- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
«Πεινάω. Θα φάμε noodles με μπαμπού ή κουλούρι Θεσσαλονίκης με μαρινάτες λωρίδες χοιρινού και σος γιαουρτιού;» – δύο κορίτσια συγκρίνουν τις μεσημεριανές επιλογές τους στην Αιόλου. Χαμογελάω. Λίγα μόλις χρόνια πριν, οι επιλογές ήταν: 1. Σουβλάκι. 2. Τυρόπιτα. 3. Burger (από μεγάλες αλυσίδες φαστφουντάδικων). Τώρα; Τώρα, φίλοι μου, το street food έκλεψε μυστικά από τις κουζίνες του κόσμου, έκανε το πέρασμά του σε κάθε κεντρικό δρόμο της πόλης και κατέληξε στις απαστράπτουσες κουζίνες διάσημων σεφ, καταφέρνοντας να καθιερωθεί ως το απόλυτο νέο trend της γεύσης. Όλοι το λατρεύουν, όλοι μιλούν για αυτό. Και πώς αλλιώς; Είναι οικονομικό και διαολεμένα νόστιμο. Πάντα γρήγορο, ποτέ πρόχειρο (οποιαδήποτε σχέση με το fast food είναι καθαρά συμπτωματική και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα). Μπορεί να τρώω στον δρόμο, αλλά τρώω ποιοτικά, με αγνά υλικά και τεχνικές που μόνο ένας επαγγελματίας σεφ μπορεί να προσφέρει.
Έτσι, στο Po’ Boys ο Βασίλης Σπόρος σιγοκαπνίζει κρέατα σε ένα καπνιστήριο που σχεδίασε ο ίδιος και δημιουργεί burgers και σάντουιτς σε αυθεντικό νοτιαμερικάνικο BBQ τόνο. Ο Alsi Sin σιγοψήνει πάπιες στην γκουρμέ και ολοκαίνουργια καντίνα του Pecking Duck συστήνοντας στην Πανόρμου την καθημερινότητα της Κίνας. Στο Κολωνάκι τσιμπολογάς gourmet ψωμάκια στο καινούργιο Queen Bee. Στην καρδιά των Εξαρχείων βρίσκεις τα πιο gourmet burgers της πόλης (Talking Breads) και το σουβλάκι ανακαλύπτει τη vegan εκδοχή του σε ένα πιτόγυρο με γύρο μανιταριών και τηγανητή πατάτα υψηλών προδιαγραφών (Amanita Grill). Όλα οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην αναβάθμιση ΚΑΙ του αγαπημένου ελληνικού street food: Στο Hoocut 5 διάσημοι σεφ (Περικλής Κοσκινάς, Νίκος Καραθάνος, Κλεομένης Ζουρνατζής, Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος) πειραματίζονται με τον εθνικό ήρωα - σουβλάκι καταφέρνοντας να βγάλουν τα μυστικά της υψηλής κουζίνας στον δρόμο. Το street food βρίσκεται τώρα στην καλύτερη στιγμή του. Βγείτε βόλτα και ανακαλύψτε το.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.