Θεματα

Τζιτζίκι

Βρίσκεται στην Αμοργό και του αρέσουν το καλό κρασί και τα κοκτέιλ

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
45199-94424.jpg

Το Τζιτζίκι είναι μπαρ, και βρίσκεται στην πανέμορφη Χώρα της Αμοργού. Ο χώρος του είναι μια παλιά διώροφη αμοργιανή κατοικία-για όσους ξέρουν εκεί που παλιά βρισκόταν το "bayoko", γνωστό σημείο διασκέδασης του νησιού. Από τα δυο μπαλκονάκια του έχει μια από τις καλύτερες θέες του νησιού: το ιστορικό κάστρο και τη Χώρα με τα σπίτια και τα σοκάκια της, τους μύλους, τον ήλιο που δύει, τις καλές μέρες βλέπεις καθαρά μπροστά σου όλα τα γύρω νησιά.

n

Ο εσωτερικός του χώρος, είναι απλός, όπως ταιριάζει στο νησί, παραδοσιακός με λίγες μοντέρνες πινελιές, όπου και να σταθείς, έχεις την ίδια υπέροχη θέα από τα πολλά παράθυρα, που βρίσκονται γύρω γύρω. Πήρε το όνομά του από το αγαπημένο έντομο που αντιπροσωπεύει την σημασία του να ζεις την κάθε στιγμή, το «εδώ και τώρα» όμως για όλους μας είναι στενά συνδεδεμένο και με το καλοκαίρι, τον ήλιο, το νησί, τα δέντρα.

Αν ο δρόμος (ο θαλασσινός) σας βγάλει προς τα εκεί, για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο το Τζιτζίκι έχει πολλές προτάσεις σε ελληνικά κρασιά, σε σπάνιες ετικέτες καλοκαιρινών ποτών, όπως το ρούμι και το τζιν ενώ προγραμματίζει και πολλά events για το κρασί και τα cocktail. Μια και, όπως λένε η Μαρούλα Κυριακοπούλου και ο Δημήτρης Ρήγας, οι άνθρωποι που βρίσκονται «πίσω» του, έτσι και αλλιώς όλοι κρύβουμε ένα τζιτζίκι μέσα μας που θέλει διακοπές.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.