- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ο ισπανός σεφ Φεράν Αντριά, που θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως, ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει το καλοκαίρι του 2019 γαστρονομικό εργαστήριο εντός των τειχών του άλλοτε μυθικού του εστιατορίου το οποίο έκλεισε το 2011.
Το σχέδιο "elBulli 1846" όπως ονομάζεται, "θα αρχίσει τη δραστηριότητά του μεταξύ του Ιουνίου και του Οκτωβρίου 2019. Είναι ήδη επτά χρόνια που κάνουμε πολλά πράγματα για να ετοιμαστούμε γι αυτή τη στιγμή, η οποία πλησιάζει σύντομα", εξήγησε ο 56χρονος σεφ στο περιθώριο των εγκαινίων έκθεσης στο μουσείο Πικάσο της Βαρκελώνης.
Ο καινοτόμος μάγειρας, που καταφεύγει στην επιστήμη για να εφευρίσκει νέες τεχνικές που μετατρέπουν παραδοσιακά φαγητά σε γαστρονομικές περιπέτειες και συχνά παρουσιάζεται ως ο εφευρέτης της μοριακής γαστρονομίας, έκλεισε τον Ιούλιο του 2011 το εστιατόριό του elBulli --βραβευμένο πέντε φορές ως το καλύτερο παγκοσμίως από το περιοδικό Restaurant-- με στόχο να το ξανανοίξει τρία χρόνια αργότερα ως κέντρο σπουδών και πειραματισμού για τη γαστρονομία και τη δημιουργικότητα γενικότερα.
Ωστόσο, οι εργασίες ανακαίνισης καθυστέρησαν λόγω περιβαλλοντικών ανησυχιών, γιατί το εστιατόριο βρίσκεται μέσα σε έναν ορμίσκο της Κόστα Μπράβα, στη βορειοανατολική Ισπανία, στο μέσο του προστατευόμενου φυσικού δρυμού του Κάβο ντε Κρέους.
Μετά την επανεξέταση του έργου και τη μείωση των διαστάσεών του, ο Αντριά απέσπασε την περασμένη εβδομάδα τις δημοτικές άδειες για τη συνέχιση των εργασιών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.