- CITY GUIDE
- PODCAST
-
31°
Όταν η κυκλαδίτικη κουζίνα συναντά τον Σαίξπηρ
Ο Βασίλης Παπικινός για δύο μέρες στο Shakespeare in Love
Το Shakespeare in Love δεν έχει πολύ καιρό που έφερε τον έρωτα στον Πειραιά. Τέχνη, γνήσιος ρομαντισμός και μια βαθιά αγάπη για τη γαστρονομία που κάνει τις μέρες και τις νύχτες μας καλύτερες. Αυτή την εβδομάδα η γαστρονομία έχει γεύση από Κυκλάδες.
Για δύο μέρες, την Πέμπτη 17 και την Παρασκευή 18 Μαΐου το πλακόστρωτο δρομάκι του Πειραιά, γνωστό κι ως «Γιαχνί σοκάκι» θα πλημμυρίσει με κυκλαδίτικες γεύσεις και υπέροχα πιάτα. Ο Βασίλης Παπικινός (δικό του το εξαιρετικό εστιατόριο «Αλευρόμυλος» στη Μήλο) είναι ένας νέος, πολύ ταλαντούχος μάγειρας που αγαπάει τον τόπο του και έχει ειλικρινές πάθος για την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα. Αυτήν ακριβώς έρχεται να μας συστήσει στο Shakespeare in Love και επειδή τον ξέρουμε, πιστεύουμε ότι θα έχει μαζί του μπελτέ, τυριά μηλιώτικα, χόρτα και κατσικάκι…
Αγίου Σπυρίδωνος 3, Πειραιάς, 210 4131999
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.