- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Αυτά είναι τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου
Στην κορυφή η Osteria Fransescana του Massimo Bottura
Δύο είναι τα βραβεία που κάθε σεφ ονειρεύεται να πιάσει στα χέρια του. Το ένα –φυσικά- είναι τα λαμπερά αστέρια του οδηγού Michelin. Το δεύτερο μια θέση στα World’s 50 Best Restaurants, τα Όσκαρ της γαστρονομίας. Από τα εκατομμύρια εστιατόρια που υπάρχουν σε αυτόν τον πλανήτη, μόλις 50 καταφέρνουν να ξεχωρίσουν, και αυτό δεν το λες και λίγο.
Προχθές το βράδυ στο Μπιλμπάο σε μια λαμπερή τελετή απονομής ανακοινώθηκαν τα φετινά βραβεία του World’s 50 Best Restaurants. Η “Osteria Fransescana” βρέθηκε για φέτος στην κορυφή της λίστας δίνοντας στον Massimo Bottura τον τίτλο του καλύτερου σεφ στον κόσμο για το 2018. Στη δεύτεροι θέση φιγουράρουν οι αδελφοί Roca με το καταλανικό “El Celler de Can Roca”, ενώ στην τρίτη ο Mauro Colagreco με το Mirazur. Τέταρτο καλύτερο εστιατόριο το “Elecen Madison Park” της Νέας Υόρκης που πέρυσι είχε κερδίσει την πρώτη θέση. Ακολουθεί αναλυτικά η λίστα.
Τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2018
- Osteria Francescana (Μόντενα, Ιταλία) *best restaurant in Europe*
- El Celler de Can Roca (Χιρόνα, Ισπανία)
- Mirazur (Μεντόν, Γαλλία)
- Eleven Madison Park (Νέα Υόρκη, ΗΠΑ) *best restaurant in North America*
- Gaggan (Μπανγκόκ) *best restaurant in Asia*
- Central (Λίμα, Περού) *best restaurant in South America*
- Maido (Λίμα, Περού)
- Arpege (Παρίσι, Γαλλία)
- Mugaritz (Σαν Σεμπαστιάν, Ισπανία)
- Asador Etxebarri (Αξπέ, Ισπανία)
- Quintonil (Πόλη του Μεξικού, Μεξικό)
- Blue Hill at Stone Barns (Ποκαντίκο Χιλς, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ)
- Pujol (Πόλη του Μεξικού, Μεξικό)
- Steirereck (Βιέννη, Αυστρία)
- White Rabbit (Μόσχα, Ρωσία)
- Piazza Duomo (Άλμπα, Ιταλία)
- Den (Τόκιο, Ιαπωνία) *highest climber*
- Disfrutar (Βαρκελώνη, Ισπανία) *highest new entry*
- Geranium (Κοπεγχάγη, Δανία)
- Attica (Μελβούρνη, Αυστραλία)
- Alain Ducasse au Plaza Athénée (Παρίσι, Γαλλία)
- Narisawa (Τόκιο, Ιαπωνία)
- Le Calandre (Ρουμπάνο, Ιταλία)
- Ultraviolet (Σανγκάη, Κίνα)
- Cosme (Νέα Υόρκη, ΗΠΑ)
- Le Bernardin (Νέα Υόρκη, ΗΠΑ)
- Boragó (Σαντιάγο, Χιλή)
- Odette (Σινγκαπούρη) *new entry*
- Alléno Paris au Pavillon Ledoyen (Παρίσι, Γαλλία)
- D.O.M. (Σάο Πάολο, Βραζιλία)
- Arzak (Σαν Σεμπαστιάν, Ισπανία)
- Tickets (Βαρκελώνη, Ισπανία)
- The Clove Club (Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο)
- Alinea (Σικάγο, ΗΠΑ)
- Maaemo (Όσλο, Νορβηγία) *new entry*
- Reale (Καστέλ ντι Σάνγκρο, Ιταλία)
- Restaurant Tim Raue (Βερολίνο, Γερμανία)
- Lyle’s (Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο) *new entry*
- Astrid y Gastón (Λίμα, Περού)
- Septime (Παρίσι, Γαλλία)
- Nihonryori RyuGin (Τόκιο, Ιαπωνία)
- Ledbury (Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο)
- Azurmendi (Λαραμπετσού, Ισπανία) *sustainable restaurant award*
- Mikla (Κωνσταντινούπολη, Τουρκία) *new entry*
- Dinner by Heston Blumenthal (Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο)
- Saison (Σαν Φρανσίσκο)
- Schloss Schauenstein (Φυρστενάου, Ελβετία) *new entry*
- Hiša Franko (Κομπαρίντ, Σλοβενία) *new entry*
- Nahm (Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη) *Asia’s best restaurant*
- Test Kitchen (Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική) *Africa’s best restaurant*
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.