Θεματα

Mockingbird’s Bar: «Το μπαρ των κοτσυφιών» μόλις άνοιξε στο Χαλάνδρι

Υπέροχη αυλή κι ακόμη ωραιότερα κοκτέιλ

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kotsifas-anoigma.jpg

Σε ένα παλιό πετρόχτιστο σπίτι του 1920 τα κοτσύφια της Harper Lee (To Kill a Mochingbird/ Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια, εκδ. Bell) δεν τραγουδάνε μόνο στη δροσερή αυλή. Φτερουγίζουν πάνω από την μπάρα, γίνονται αφορμή για εμπνευσμένα cocktails και τις νύχτες κελαηδούν: “They don’t do one thing but sing their hearts out for us. That’s why it’s a sin to kill a mockingbird”.

dsc_7025.jpg

Αυτό είναι το Mockingbird’s Bar που άνοιξε πρόσφατα σε ένα στενό του Χαλανδρίου από τρεις παιδικούς φίλους που θέλησαν το δικό τους όνειρό να γίνει πραγματικότητα. Ο Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης, ο Φώτης Λάβδας και ο Χάρης Αντύπας ένωσαν τις δυνάμεις τους και έφτιαξαν ένα στέκι φιλόξενο και ζεστό, αλλά ταυτόχρονα ανήσυχο και περιπετειώδες.

dsc_7056.jpg

Το Mockingbird’s Bar ανοίγει από το πρωί με ωραίο καφέ και comfort food και φτάνει μέχρι το βράδυ παρέα με κάποια από τα πιο ωραία cocktails της πόλης. Και είναι πράγματι έτσι καθώς η cocktail list δεν έχει μόνο την υπογραφή του Κωνσταντίνου, αλλά και πολλών ακόμα φημισμένων bartender. Κάθε τρεις μήνες η θα ανανεώνεται, πάντα με τη συμμετοχή γνωστών επαγγελματιών του χώρου, ενώ το κεφάλαιο «ποτό» συμπληρώνεται από επιλεγμένες ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα και μπίρες μικρών, ελληνικών ζυθοποιείων. Για να συνοδέψεις την μπίρα ή το κρασί σου θα βρεις λαχταριστές ποικιλίες με επιλεγμένα προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ενώ στο μενού υπάρχουν επίσης χορταστικές σαλάτες, μπρουσκέτες και τορτίγιες.

dsc_7085.jpg
dsc_7091.jpg

Στους τοίχους του Mockingbird’s Bar συναντάς έργα από τον ανερχόμενο εικαστικό Δημήτρη Ντόκο, από τον γνωστό αγιογράφο και ζωγράφο Κώστα Λάβδα, ενώ δεν λείπουν ούτε οι περιοδικές εκθέσεις τέχνης. Το Mockingbird’s Bar όμως, εκτός από καλλιτεχνική φύση έχει και κοινωνική δράση. Για αυτό έχει προδιαγραφές ΑΜΕΑ, είναι recycling - devoted και αγκαλιάζει την πρωτοβουλία «Ένας Καφές που Περιμένει», που ξεκίνησε κάποτε στα εργατικά καφενεία της Νάπολης και σήμερα έχει εξαπλωθεί σε όλον τον κόσμο.

dsc_7159.jpg

Σωκράτους 23, Χαλάνδρι, 211 0120921, Fb: MockingbirdsCafeBar


Φωτογραφίες: Ιωάννα Παγκαλιά

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.