- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αυτή η εβδομάδα ανήκει στο Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων
6 πρόσφυγες μπαίνουν σε 6 αθηναϊκά εστιατόρια και μαγειρεύουν φαγητά της πατρίδας τους
Ο Ferran Adria, για πολλούς ο καλύτερος σεφ του κόσμου, κάποτε είπε: «Υπάρχουν δύο παγκόσμιες γλώσσες. Η μία είναι η μουσική. Και η άλλη το φαγητό». Και είναι αλήθεια. Όλοι μιλάμε αυτή τη γλώσσα που ενεργοποιεί τη μνήμη και φέρνει στην άκρη της γλώσσας το συναίσθημα. Για αυτό και βρίσκω εξαιρετική ιδέα το Refugee Food Festival που υλοποιείται από την ΜΚΟ Food Sweet Food σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ σε διάφορες γωνιές του κόσμου. Στην Αθήνα, το φεστιβάλ πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά με τη συμβολή του Athens Insider σε συνεργασία με το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, το Solidarity Now, το Δίκτυο Μεταναστών Μέλισσα και το Options Food Lab.
Και φέτος λοιπόν, πρόσφυγες από όλο τον κόσμο θα μπουν στις κουζίνες γνωστών αθηναϊκών εστιατορίων για να μας μαγειρέψουν φαγητά της πατρίδας τους. Από τις 19 έως τις 24 Ιουνίου το Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων όχι μόνο επανέρχεται στην Αθήνα, αλλά επεκτείνεται και σε 13 ακόμα πόλεις σε όλο τον κόσμο, ενώ μια ειδική εκδήλωση θα γίνει ακόμα στο εστιατόριο Nan στη Λέσβο (στις 20/6).
Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας έξι πρόσφυγες σεφ που ζουν στην Ελλάδα θα βάλουν τη δική τους πινελιά στο μενού έξι εστιατορίων της Αθήνας. Η Seinat από την Ερυθραία θα μαγειρέψει στο εστιατόριο Blue Fish (19/6 και 20/6), η Mhboubeh θα παντρέψει τις ιρανικές με τις ελληνικές γεύσεις στις Σεϋχέλλες (19/6), ο Adel θα ετοιμάσει πιάτα από το Ιράκ σε ένα εκλεπτυσμένο δείπνο στο εστιατόριο Βασίλαινας (20/6 και 21/6), ο Barshank θα μαγειρέψει συριακά πιάτα στο Άμα Λάχει (21/6), η Roaa θα φέρει τις Ιρακινές γεύσεις στο Mama Roux (21/6 και 22/6), ενώ η Tyria θα φέρει το Μαρόκο στη Scala Vinoteca (22/6 και 24/6). Μπορείτε να κλείσετε τραπέζι καλώντας απ’ ευθείας τα εστιατόρια, ενώ περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να δείτε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Ένα από τα ομορφότερα σημεία να απολαύσεις τη θέα της Ακρόπολης
Πρώτος καλεσμένος ο Γρηγόρης Χέλμης την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου
Τα μέλια των Τομ Κορόγιαννου και Νίκου Καλδάνη θα έπρεπε να κάνουν ήδη διεθνή καριέρα
Αν προορισμός σου είναι η Αράχοβα, η Ιτέα ή το Γαλαξίδι, μείνε στη Λιβαδειά!
Σοκολατόπιτες, γαλακτομπούρεκο και θεϊκό προφιτερόλ. Αυτά τα ζαχαροπαλστεία έχουν τα γλυκά που ονειρεύεσαι
Ένα gelato bar με υπέροχη αισθητική και πολλές λιχουδιές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.