- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Το μενού του γάμου της χρονιάς είχε από όλα - Τι έφαγαν και τι ήπιαν οι καλεσμένοι της Μέγκαν και του Χάρι (εικόνες, video)
Ποιο τραγούδι επέλεξαν οι νιόπαντροι για τον πρώτο τους χορό
![62224-137655.jpg 62224-137655.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/62224-137655.jpg)
![gettyimages-harrymeghan3.jpg gettyimages-harrymeghan3.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2018/05/23/gettyimages-harrymeghan3.jpg)
Συνολικά 24 σεφ έβαλαν όλοι τους τη μαεστρία και την εμπειρία για να επιμεληθούν το μενού της γαμήλιας δεξίωσης της χρονιάς στην αίθουσα του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Ουίνδσορ. Στις 19 Μαΐου το μενού του γάμου του πρίγκιπα Χάρι και της Αμερικανίδας Μέγκαν Μαρκλ είχε γεύση, ποικιλία και μπόλικη σαμπάνια που όπως μάθαμε ήταν Pol Roger Brut Réserve. Σαμπάνια που επελέγη και το 2011 στη γαμήλια δεξίωση του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον. Οι Βρετανοί φαίνεται να έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στην Pol Roger και το αποδεικνύουν.
![19538116.jpg 19538116.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/19538116.jpg)
Ανάμεσα στους 24 σεφ που επέλεξαν ο Χάρι και η Μέγκαν ήταν και ο Έλληνας, Νίκος Κουλούσιας. Τι έφαγαν λοιπόν οι 200 καλεσμένοι του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ;
Το βασιλικό μενού περιελάμβανε:
![menu.jpg menu.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/menu.jpg)
Καναπεδάκια
Καραβίδες Σκωτίας τυλιγμένες σε καπνιστό σολομό με κρεμ φρες εσπεριδοειδών
Ψητό σπαράγγι Αγγλίας τυλιγμένο σε ζαμπόν Αγγλίας
Πανακότα μπιζελιού με αβγά ορτυκιού και λουίζα
Ειδική ποικιλία βρετανικής τομάτας με ταρτάρ βασιλικού και πέρλες βαλσάμικου
Κυνήγι καλυμμένο με ελαφρώς πικάντικο γιαούρτι και ψητό βερίκοκο
Κροκέτα αρνιού Windsor, ψητά λαχανικά και μαρμελάδα εσαλότ
Σπαράγγια με μοτσαρέλα και λιαστές τομάτες
Κυρίως πιάτα
Φρικασέ κοτόπουλου ελευθέρας βοσκής, με μανιτάρια μορχέλλες και νεαρά πράσα
Ριζότο με αρακά και μέντα με φύτρες αρακά, λάδι τρούφας και πατατάκια παρμεζάνας
Χοιρινό Windsor με κομπόστα μήλου πάνω σε ξεροψημένη πέτσα χοιρινού
![menu2.jpg menu2.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/menu2.jpg)
Επιδόρπια
Μacaron με γεύση φιστίκι ή σαμπάνιας
Τάρτες creme brulee με γεύση πορτοκάλι
Crumble ραβέντι
Η γαμήλια τούρτα εείχε γεύση λεμόνι και ήταν καλυμμένη με βουτυρόκρεμα και διακοσμημένη με φρέσκα λουλούδια και, κυρίως, άνθη κουφοξυλιάς.
Ο πρώτος χορός, το ξέφρενο πάρτι και τα παιχνίδια μπίρας
Η βρετανική The Sun αποκαλύπτει ότι η γαμήλια δεξίωση του Χάρι και της Μέγκαν εξελίχθηκε σε ξέφρενο πάρτι με πολύ χορό και παιχνίδια με αλκοόλ και μπαλάκια του πινγκ πονγκ. Ο διάσημος Βρετανός κωμικός και τηλεπαρουσιαστής Τζέιμς Κόρντεν ήταν αυτός που ανέλαβε το ρόλο του διασκεδαστή των καλεσμένων και απογείωσε το πάρτι. Χόρεψαν όλοι ακόμη και ο πατέρας του γαμπρού, πρίγκιπας Κάρολος.
Οι νεόνυμφοι Μέγκαν και Χάρι για τον πρώτο τους χορό δεν επέλεξαν κάτι slow και ρομαντικό, αλλά το «I Wanna Dance With Somebody» της Γουίτνεϊ Χιούστον. Η βραδιά έληξε με πυροτεχνήματα.
«Ο Τζέιμς Κόρντεν έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να διασκεδάσει τους καλεσμένους», είπε πηγή της The Sun. «Έστησε ακόμη και αγώνα χορού μεταξύ του Χάρι, του Ουίλιαμ και του Κάρολου».
Η αμερικανική καταγωγή της νύφης τιμήθηκε με το beer-pong: το παιχνίδι με αλκοόλ και μπαλάκια του πινγκ πονγκ που τιμούν όλοι οι φοιτητές των αμερικανικών πανεπιστημίων στα πάρτι τους.
![19537076.jpg 19537076.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/19537076.jpg)
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.