- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
*Η Αντωνία Τάτση είναι μια εξαιρετική αυτοδίδακτη μαγείρισσα, ιδιοκτήτρια μαζί με τον σύζυγό της Άρη της ταβέρνας Θαλασσάκι στον κόλπο των Υστερνίων. Ό, τι φάγαμε στην ταβέρνα τους ήταν απλά πεντανόστιμο. Το συγκεκριμένο όμως πιάτο μας έμεινε αξέχαστο γι αυτό και της ζητήσαμε τη συνταγή, την οποία και μας έδωσε με μεγάλη της χαρά. Την ευχαριστούμε πολύ.
Υλικά
1 φιλέτο παστού μπακαλιάρου
φέτες λεμονιού
3 κολοκυθάκια
1 πατάτα
μαϊντανός, σκόρδο και ωμό ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
Για το μαρινάρισμα
4 κ. σ. πελτέ ντομάτας
1 κ. σ. μαύρο πιπέρι
100ml ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
2 κ. σ. ζάχαρη
1 σφηνάκι ξίδι, γλυκάδι
1 σκελίδα σκόρδο
Πως το φτιάχνουμε
Ξαλμυρίζουμε από την προηγούμενη ημέρα τον μπακαλιάρο σε νερό με φέτες λεμονιού (αν είναι καλοκαίρι στο ψυγείο). Αλλάζουμε το νερό 2-3 φορές. Ξύνουμε τα λέπια από τον μπακαλιάρο και τον κόβουμε στα κομμάτια που θέλουμε (ιδανικά για την συνταγή μας είναι τα κομμάτια κοντά στο κεφάλι). Βάζουμε όλα τα υλικά για το μαρινάρισμα σε ένα μπολ και ρίχνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου. Τα αφήνουμε για 3-4 ώρες. Προσοχή! Δεν πετάμε την μαρινάδα. Σε ζεστή σχάρα ακουμπάμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου με το δέρμα προς τα κάτω. Ψήνουμε για 4 λεπτά, γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 3 λεπτά.
Τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια και την πατάτα κομμένα σε κύβους ή μπαστουνάκια. Σε κάθε πιάτο βάζουμε λίγα κολοκυθάκια και πατάτες, τα περιχύνουμε με 1 κουταλιά σούπας από τη μαρινάδα που έχουμε κρατήσει και την έχουμε περάσει μία βράση από την κατσαρόλα και ανακατεύουμε να πάει παντού. Ακουμπάμε από ένα κομμάτι μπακαλιάρου, ψιλοκόβουμε μαϊντανό, σκόρδο και περιχύνουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο. Ταιριάζει τόσο με παγωμένες μπίρες όσο και με κρασί λευκό ή ροζέ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.