Θεματα

Τζιτζίκι

Βρίσκεται στην Αμοργό και του αρέσουν το καλό κρασί και τα κοκτέιλ

Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Τζιτζίκι είναι μπαρ, και βρίσκεται στην πανέμορφη Χώρα της Αμοργού. Ο χώρος του είναι μια παλιά διώροφη αμοργιανή κατοικία-για όσους ξέρουν εκεί που παλιά βρισκόταν το "bayoko", γνωστό σημείο διασκέδασης του νησιού. Από τα δυο μπαλκονάκια του έχει μια από τις καλύτερες θέες του νησιού: το ιστορικό κάστρο και τη Χώρα με τα σπίτια και τα σοκάκια της, τους μύλους, τον ήλιο που δύει, τις καλές μέρες βλέπεις καθαρά μπροστά σου όλα τα γύρω νησιά.

n

Ο εσωτερικός του χώρος, είναι απλός, όπως ταιριάζει στο νησί, παραδοσιακός με λίγες μοντέρνες πινελιές, όπου και να σταθείς, έχεις την ίδια υπέροχη θέα από τα πολλά παράθυρα, που βρίσκονται γύρω γύρω. Πήρε το όνομά του από το αγαπημένο έντομο που αντιπροσωπεύει την σημασία του να ζεις την κάθε στιγμή, το «εδώ και τώρα» όμως για όλους μας είναι στενά συνδεδεμένο και με το καλοκαίρι, τον ήλιο, το νησί, τα δέντρα.

Αν ο δρόμος (ο θαλασσινός) σας βγάλει προς τα εκεί, για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο το Τζιτζίκι έχει πολλές προτάσεις σε ελληνικά κρασιά, σε σπάνιες ετικέτες καλοκαιρινών ποτών, όπως το ρούμι και το τζιν ενώ προγραμματίζει και πολλά events για το κρασί και τα cocktail. Μια και, όπως λένε η Μαρούλα Κυριακοπούλου και ο Δημήτρης Ρήγας, οι άνθρωποι που βρίσκονται «πίσω» του, έτσι και αλλιώς όλοι κρύβουμε ένα τζιτζίκι μέσα μας που θέλει διακοπές.