Θεματα

Πόντιοι τηγανίζουν 10.000 πιροσκί, τα δοκιμάζουν και μετά ψηφίζουν το πιο νόστιμο

Τα καλλιστεία… πιροσκί γίνονται την Κυριακή σε χωριό του Κιλκίς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
piroski.jpg

Περίπου 10.000 παραδοσιακά πιροσκί σκοπεύουν να τηγανίσουν σε καυτό λάδι την Κυριακή 27 Μαΐου στο χωριό Ευκαρπία του δήμου Κιλκίς, προκειμένου μετά από διαγωνισμό γευσιγνωσίας να αναδειχτεί το καλύτερο και νοστιμότερο ποντιακό έδεσμα.

Τον συγκεκριμένο διαγωνισμό διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευκαρπίας Το Λάβας και ο δήμος Κιλκίς. Ένας διαγωνισμός που κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 5.30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία του χωριού της Ευκαρπίας και στον συγκεκριμένο διαγωνισμό θα συμμετέχουν γυναίκες, φορείς και σύλλογοι της περιοχής.

Όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FΜ", ο ιερέας Ιωάννης Ξενιτίδης, από την ιδέα του οποίου ξεκίνησε το 2007 ο διαγωνισμός, φέτος αναμένονται περίπου 3.000 επισκέπτες στο χωριό της Ευκαρπίας.

«Ο κόσμος το έκανε να είναι κάτι εξαιρετικό, έτσι όπως εξελίχτηκε. Στην περιοχή ζουν πολλοί Πόντιοι που έχουν μεγάλη αγάπη για τα ποντιακά εδέσματα», είπε ο πατέρας Ιωάννης, προσθέτοντας πως κάθε χρόνο οι άνθρωποι που συμμετέχουν στην ξεχωριστή αυτή εκδήλωση ολοένα και αυξάνονται.

«Οι χρυσοχέρες της περιοχής μας, μετά τα πρώτα χρόνια, δεν μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες του κόσμου που ερχόταν.

Φέτος περιμένουμε κοντά στις 3.000 επισκέπτες. Οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει στην πλατεία, εκεί όπου τοποθετούνται περίπτερα. Έχουμε καλέσει και συλλόγους από άλλες περιοχές να κάνουν ομάδες και να διαγωνιστούν ποιος κάνει το καλύτερο πιροσκί. Ο κόσμος περνώντας από κάθε ομάδα γεύεται ένα πιροσκί και στη συνέχεια σε μια κάλπη ψηφίζει το καλύτερο» πρόσθεσε ο πατέρας Ιωάννης.

Αμέσως μετά τον διαγωνισμό πιροσκί πραγματοποιείται ποντιακό γλέντι, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Διαγωνισμός "Πιροσκί 2017" στην Ευκαρπία Κιλκίς


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.