Θεματα

Νεκρός ο Anthony Bourdain - Σε αυτοκτονία αποδίδεται ο θάνατός του

O γνωστός σεφ, συγγραφέας και παρουσιαστής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gettyimages-671583980.jpg
© Robin Marchant / Getty / Ideal Images

Νεκρός βρέθηκε την Πέμπτη στο Παρίσι ο γνωστός σεφ, συγγραφέας και παρουσιαστής Anthony Bourdain. Όπως αναφέρει το CNN,  o θάνατός του αποδίδεται σε αυτοκτονία δια απαγχονισμού. Ήταν 61 ετών.

«Με πολύ μεγάλη θλίψη επιβεβαιώνουμε το θάνατο του φίλου και συναδέλφου μας, Άντονι Μπουρντέν», αναφέρει το CNN και συνεχίζει: «Η αγάπη του για τις περιπέτειες, τους νέους φίλους, το καλό φαγητό και πιοτό και τις υπέροχες ιστορίες ανά την υφήλιο τον έκαναν έναν μοναδικό αφηγητή. Τα ταλέντα του ουδέποτε σταμάτησαν να μας εκπλήττουν και θα μας λείψει τόσο πολύ. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την κόρη και την οικογένεια του αυτή την απίστευτα δύσκολη στιγμή».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Anthony Bourdain βρισκόταν στη Γαλλία για εργαζόταν στο επερχόμενο επεισόδιο της δημοφιλούς σειράς του στο CNN. Τον Bourdain εντόπισε αναίσθητο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, ο Eric Ripert στενός φίλος του και σεφ.

Το «κακό παιδί» της γαστρονομίας

Αμερικανός σεφ, συγγραφέας και παρουσιαστής βοήθησε μέσω των βιβλίων του και των τηλεοπτικών εκπομπών του να διαδοθεί η κουλτούρα του φαγητού, στις αρχές του 21ου αιώνα.

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και το ενδιαφέρον του για το φαγητό «γεννήθηκε» για πρώτη φορά όταν ως νεαρός ακόμα έφαγε ένα στρείδι σε ταξίδι του στη Γαλλία με την οικογένειά του. Σπούδασε στο κολλέγιο Vassar για δύο χρόνια, αλλά τελικά αποφοίτησε το 1978 από το Culinary Institute of America. Στη συνέχεια μετακόμισε στη Νέα Υόρκη όπου διηύθυνε κουζίνες μεγάλων εστιατορίων. Ενώ εργαζόταν ως σεφ, άρχισε να πειραματίζεται με τη συγγραφή. Τα πρώτα του μυθιστορήματα ήταν αστυνομικά: Bone in the Throat (1995) και Gone Bamboo (1997).

Το 1999 και ενώ διηύθυνε το Brasserie Les Halles, ο Bourdain δημοσίευσε ένα αποκαλυπτικό άρθρο για τον κλάδο της μαγειρικής με τίτλο «Don't Eat Before Reading This». Το άρθρο προκάλεσε μία έντονη δημόσια διαμάχη καθώς έφερε στην επιφάνεια άγνωστες και άσχημες πληροφορίες για τον τρόπο που λειτουργούν τα εστιατόρια.

Ο διάσημος σεφ συνέχισε τις αποκαλύψεις για τον κόσμο των εστιατορίων στο δημοφιλές πλέον «Memoir Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly», στο οποίο έκανε και προσωπικές αναφορές ακόμα και για την μάχη που έδωσε με το εθισμό του στην ηρωίνη. Έτσι πήρε τον τίτλο του «κακού αγοριού» της γαστρονομίας.

Μετά την επιτυχία του βιβλίου του, ήρθε η σειρά της τηλεόρασης με αποκορύφωμα τη εκπομπή που τον έκανε διάσημο στο ευρύτερο κοινό «Anthony Bourdain: No Reservations» (2005–12). Αυτό το διάστημα παρουσίαζε την ταξιδιωτική εκπομπή «Parts Unknown».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.