- CITY GUIDE
- PODCAST
-
29°
Νεκρός ο Anthony Bourdain - Σε αυτοκτονία αποδίδεται ο θάνατός του
O γνωστός σεφ, συγγραφέας και παρουσιαστής
![62224-137655.jpg 62224-137655.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/62224-137655.jpg)
![gettyimages-671583980.jpg gettyimages-671583980.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2018/06/08/gettyimages-671583980.jpg)
Νεκρός βρέθηκε την Πέμπτη στο Παρίσι ο γνωστός σεφ, συγγραφέας και παρουσιαστής Anthony Bourdain. Όπως αναφέρει το CNN, o θάνατός του αποδίδεται σε αυτοκτονία δια απαγχονισμού. Ήταν 61 ετών.
«Με πολύ μεγάλη θλίψη επιβεβαιώνουμε το θάνατο του φίλου και συναδέλφου μας, Άντονι Μπουρντέν», αναφέρει το CNN και συνεχίζει: «Η αγάπη του για τις περιπέτειες, τους νέους φίλους, το καλό φαγητό και πιοτό και τις υπέροχες ιστορίες ανά την υφήλιο τον έκαναν έναν μοναδικό αφηγητή. Τα ταλέντα του ουδέποτε σταμάτησαν να μας εκπλήττουν και θα μας λείψει τόσο πολύ. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την κόρη και την οικογένεια του αυτή την απίστευτα δύσκολη στιγμή».
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Anthony Bourdain βρισκόταν στη Γαλλία για εργαζόταν στο επερχόμενο επεισόδιο της δημοφιλούς σειράς του στο CNN. Τον Bourdain εντόπισε αναίσθητο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, ο Eric Ripert στενός φίλος του και σεφ.
Το «κακό παιδί» της γαστρονομίας
Αμερικανός σεφ, συγγραφέας και παρουσιαστής βοήθησε μέσω των βιβλίων του και των τηλεοπτικών εκπομπών του να διαδοθεί η κουλτούρα του φαγητού, στις αρχές του 21ου αιώνα.
Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και το ενδιαφέρον του για το φαγητό «γεννήθηκε» για πρώτη φορά όταν ως νεαρός ακόμα έφαγε ένα στρείδι σε ταξίδι του στη Γαλλία με την οικογένειά του. Σπούδασε στο κολλέγιο Vassar για δύο χρόνια, αλλά τελικά αποφοίτησε το 1978 από το Culinary Institute of America. Στη συνέχεια μετακόμισε στη Νέα Υόρκη όπου διηύθυνε κουζίνες μεγάλων εστιατορίων. Ενώ εργαζόταν ως σεφ, άρχισε να πειραματίζεται με τη συγγραφή. Τα πρώτα του μυθιστορήματα ήταν αστυνομικά: Bone in the Throat (1995) και Gone Bamboo (1997).
Το 1999 και ενώ διηύθυνε το Brasserie Les Halles, ο Bourdain δημοσίευσε ένα αποκαλυπτικό άρθρο για τον κλάδο της μαγειρικής με τίτλο «Don't Eat Before Reading This». Το άρθρο προκάλεσε μία έντονη δημόσια διαμάχη καθώς έφερε στην επιφάνεια άγνωστες και άσχημες πληροφορίες για τον τρόπο που λειτουργούν τα εστιατόρια.
Ο διάσημος σεφ συνέχισε τις αποκαλύψεις για τον κόσμο των εστιατορίων στο δημοφιλές πλέον «Memoir Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly», στο οποίο έκανε και προσωπικές αναφορές ακόμα και για την μάχη που έδωσε με το εθισμό του στην ηρωίνη. Έτσι πήρε τον τίτλο του «κακού αγοριού» της γαστρονομίας.
Μετά την επιτυχία του βιβλίου του, ήρθε η σειρά της τηλεόρασης με αποκορύφωμα τη εκπομπή που τον έκανε διάσημο στο ευρύτερο κοινό «Anthony Bourdain: No Reservations» (2005–12). Αυτό το διάστημα παρουσίαζε την ταξιδιωτική εκπομπή «Parts Unknown».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.