Θεματα

Αυτή η εβδομάδα ανήκει στο Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων

6 πρόσφυγες μπαίνουν σε 6 αθηναϊκά εστιατόρια και μαγειρεύουν φαγητά της πατρίδας τους

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
refuggee-anoigma.jpg
Ο Adel Al Ahmad και ο σεφ Μανώλης Γαρδέλης ετοιμάζουν ένα δείπνο εμπνευσμένο από τις γεύσεις του Ιράκ στο εστιατόριο Βασίλαινας. Φωτογραφία: Βαγγέλης Τάτσης

Ο Ferran Adria, για πολλούς ο καλύτερος σεφ του κόσμου, κάποτε είπε: «Υπάρχουν δύο παγκόσμιες γλώσσες. Η μία είναι η μουσική. Και η άλλη το φαγητό». Και είναι αλήθεια. Όλοι μιλάμε αυτή τη γλώσσα που ενεργοποιεί τη μνήμη και φέρνει στην άκρη της γλώσσας το συναίσθημα. Για αυτό και βρίσκω εξαιρετική ιδέα το Refugee Food Festival που υλοποιείται από την ΜΚΟ Food Sweet Food σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ σε διάφορες γωνιές του κόσμου. Στην Αθήνα, το φεστιβάλ πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά με τη συμβολή του Athens Insider σε συνεργασία με το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, το Solidarity Now, το Δίκτυο Μεταναστών Μέλισσα και το Options Food Lab.

35361767_2262857083739537_1240172687188295680_n.jpg

Και φέτος λοιπόν, πρόσφυγες από όλο τον κόσμο θα μπουν στις κουζίνες γνωστών αθηναϊκών εστιατορίων για να μας μαγειρέψουν φαγητά της πατρίδας τους. Από τις 19 έως τις 24 Ιουνίου το Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων όχι μόνο επανέρχεται στην Αθήνα, αλλά επεκτείνεται και σε 13 ακόμα πόλεις σε όλο τον κόσμο, ενώ μια ειδική εκδήλωση θα γίνει ακόμα στο εστιατόριο Nan στη Λέσβο (στις 20/6).

35348764_2262856263739619_9129780675090579456_o.jpg

Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας έξι πρόσφυγες σεφ που ζουν στην Ελλάδα θα βάλουν τη δική τους πινελιά στο μενού έξι εστιατορίων της Αθήνας. Η Seinat από την Ερυθραία θα μαγειρέψει στο εστιατόριο Blue Fish (19/6 και 20/6), η Mhboubeh θα παντρέψει τις ιρανικές με τις ελληνικές γεύσεις στις Σεϋχέλλες (19/6), ο Adel θα ετοιμάσει πιάτα από το Ιράκ σε ένα εκλεπτυσμένο δείπνο στο εστιατόριο Βασίλαινας (20/6 και 21/6), ο Barshank θα μαγειρέψει συριακά πιάτα στο Άμα Λάχει (21/6), η Roaa θα φέρει τις Ιρακινές γεύσεις στο Mama Roux (21/6 και 22/6), ενώ η Tyria θα φέρει το Μαρόκο στη Scala Vinoteca (22/6 και 24/6). Μπορείτε να κλείσετε τραπέζι καλώντας απ’ ευθείας τα εστιατόρια, ενώ περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να δείτε εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.