Θεματα

«Παντοπωλείο»

Στο Ελ. Βελ. τα καλύτερα εδώδιμα και αποκιακά

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
44756-93682.jpg

Αν φεύγεις ταξίδι και ξέχασες να πάρεις τα δώρα σου, μη σκας. Το ωραιότερο και πιο πλούσιο παντοπωλείο με ελληνικά εδώδιμα και αποικιακά βρίσκεται στο αεροδρόμιο και θα σε ξελασπώσει.

Πήγαμε στο αεροδρόμιο και νομίσαμε ότι μεταφερθήκαμε πίσω στο χρόνο. Βρήκαμε ένα παντοπωλείο τόσο παραδοσιακό, που πραγματικά είχαμε την αίσθηση πως πρωταγωνιστούμε σε παλιά ελληνική ταινία. Τα προϊόντα, η διακόσμηση, το χαμογελαστό προσωπικό μάς έφτιαξαν πραγματικά τη διάθεση. Ο πάντα ευχάριστος και πρόθυμος να βοηθήσει Κυριάκος Χατζόγλου θα σας ξεναγήσει στο μαγαζί και θα σας βρει ακριβώς αυτό που ψάχνετε. Το «Παντοπωλείο» λειτουργεί σχεδόν τρία χρόνια και στήθηκε από την ομάδα που δημιούργησε τα καταστήματα mastihashop.

Σ’ αυτό μπορεί κανείς να βρει παραδοσιακά προϊόντα από όλη την Ελλάδα: μουστάρδα Ηγουμενίτσας, ξύδι Νάουσας, αλάτι Κυθήρων, παξιμάδια και λάδι Κρήτης, ελιές Καλαμάτας, κάπαρη Σαντορίνης, τσίπουρο από Άγιο Όρος, μελεκούνι από Ρόδο, παστέλια Καλαμάτας, ακανές Σερρών, τα γνωστά μουστοκούλουρα του Δαρεμά, γλυκά του κουταλιού, ολόκληρο ράφι με βιολογικά προϊόντα και ό,τι άλλο τραβάει η ψυχή σου. Ο κύριος Γιώργος από την Αστυπάλαια προμηθεύει με παξιμάδια αμυγδάλου, αλατοκούλουρα και κιτρινοκούλουρα.

n

Το παντοπωλείο, επίσης, έχει δικής του παραγωγής λουκούμια Χίου, χαλβαδόπιτες, ζυμαρικά, αλάτι με βότανα και μαρμελάδες. Εμείς συνιστούμε ανεπιφύλακτα τη μαρμελάδα μανταρίνι και τα λουκούμια περγαμόντο! Οι τιμές είναι πολύ λογικές και ο κόσμος έχει πραγματικά αγκαλιάσει την όλη προσπάθεια. Περιμένουμε, όμως, και κάποιο παράρτημα στο κέντρο. Μέχρι τότε, οι επισκέψεις στο αεροδρόμιο είναι δεδομένες. Σας άνοιξε η όρεξη; Για ένα πράγμα είμαστε σίγουροι. Στο Παντοπωλείο δεν θα ’χετε τι να πρωτοδιαλέξετε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.