- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Πόντιοι τηγανίζουν 10.000 πιροσκί, τα δοκιμάζουν και μετά ψηφίζουν το πιο νόστιμο
Τα καλλιστεία… πιροσκί γίνονται την Κυριακή σε χωριό του Κιλκίς
Περίπου 10.000 παραδοσιακά πιροσκί σκοπεύουν να τηγανίσουν σε καυτό λάδι την Κυριακή 27 Μαΐου στο χωριό Ευκαρπία του δήμου Κιλκίς, προκειμένου μετά από διαγωνισμό γευσιγνωσίας να αναδειχτεί το καλύτερο και νοστιμότερο ποντιακό έδεσμα.
Τον συγκεκριμένο διαγωνισμό διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευκαρπίας Το Λάβας και ο δήμος Κιλκίς. Ένας διαγωνισμός που κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 5.30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία του χωριού της Ευκαρπίας και στον συγκεκριμένο διαγωνισμό θα συμμετέχουν γυναίκες, φορείς και σύλλογοι της περιοχής.
Όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FΜ", ο ιερέας Ιωάννης Ξενιτίδης, από την ιδέα του οποίου ξεκίνησε το 2007 ο διαγωνισμός, φέτος αναμένονται περίπου 3.000 επισκέπτες στο χωριό της Ευκαρπίας.
«Ο κόσμος το έκανε να είναι κάτι εξαιρετικό, έτσι όπως εξελίχτηκε. Στην περιοχή ζουν πολλοί Πόντιοι που έχουν μεγάλη αγάπη για τα ποντιακά εδέσματα», είπε ο πατέρας Ιωάννης, προσθέτοντας πως κάθε χρόνο οι άνθρωποι που συμμετέχουν στην ξεχωριστή αυτή εκδήλωση ολοένα και αυξάνονται.
«Οι χρυσοχέρες της περιοχής μας, μετά τα πρώτα χρόνια, δεν μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες του κόσμου που ερχόταν.
Φέτος περιμένουμε κοντά στις 3.000 επισκέπτες. Οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει στην πλατεία, εκεί όπου τοποθετούνται περίπτερα. Έχουμε καλέσει και συλλόγους από άλλες περιοχές να κάνουν ομάδες και να διαγωνιστούν ποιος κάνει το καλύτερο πιροσκί. Ο κόσμος περνώντας από κάθε ομάδα γεύεται ένα πιροσκί και στη συνέχεια σε μια κάλπη ψηφίζει το καλύτερο» πρόσθεσε ο πατέρας Ιωάννης.
Αμέσως μετά τον διαγωνισμό πιροσκί πραγματοποιείται ποντιακό γλέντι, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.