Θεματα

Όταν η κυκλαδίτικη κουζίνα συναντά τον Σαίξπηρ

Ο Βασίλης Παπικινός για δύο μέρες στο Shakespeare in Love

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
papikinos-anoigma.jpg

Το Shakespeare in Love δεν έχει πολύ καιρό που έφερε τον έρωτα στον Πειραιά. Τέχνη, γνήσιος ρομαντισμός και μια βαθιά αγάπη για τη γαστρονομία που κάνει τις μέρες και τις νύχτες μας καλύτερες. Αυτή την εβδομάδα η γαστρονομία έχει γεύση από Κυκλάδες.

papik-mesa.jpg

Για δύο μέρες, την Πέμπτη 17 και την Παρασκευή 18 Μαΐου το πλακόστρωτο δρομάκι του Πειραιά, γνωστό κι ως «Γιαχνί σοκάκι» θα πλημμυρίσει με κυκλαδίτικες γεύσεις και υπέροχα πιάτα. Ο Βασίλης Παπικινός (δικό του το εξαιρετικό εστιατόριο «Αλευρόμυλος» στη Μήλο) είναι ένας νέος, πολύ ταλαντούχος μάγειρας που αγαπάει τον τόπο του και έχει ειλικρινές πάθος για την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα. Αυτήν ακριβώς έρχεται να μας συστήσει στο Shakespeare in Love και επειδή τον ξέρουμε, πιστεύουμε ότι θα έχει μαζί του μπελτέ, τυριά μηλιώτικα, χόρτα και κατσικάκι…

shakespeare-mesa.jpg

Αγίου Σπυρίδωνος 3, Πειραιάς, 210 4131999

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.