- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Λίγα μέτρα πιο πέρα βρίσκεται η πολυακουσμένη φέτος πλατεία Προσκόπων. Με εστιατόρια, μπαράκια, ταβέρνες, καφενεία, που απλώνουν τραπεζάκια κάτω από τα δέντρα ή προχωράνε και πιο πέρα, μέσα στα στενά της γειτονιάς. Απ’ όλα έχει αυτή η γειτονιά: τις ωραίες πολυκατοικίες της Βασιλέως Γεωργίου, την Αρχελάου με ανακατεμένα στη σειρά μπουτίκ, ψαράδικο, μανάβικο, μπαράκια και πάλι, τον ηλεκτρολόγο, πιο πέρα τη κλασική ΕΒΓΑ. Καλό ψωμί δεν έχει η γειτονιά, σκέφτηκε η Αργυρώ Ζανιώτη, μια νέα γυναίκα που άλλα κι άλλα είχε κάνει στην ζωή της αλλά τώρα με την κρίση βρέθηκε κι αυτή χωρίς δουλειά. Μια και δυο, και με την γνώση της περιοχής-χρόνια κάτοικος Παγκρατίου- βρήκε τον χώρο της, ένα κατάστημα λίγων τετραγωνικών ακριβώς απέναντι από το πολυσύχναστο εστιατόριο-μεζεδοπωλείο Μαύρο Πρόβατο.
Το μαγαζάκι της είναι στ’ αλήθεια ένα πρατήριο όπου η Αργυρώ προμηθεύει καθημερινά τους πελάτες καταρχήν με ψωμί, αλλά και με πολλά άλλα καλούδια, όλα τους φρέσκα και ποιοτικά. Αν ο δρόμος σας φέρει από εκεί θα βρείτε ωραία ψωμιά από τον φούρνο Λυκαβηττός, χωριάτικο, ψωμί Ζέας, ψωμί Τοσκάνης (που μοιάζει με λαγάνα), ψωμί από ξινό προζύμι αργής ωρίμανσης, μπαγκέτες, τα «χρωματιστά» που λέει η Αργυρώ, δηλαδή ψωμάκια με παντζάρι, ολικής άλεσης με δαμάσκηνο, με κουρκουμά και φουντούκι, σίκαλης με καρύδι. Από αλλού φέρνει επίσης νόστιμες γαλατόπιτες, λοιπά «σφολιατοειδή» όπως κοτόπιτα, κιμαδόπιτα.
Από καλούδια έχει συσκευασμένα προϊόντα της ΕΡΓΟΝ, όπως τόνο Αλοννήσου, σπιτική σάλτσα ντομάτας, σαρδελίτσες και γαύρο μαρινάτο, αλείμματα από φέτα-σκόρδο, φέτα-πιπεριά, ζυμαρικά με αλεύρι Dinkel, παστελάκια. Κρασιά φέρνει χύμα του Κορωναίου από την Σαντορίνη, ρακή από την Κρήτη, τσίπουρο από τον Βόλο. Στα οπωσδήποτε είναι το φρέσκο γάλα και τα τυριά-αρσενικό, παλαιωμένη γραβιέρα, τυράκια με σκόρδο και βότανα, με πιπεριά, με μπούκοβο-, που προμηθεύεται από το πολύ καλό τυροκομείο του Ναξιώτη Κουφόπουλου. Φτιάχνει και take away καφέ η Αργυρώ, , αν και οι γείτονες τις περισσότερες φορές τον πίνουν εκεί αλλάζοντας τα νέα τους μαζί της στο όρθιο. Οι τιμές είναι πολύ καλές, τα προϊόντα λίγα και καλά για να είναι πάντα φρέσκα.
Αρριανού 29 Παγκράτι, 2114063156, 6944229549
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.