Θεματα

Τα πρώτα ελληνικά premium αναψυκτικά εξάγονται σε 30 χώρες!

Η A.V. μιλάει με τον Γιώργο Μπάγκο, έναν από τους δημιουργούς των Three Cents

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
ΤΕΥΧΟΣ 661
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
packshot_pastel-new-size_4-hr.jpg

Τα Three Cents είναι τα πρώτα ελληνικά premium αναψυκτικά. Πώς σας ήρθε η ιδέα για τη δημιουργία τους;
Όλα ξεκίνησαν το 2012 στην Αμερική, σε ένα σεμινάριο για την ιστορική εξέλιξη των αναψυκτικών, που παρακολουθήσαμε μαζί με τον έτερο Γιώργο (σ.σ. Γιώργος Τσιρίκος). Εκεί φυτεύτηκε το μικρόβιο του… ανθρακικού μέσα μας, αρχίσαμε να ερευνούμε τον τομέα και να πειραματιζόμαστε. Δυο χρόνια αργότερα, όλο αυτό κορυφώθηκε στο μπαρ όπου δουλεύαμε με τον Δημήτρη (σ.σ. Δημήτρη Νταφόπουλο). Αρχίσαμε για τα δικά μας κοκτέιλ να φτιάχνουμε και να εμφιαλώνουμε μόνοι μας μια σόδα από ροζ γκρέιπφρουτ, με τις τεχνικές που είχαμε μελετήσει, χρησιμοποιώντας μόνο φρέσκα φρούτα και υλικά που είχαμε στο μπαρ. Η σόδα αυτή είχε μεγάλη απήχηση, με αποτέλεσμα να αναρωτηθούμε πώς ένα τέτοιου είδους αναψυκτικό θα μπορούσε να εξελιχθεί παραπάνω, μιας και η αγορά έδειχνε να έχει κενό στον συγκεκριμένο τομέα. Η παρέα ενώθηκε, όταν ο Δημήτρης ξεκίνησε να δουλεύει για την εταιρεία του Βασίλη (σ.σ. Καλαντζής) η οποία εισάγει και διανέμει προϊόντα εξειδικευμένα για μπαρ. Τότε λοιπόν τα Three Cents άρχισαν να γίνονται πραγματικότητα με κοινό στόχο τη δημιουργία αναψυκτικών με μια πολύ διαφορετική προσέγγιση από όλα τα υπόλοιπα του εμπορίου, με έμφαση στην υψηλή περιεκτικότητα σε ανθρακικό, στην ποιότητα των συστατικών και τη χρήση ελληνικών εσπεριδοειδών.

packshot_pastel-new-size_6-hr.jpg

Εκτός από το γεγονός ότι καταναλώνονται ευχάριστα και μόνα τους, τα βλέπουμε να φιγουράρουν στα μεγάλα μπαρ της Αθήνας, μέσα στα cocktails φημισμένων bartenders. Εσείς πώς τα προτιμάτε; Μόνα τους ή μέσα σε cocktail;
Κύριο μέλημά μας, ως bartenders και εμείς, ήταν να δημιουργήσουμε αναψυκτικά ή mixers τα οποία θα φτιάχνουν καταπληκτικά long drinks με το ανθρακικό να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Τα Three Cents αγαπήθηκαν και σαν αναψυκτικά χωρίς να είναι απαραίτητα συστατικά σε cocktail, αφού η έντονη αυτή ανθράκωση κάνει τις γεύσεις και τα αρώματα να μεταφέρονται πιο έντονα και πιο άμεσα. Εμείς προτιμάμε τις πολλές και έντονες μπουρμπουλήθρες, οπότε τα πίνουμε και μόνα τους κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και σε κοκτέιλ αργότερα.

packshot_pastel-new-size_3-hr.jpg

 
Πώς κατάφεραν τα Three Cents να αναπτυχθούν αυτά τα 3 χρόνια από μια χειροποίητη ιδέα σε μια εταιρεία με διεθνή προσανατολισμό; Υπάρχουν και σε άλλες χώρες εκτός Ελλάδας;
Η ανταπόκριση που είχαμε από τους πρώτους μήνες λειτουργίας των Three Cents ήταν εκπληκτική. Με τη βοήθεια των συναδέλφων bartenders και τη στήριξή τους καταφέραμε να κάνουμε τις πρώτες μας εξαγωγές. Με το εργοστάσιό μας στο Αίγιο καταφέραμε να αυξήσουμε σταδιακά την παραγωγή μας χωρίς να θυσιάσουμε την ποιότητα και τη φιλοσοφία μας. Τα Three Cents πλέον εξάγονται σε 30 χώρες και φτιάχνονται με ελληνικές πρώτες ύλες και από 100% φυσικά συστατικά.

packshot_pastel-new-size_1-hr.jpg

Τι καινούργιο θα δούμε από εσάς στο μέλλον; Ποιο είναι το επόμενο βήμα;
Πρόσφατα δύο από εμάς μετακομίσαμε στο Λονδίνο για να μπορούμε να είμαστε ακόμα πιο κοντά στις εξελίξεις του παγκόσμιου bartending και έτσι να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο την εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας. Εννοείται πως παραμένουμε ανήσυχα πνεύματα και δημιουργούμε νέες συνταγές και γεύσεις, όπως κάναμε και στο παρελθόν. Η Ελλάδα παραμένει για εμάς η αγορά που εστιάζουμε περισσότερο. Για τον λόγο αυτό, δύο αγαπημένες γεύσεις, το Pink Grape fruit Soda και το Gentlemen’s Soda (με περγαμόντο και μανταρίνι) είναι διαθέσιμες πλέον και σε μεγαλύτερη συσκευασία των 275 ml, ώστε να είναι μια απολαυστική μερίδα στο ποτήρι και να τα απολαμβάνει κάνεις και σκέτα όλη την ημέρα.

owners-photos_3.jpg

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.