- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Τα μεσογειακά κοκτέιλ έχουν τη δική τους γιορτή
11/6 με 1/7 πίνουμε Skinos cocktails εμπνευσμένα από υλικά της μεσογειακής φύσης
Ένα από τα ωραιότερα, πιο γευστικά προϊόντα της Ελλάδας είναι ξεκάθαρα η μαστίχα Χίου. Έχει εμπνεύσει γενιές και γενιές ανθρώπων, οι οποίοι την χρησιμοποίησαν σε φαγητά, σε καλλυντικά, σε προϊόντα περιποίησης, την έκαναν γλυκό, παγωτό, ακόμα και λικέρ -το Skinos Mastiha Spirit. Τώρα ήρθε η στιγμή να εμπνεύσει τους καλύτερους bartenders να δημιουργήσουν πρωτότυπα, εντυπωσιακά και απόλυτα καλοκαιρινά κοκτέιλ συνδυάζοντας την χαρακτηριστική γεύση της μαστίχας με ολόφρεσκες πρώτες ύλες που γεννιούνται στις ακτές της Μεσογείου.
Από τις 11 Ιουνίου έως και την 1η Ιουλίου, περισσότερα από 500 bars σε Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, Γαλλία, Τουρκία, Βουλγαρία, Η.Π.Α. και Ηνωμένο Βασίλειο θα σερβίρουν Skinos cocktails με συνταγές που θα μυρίζουν... Μεσόγειο! Χρώματα, γεύσεις και αρώματα βουτάνε στο σέικερ και αναμειγνύονται για να δημιουργήσουν το πιο καλοκαιρινό, δροσιστικό κοκτέιλ. Φιλοξενία, ηλιόλουστη διάθεση, διασκέδαση, φρεσκάδα, ποιότητα και ξεχωριστή γεύση είναι μόνο κάποιες από τις θεμελιώδεις αξίες του «Μεσογειακού cocktailing» και κατ' επέκταση του Mediterranean Cocktails Festival.
Όπου κι αν βρίσκεσαι, βγες στο αγαπημένο σου μπαρ και απόλαυσε ένα μοναδικό Mediterranean Cocktail. Στη συνέχεια μπες στο www.skinosmcf.com, ψήφισε το αγαπημένο σου και μπες στην κλήρωση για ένα ταξίδι στη Μύκονο. Η «Γιορτή της Μεσογείου» έφτασε, ακόμα να γίνεις μέρος της;
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.