Νεκρός ο Anthony Bourdain - Σε αυτοκτονία αποδίδεται ο θάνατός του
O γνωστός σεφ, συγγραφέας και παρουσιαστής
Νεκρός βρέθηκε την Πέμπτη στο Παρίσι ο γνωστός σεφ, συγγραφέας και παρουσιαστής Anthony Bourdain. Όπως αναφέρει το CNN, o θάνατός του αποδίδεται σε αυτοκτονία δια απαγχονισμού. Ήταν 61 ετών.
«Με πολύ μεγάλη θλίψη επιβεβαιώνουμε το θάνατο του φίλου και συναδέλφου μας, Άντονι Μπουρντέν», αναφέρει το CNN και συνεχίζει: «Η αγάπη του για τις περιπέτειες, τους νέους φίλους, το καλό φαγητό και πιοτό και τις υπέροχες ιστορίες ανά την υφήλιο τον έκαναν έναν μοναδικό αφηγητή. Τα ταλέντα του ουδέποτε σταμάτησαν να μας εκπλήττουν και θα μας λείψει τόσο πολύ. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την κόρη και την οικογένεια του αυτή την απίστευτα δύσκολη στιγμή».
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Anthony Bourdain βρισκόταν στη Γαλλία για εργαζόταν στο επερχόμενο επεισόδιο της δημοφιλούς σειράς του στο CNN. Τον Bourdain εντόπισε αναίσθητο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, ο Eric Ripert στενός φίλος του και σεφ.
Το «κακό παιδί» της γαστρονομίας
Αμερικανός σεφ, συγγραφέας και παρουσιαστής βοήθησε μέσω των βιβλίων του και των τηλεοπτικών εκπομπών του να διαδοθεί η κουλτούρα του φαγητού, στις αρχές του 21ου αιώνα.
Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και το ενδιαφέρον του για το φαγητό «γεννήθηκε» για πρώτη φορά όταν ως νεαρός ακόμα έφαγε ένα στρείδι σε ταξίδι του στη Γαλλία με την οικογένειά του. Σπούδασε στο κολλέγιο Vassar για δύο χρόνια, αλλά τελικά αποφοίτησε το 1978 από το Culinary Institute of America. Στη συνέχεια μετακόμισε στη Νέα Υόρκη όπου διηύθυνε κουζίνες μεγάλων εστιατορίων. Ενώ εργαζόταν ως σεφ, άρχισε να πειραματίζεται με τη συγγραφή. Τα πρώτα του μυθιστορήματα ήταν αστυνομικά: Bone in the Throat (1995) και Gone Bamboo (1997).
Το 1999 και ενώ διηύθυνε το Brasserie Les Halles, ο Bourdain δημοσίευσε ένα αποκαλυπτικό άρθρο για τον κλάδο της μαγειρικής με τίτλο «Don't Eat Before Reading This». Το άρθρο προκάλεσε μία έντονη δημόσια διαμάχη καθώς έφερε στην επιφάνεια άγνωστες και άσχημες πληροφορίες για τον τρόπο που λειτουργούν τα εστιατόρια.
Ο διάσημος σεφ συνέχισε τις αποκαλύψεις για τον κόσμο των εστιατορίων στο δημοφιλές πλέον «Memoir Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly», στο οποίο έκανε και προσωπικές αναφορές ακόμα και για την μάχη που έδωσε με το εθισμό του στην ηρωίνη. Έτσι πήρε τον τίτλο του «κακού αγοριού» της γαστρονομίας.
Μετά την επιτυχία του βιβλίου του, ήρθε η σειρά της τηλεόρασης με αποκορύφωμα τη εκπομπή που τον έκανε διάσημο στο ευρύτερο κοινό «Anthony Bourdain: No Reservations» (2005–12). Αυτό το διάστημα παρουσίαζε την ταξιδιωτική εκπομπή «Parts Unknown».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Μέσα στις γιορτές όλοι θα πάμε σε ένα τουλάχιστον γιορτινό τραπέζι – κι αν είμαστε τυχεροί, θα πάμε σε περισσότερα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.