- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Όταν η κυκλαδίτικη κουζίνα συναντά τον Σαίξπηρ
Ο Βασίλης Παπικινός για δύο μέρες στο Shakespeare in Love
Το Shakespeare in Love δεν έχει πολύ καιρό που έφερε τον έρωτα στον Πειραιά. Τέχνη, γνήσιος ρομαντισμός και μια βαθιά αγάπη για τη γαστρονομία που κάνει τις μέρες και τις νύχτες μας καλύτερες. Αυτή την εβδομάδα η γαστρονομία έχει γεύση από Κυκλάδες.
Για δύο μέρες, την Πέμπτη 17 και την Παρασκευή 18 Μαΐου το πλακόστρωτο δρομάκι του Πειραιά, γνωστό κι ως «Γιαχνί σοκάκι» θα πλημμυρίσει με κυκλαδίτικες γεύσεις και υπέροχα πιάτα. Ο Βασίλης Παπικινός (δικό του το εξαιρετικό εστιατόριο «Αλευρόμυλος» στη Μήλο) είναι ένας νέος, πολύ ταλαντούχος μάγειρας που αγαπάει τον τόπο του και έχει ειλικρινές πάθος για την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα. Αυτήν ακριβώς έρχεται να μας συστήσει στο Shakespeare in Love και επειδή τον ξέρουμε, πιστεύουμε ότι θα έχει μαζί του μπελτέ, τυριά μηλιώτικα, χόρτα και κατσικάκι…
Αγίου Σπυρίδωνος 3, Πειραιάς, 210 4131999
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.