- CITY GUIDE
- PODCAST
-
28°
Η Αλεξάνδρα είναι από εκείνα τα εστιατόρια που τα αγαπάς γιατί βρίσκονται στο πόστο τους πολλά πολλά χρόνια.
Η Αλεξάνδρα είναι από εκείνα τα εστιατόρια που τα αγαπάς γιατί βρίσκονται στο πόστο τους πολλά πολλά χρόνια και εκτιμούν τον πελάτη τους, δηλαδή εσένα. Στο ίδιο σημείο για πάνω από 20 χρόνια, έχει κουζίνα που πατάει στην ελληνική παράδοση και τη μεσογειακή διατροφή, αλλά παρακολουθεί και τις σύγχρονες τάσεις. Η ατμόσφαιρα είναι απλή και μαζί «φρέσκια», καθαρή, προσεγμένη. Το σέρβις είναι ευγενέστατο, αυτό που μεταξύ μας λέμε «τόσο-όσο...».
Τα πιάτα αλλάζουν συχνά αλλά κάποια best sellers είναι πάντα εκεί, σταθερά. Οι τιμές είναι καλές, τώρα με την κρίση έχουν γίνει πιο φιλικές, και τώρα το καλοκαίρι είναι ακόμα πιο μειωμένες. Υπάρχουν εκπλήξεις, όπως το υπέροχο χειροποίητο καρβελάκι ψωμιού που έρχεται ζεστό και μυρωδάτο. Με ένα τέτοιο (€ 1,30) και με μια ρεβίθια κυκλαδίτικα (€ 5,60) μπορείς να φας σαν άρχοντας έχοντας πληρώσει ελάχιστα. Υπάρχουν οι κλασικές συνταγές «της μαμάς», φασολάκια λαδερά –πραγματικά πεντανόστιμα–, υπάρχουν και μπρουσκέτες Ζακύνθου με ντομάτα, κάπαρη, γαύρο μαρινάτο, κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και γιαούρτι, μελιτζάνες με τυρί σαγανάκι, τάρτα με κολοκυθάκια και ανθότυρο από την Κω, κοτόπουλο με μαστέλο Χίου, μοσχάρι σοφρίτο Κέρκυρας.
Α, τα αγαπούν τα προϊόντα απ’ όλη την Ελλάδα στην Αλεξάνδρα, γι’ αυτό και πολύ συχνά κάνουν αφιερώματα στις τοπικές κουζίνες. Αγαπούν και τα ψάρια, υπάρχει το best seller λαβράκι στη λαδόκολλα με λαδολέμονο και κρόκο Κοζάνης μαζί με ριζότο λαχανικών, και άλλα για τη σχάρα. Κι ακόμη, πλούσιες σαλάτες, κρεατικά ψημένα στο γκριλ με τα κάρβουνα, ριζότα, μακαρόνια με θαλασσινά και φυσικά πολλά γλυκά και πάλι ελληνικά, όπως γιαούρτι με μέλι και καρύδια ή γλυκό του κουταλιού, κανταΐφι με παγωτό, καρυδόπιτα, ποικιλία παγωτών, λεμονόπιτα. Ο κατάλογος είναι μεγάλος, μιλάει λίγο και αρκετά σεμνά για την ιστορία του εστιατορίου, για την εμμονή στην ποιότητα των πρώτων υλών (έχει πιστοποιηθεί από τον ΕΟΤ με το «Ειδικό Σήμα Ποιότητας της Ελληνικής Κουζίνας»), δίνει απλές συμβουλές για να συνδυάσετε το φαγητό με κάποιο από τα κρασιά της λίστας – ελληνικές ετικέτες και καλό χύμα σε κανάτα.
Από την άνοιξη η Αλεξάνδρα αξιοποιεί και ένα ακόμη ατού της. Αυτό τον υπέροχο κήπο με τις μουριές, τα λουλουδικά και τις απίστευτες δροσιές, ένα βήμα από την καυτή και πήχτρα στα αυτοκίνητα Αλεξάνδρας, κήπος που σε κάνει να αισθάνεσαι πως βρίσκεσαι στην εξοχή. Για να γνωρίζετε, στέλνουν φαγητό και στο σπίτι ή το γραφείο, ενώ διοργανώνουν και εταιρικά γεύματα. Λίγα μέτρα πιο πάνω και με τα ίδια καλά στοιχεία βρίσκεται και η Αλεξάνδρα μπιραρία με πολλές μπίρες (και 10 ελληνικές), πιάτα από €3 και μεζέδες ασορτί, δροσιές μεγάλες επίσης.
Αργεντινής Δημοκρατίας 8Α & Ζωναρά 21, Πάρκο Παναθήναια, Λ. Αλεξάνδρας, 210 6420874, καθημερινά από το μεσημέρι
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.