- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Είναι πολλοί αυτοί που ψήνονται πως το καλοκαίρι έφτασε επιτέλους και στην Αθήνα μόνο αφού έχουν πιει το πρώτο τους κοκτέιλ ψηλά, στη βεράντα του Galaxy bar & resto του Hilton (που φέτος κλείνει 50 χρόνια γεμάτα χρυσές σελίδες στην ιστορία του). Έχει και πάλι βγάλει τα τραπέζια του έξω και έχει καινούργιο, με διεθνή πορεία σεφ, τον Δημήτρη Μελεμενή. Λάτρης των παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων, πρόσθεσε πιάτα μεσογειακής κουζίνας με διεθνείς πινελιές.
Για να πάρετε γεύση, η σαλάτα με το σπανάκι, τα σύκα και τα καρύδια αποκτάει άλλη νοστιμιά χάρη στο τυρί καλαθάκι Λήμνου, το ψητό κοτόπουλο αλλάζει εντελώς με μους από μεσσηνιακή σφέλα, το ριζότο απογειώνεται με αρσενικό τυρί της Νάξου. Για όσους τρελαίνονται να στήνουν ένα μικρό bbg στο τραπέζι τους, οι καυτές πέτρες από λάβα είναι εδώ για να ψήσουν πάνω τους λαχανικά, λαβράκι, χτένια, γαρίδες ή το περίφημο surf’n’turf, δηλαδή έναν εξόχως γκουρμέ συνδυασμό μοσχαρίσιου φιλέτου με αστακοουρά μαριναρισμένων σε πικάντικη σάλτσα τσιμιτσούρι. Η καλή σχάρα είναι σταθερή αξία και τα ζουμερά ψητά ψήνονται στην εντέλεια από την έμπειρη ομάδα της κουζίνας, ενώ συνοδεύονται από πολλές ωραίες γαρνιτούρες.
Τέλος το sushi, πάντα ιδιαίτερα δημοφιλές στο Galaxy, έχει φέτος προσθέσει στη μεγάλη έτσι κι αλλιώς γκάμα τα crispy salmon rolls (σολομός σε τραγανή κρούστα, μαγιονέζα και αβοκάντο) και τα caesar rolls (σπιτική σος του Καίσαρα, καβούρι και αβοκάντο), και τα δύο εξαιρετικά. Μπορεί κάποιος να αρκεστεί στα διάσημα κοκτέιλ –για τον μήνα Ιούλιο «αφιερωμένα» στα Naughty 00’s–, με ονόματα όπως «Avatar», «Sweet Tweet», «Yes We Can», στην τιμή των € 13 μαζί με πολύ πρωτότυπα και νόστιμα finger foods.
Κρατήσεις στο 210 7281407
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.