωραίο καφέ και comfort food και φτάνει μέχρι το βράδυ παρέα με κάποια από τα πιο ωραία cocktails της πόλης. Και είναι πράγματι έτσι καθώς η cocktail list δεν έχει μόνο την υπογραφή του Κωνσταντίνου, αλλά και πολλών ακόμα φημισμένων bartender. Κάθε τρεις μήνες η θα ανανεώνεται, πάντα με τη συμμετοχή γνωστών επαγγελματιών του χώρου, ενώ το κεφάλαιο «ποτό» συμπληρώνεται από επιλεγμένες ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα και μπίρες μικρών, ελληνικών ζυθοποιείων. Για να συνοδέψεις την μπίρα ή το κρασί σου θα βρεις λαχταριστές ποικιλίες με επιλεγμένα προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ενώ στο μενού υπάρχουν επίσης χορταστικές σαλάτες, μπρουσκέτες και τορτίγιες.
![dsc_7085.jpg dsc_7085.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dsc_7085_0.jpg)
![dsc_7091.jpg dsc_7091.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dsc_7091.jpg)
Στους τοίχους του Mockingbird’s Bar συναντάς έργα από τον ανερχόμενο εικαστικό Δημήτρη Ντόκο, από τον γνωστό αγιογράφο και ζωγράφο Κώστα Λάβδα, ενώ δεν λείπουν ούτε οι περιοδικές εκθέσεις τέχνης. Το Mockingbird’s Bar όμως, εκτός από καλλιτεχνική φύση έχει και κοινωνική δράση. Για αυτό έχει προδιαγραφές ΑΜΕΑ, είναι recycling - devoted και αγκαλιάζει την πρωτοβουλία «Ένας Καφές που Περιμένει», που ξεκίνησε κάποτε στα εργατικά καφενεία της Νάπολης και σήμερα έχει εξαπλωθεί σε όλον τον κόσμο.
![dsc_7159.jpg dsc_7159.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dsc_7159.jpg)
Σωκράτους 23, Χαλάνδρι, 211 0120921, Fb: MockingbirdsCafeBar
Φωτογραφίες: Ιωάννα Παγκαλιά
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.