Θεματα

25η Μαρτίου με μπακαλιάρο μπριάμ

Μια συνταγή που μας έμεινε αξέχαστη

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
45328-94625.jpg

*Η Αντωνία Τάτση είναι μια εξαιρετική αυτοδίδακτη μαγείρισσα, ιδιοκτήτρια μαζί με τον σύζυγό της Άρη της ταβέρνας Θαλασσάκι στον κόλπο των Υστερνίων. Ό, τι φάγαμε στην ταβέρνα τους ήταν απλά πεντανόστιμο. Το συγκεκριμένο όμως πιάτο μας έμεινε αξέχαστο γι αυτό και της ζητήσαμε τη συνταγή, την οποία και μας έδωσε με μεγάλη της χαρά. Την ευχαριστούμε πολύ.

n

Υλικά

1 φιλέτο παστού μπακαλιάρου

φέτες λεμονιού

3 κολοκυθάκια

1 πατάτα

μαϊντανός, σκόρδο και ωμό ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Για το μαρινάρισμα

4 κ. σ. πελτέ ντομάτας

1 κ. σ. μαύρο πιπέρι

100ml ελαιόλαδο

λίγο αλάτι

2 κ. σ. ζάχαρη

1 σφηνάκι ξίδι, γλυκάδι

1 σκελίδα σκόρδο

Πως το φτιάχνουμε

Ξαλμυρίζουμε από την προηγούμενη ημέρα τον μπακαλιάρο σε νερό με φέτες λεμονιού (αν είναι καλοκαίρι στο ψυγείο). Αλλάζουμε το νερό 2-3 φορές. Ξύνουμε τα λέπια από τον μπακαλιάρο και τον κόβουμε στα κομμάτια που θέλουμε (ιδανικά για την συνταγή μας είναι τα κομμάτια κοντά στο κεφάλι). Βάζουμε όλα τα υλικά για το μαρινάρισμα σε ένα μπολ και ρίχνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου. Τα αφήνουμε για 3-4 ώρες. Προσοχή! Δεν πετάμε την μαρινάδα. Σε ζεστή σχάρα ακουμπάμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου με το δέρμα προς τα κάτω. Ψήνουμε για 4 λεπτά, γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 3 λεπτά.

Τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια και την πατάτα κομμένα σε κύβους ή μπαστουνάκια. Σε κάθε πιάτο βάζουμε λίγα κολοκυθάκια και πατάτες, τα περιχύνουμε με 1 κουταλιά σούπας από τη μαρινάδα που έχουμε κρατήσει και την έχουμε περάσει μία βράση από την κατσαρόλα και ανακατεύουμε να πάει παντού. Ακουμπάμε από ένα κομμάτι μπακαλιάρου, ψιλοκόβουμε μαϊντανό, σκόρδο και περιχύνουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο. Ταιριάζει τόσο με παγωμένες μπίρες όσο και με κρασί λευκό ή ροζέ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.