- CITY GUIDE
- PODCAST
-
29°
Αυτά είναι τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου
Στην κορυφή η Osteria Fransescana του Massimo Bottura
Δύο είναι τα βραβεία που κάθε σεφ ονειρεύεται να πιάσει στα χέρια του. Το ένα –φυσικά- είναι τα λαμπερά αστέρια του οδηγού Michelin. Το δεύτερο μια θέση στα World’s 50 Best Restaurants, τα Όσκαρ της γαστρονομίας. Από τα εκατομμύρια εστιατόρια που υπάρχουν σε αυτόν τον πλανήτη, μόλις 50 καταφέρνουν να ξεχωρίσουν, και αυτό δεν το λες και λίγο.
Προχθές το βράδυ στο Μπιλμπάο σε μια λαμπερή τελετή απονομής ανακοινώθηκαν τα φετινά βραβεία του World’s 50 Best Restaurants. Η “Osteria Fransescana” βρέθηκε για φέτος στην κορυφή της λίστας δίνοντας στον Massimo Bottura τον τίτλο του καλύτερου σεφ στον κόσμο για το 2018. Στη δεύτεροι θέση φιγουράρουν οι αδελφοί Roca με το καταλανικό “El Celler de Can Roca”, ενώ στην τρίτη ο Mauro Colagreco με το Mirazur. Τέταρτο καλύτερο εστιατόριο το “Elecen Madison Park” της Νέας Υόρκης που πέρυσι είχε κερδίσει την πρώτη θέση. Ακολουθεί αναλυτικά η λίστα.
Τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2018
- Osteria Francescana (Μόντενα, Ιταλία) *best restaurant in Europe*
- El Celler de Can Roca (Χιρόνα, Ισπανία)
- Mirazur (Μεντόν, Γαλλία)
- Eleven Madison Park (Νέα Υόρκη, ΗΠΑ) *best restaurant in North America*
- Gaggan (Μπανγκόκ) *best restaurant in Asia*
- Central (Λίμα, Περού) *best restaurant in South America*
- Maido (Λίμα, Περού)
- Arpege (Παρίσι, Γαλλία)
- Mugaritz (Σαν Σεμπαστιάν, Ισπανία)
- Asador Etxebarri (Αξπέ, Ισπανία)
- Quintonil (Πόλη του Μεξικού, Μεξικό)
- Blue Hill at Stone Barns (Ποκαντίκο Χιλς, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ)
- Pujol (Πόλη του Μεξικού, Μεξικό)
- Steirereck (Βιέννη, Αυστρία)
- White Rabbit (Μόσχα, Ρωσία)
- Piazza Duomo (Άλμπα, Ιταλία)
- Den (Τόκιο, Ιαπωνία) *highest climber*
- Disfrutar (Βαρκελώνη, Ισπανία) *highest new entry*
- Geranium (Κοπεγχάγη, Δανία)
- Attica (Μελβούρνη, Αυστραλία)
- Alain Ducasse au Plaza Athénée (Παρίσι, Γαλλία)
- Narisawa (Τόκιο, Ιαπωνία)
- Le Calandre (Ρουμπάνο, Ιταλία)
- Ultraviolet (Σανγκάη, Κίνα)
- Cosme (Νέα Υόρκη, ΗΠΑ)
- Le Bernardin (Νέα Υόρκη, ΗΠΑ)
- Boragó (Σαντιάγο, Χιλή)
- Odette (Σινγκαπούρη) *new entry*
- Alléno Paris au Pavillon Ledoyen (Παρίσι, Γαλλία)
- D.O.M. (Σάο Πάολο, Βραζιλία)
- Arzak (Σαν Σεμπαστιάν, Ισπανία)
- Tickets (Βαρκελώνη, Ισπανία)
- The Clove Club (Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο)
- Alinea (Σικάγο, ΗΠΑ)
- Maaemo (Όσλο, Νορβηγία) *new entry*
- Reale (Καστέλ ντι Σάνγκρο, Ιταλία)
- Restaurant Tim Raue (Βερολίνο, Γερμανία)
- Lyle’s (Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο) *new entry*
- Astrid y Gastón (Λίμα, Περού)
- Septime (Παρίσι, Γαλλία)
- Nihonryori RyuGin (Τόκιο, Ιαπωνία)
- Ledbury (Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο)
- Azurmendi (Λαραμπετσού, Ισπανία) *sustainable restaurant award*
- Mikla (Κωνσταντινούπολη, Τουρκία) *new entry*
- Dinner by Heston Blumenthal (Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο)
- Saison (Σαν Φρανσίσκο)
- Schloss Schauenstein (Φυρστενάου, Ελβετία) *new entry*
- Hiša Franko (Κομπαρίντ, Σλοβενία) *new entry*
- Nahm (Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη) *Asia’s best restaurant*
- Test Kitchen (Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική) *Africa’s best restaurant*
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.