Θεματα

Galaxy Bar & Resto - Hilton

Τραπεζάκια με θέα!

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
44753-93659.jpg

Είναι πολλοί αυτοί που ψήνονται πως το καλοκαίρι έφτασε επιτέλους και στην Αθήνα μόνο αφού έχουν πιει το πρώτο τους κοκτέιλ ψηλά, στη βεράντα του Galaxy bar & resto του Hilton (που φέτος κλείνει 50 χρόνια γεμάτα χρυσές σελίδες στην ιστορία του). Έχει και πάλι βγάλει τα τραπέζια του έξω και έχει καινούργιο, με διεθνή πορεία σεφ, τον Δημήτρη Μελεμενή. Λάτρης των παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων, πρόσθεσε πιάτα μεσογειακής κουζίνας με διεθνείς πινελιές.

n

Για να πάρετε γεύση, η σαλάτα με το σπανάκι, τα σύκα και τα καρύδια αποκτάει άλλη νοστιμιά χάρη στο τυρί καλαθάκι Λήμνου, το ψητό κοτόπουλο αλλάζει εντελώς με μους από μεσσηνιακή σφέλα, το ριζότο απογειώνεται με αρσενικό τυρί της Νάξου. Για όσους τρελαίνονται να στήνουν ένα μικρό bbg στο τραπέζι τους, οι καυτές πέτρες από λάβα είναι εδώ για να ψήσουν πάνω τους λαχανικά, λαβράκι, χτένια, γαρίδες ή το περίφημο surf’n’turf, δηλαδή έναν εξόχως γκουρμέ συνδυασμό μοσχαρίσιου φιλέτου με αστακοουρά μαριναρισμένων σε πικάντικη σάλτσα τσιμιτσούρι. Η καλή σχάρα είναι σταθερή αξία και τα ζουμερά ψητά ψήνονται στην εντέλεια από την έμπειρη ομάδα της κουζίνας, ενώ συνοδεύονται από πολλές ωραίες γαρνιτούρες.

n

Τέλος το sushi, πάντα ιδιαίτερα δημοφιλές στο Galaxy, έχει φέτος προσθέσει στη μεγάλη έτσι κι αλλιώς γκάμα τα crispy salmon rolls (σολομός σε τραγανή κρούστα, μαγιονέζα και αβοκάντο) και τα caesar rolls (σπιτική σος του Καίσαρα, καβούρι και αβοκάντο), και τα δύο εξαιρετικά. Μπορεί κάποιος να αρκεστεί στα διάσημα κοκτέιλ –για τον μήνα Ιούλιο «αφιερωμένα» στα Naughty 00’s–, με ονόματα όπως «Avatar», «Sweet Tweet», «Yes We Can», στην τιμή των € 13 μαζί με πολύ πρωτότυπα και νόστιμα finger foods.

n

Κρατήσεις στο 210 7281407

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.