- CITY GUIDE
- PODCAST
-
34°
![62222-137653.jpg 62222-137653.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/62222-137653.jpg)
![45328-94625.jpg 45328-94625.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2015/03/20/45328-94625.jpg)
*Η Αντωνία Τάτση είναι μια εξαιρετική αυτοδίδακτη μαγείρισσα, ιδιοκτήτρια μαζί με τον σύζυγό της Άρη της ταβέρνας Θαλασσάκι στον κόλπο των Υστερνίων. Ό, τι φάγαμε στην ταβέρνα τους ήταν απλά πεντανόστιμο. Το συγκεκριμένο όμως πιάτο μας έμεινε αξέχαστο γι αυτό και της ζητήσαμε τη συνταγή, την οποία και μας έδωσε με μεγάλη της χαρά. Την ευχαριστούμε πολύ.
Υλικά
1 φιλέτο παστού μπακαλιάρου
φέτες λεμονιού
3 κολοκυθάκια
1 πατάτα
μαϊντανός, σκόρδο και ωμό ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
Για το μαρινάρισμα
4 κ. σ. πελτέ ντομάτας
1 κ. σ. μαύρο πιπέρι
100ml ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
2 κ. σ. ζάχαρη
1 σφηνάκι ξίδι, γλυκάδι
1 σκελίδα σκόρδο
Πως το φτιάχνουμε
Ξαλμυρίζουμε από την προηγούμενη ημέρα τον μπακαλιάρο σε νερό με φέτες λεμονιού (αν είναι καλοκαίρι στο ψυγείο). Αλλάζουμε το νερό 2-3 φορές. Ξύνουμε τα λέπια από τον μπακαλιάρο και τον κόβουμε στα κομμάτια που θέλουμε (ιδανικά για την συνταγή μας είναι τα κομμάτια κοντά στο κεφάλι). Βάζουμε όλα τα υλικά για το μαρινάρισμα σε ένα μπολ και ρίχνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου. Τα αφήνουμε για 3-4 ώρες. Προσοχή! Δεν πετάμε την μαρινάδα. Σε ζεστή σχάρα ακουμπάμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου με το δέρμα προς τα κάτω. Ψήνουμε για 4 λεπτά, γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 3 λεπτά.
Τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια και την πατάτα κομμένα σε κύβους ή μπαστουνάκια. Σε κάθε πιάτο βάζουμε λίγα κολοκυθάκια και πατάτες, τα περιχύνουμε με 1 κουταλιά σούπας από τη μαρινάδα που έχουμε κρατήσει και την έχουμε περάσει μία βράση από την κατσαρόλα και ανακατεύουμε να πάει παντού. Ακουμπάμε από ένα κομμάτι μπακαλιάρου, ψιλοκόβουμε μαϊντανό, σκόρδο και περιχύνουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο. Ταιριάζει τόσο με παγωμένες μπίρες όσο και με κρασί λευκό ή ροζέ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έχει και η Αθήνα γραφικές πλατείες!
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.