- CITY GUIDE
- PODCAST
-
31°
Η επόμενη καλύτερη Young Chef στον κόσμο μπορεί να είναι Ελληνίδα
Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου εκπροσωπεί τη Μεσόγειο στον παγκόσμιο διαγωνισμό S.Pellegrino Young Chef 2018.
![kons-anoigma.jpg kons-anoigma.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2018/05/11/kons-anoigma.jpg)
Την Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου τη γνώρισα τον περασμένο Οκτώβρη σε ένα μοναστήρι της Κρήτης (περισσότερα εδώ). Λόγω της μεγάλης της αγάπης αλλά και του σεβασμού προς τη μοναστηριακή κουζίνα, εκεί αποφάσισε η νεαρή σεφ να παρουσιάσει το signature πιάτο με το οποίο συμμετέχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό του S.Pellegrino Young Chef 2018.
Η Κωνσταντίνα αναδείχθηκε με τη βοήθεια και καθοδήγηση του Νίκου Ρούσσου (chef και συν-ιδιοκτήτη του Funky Gourmet, βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin) νικήτρια για τις Χώρες της Μεσογείου στον τοπικό διαγωνισμό S. Pellegrino Young Chef 2018, που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2017. Και με αυτόν τον τίτλο ο δρόμος άνοιξε για τον μεγάλο τελικό που διεξάγεται αυτές τις μέρες (από τις 11 έως τις 13 Μαΐου) στο Μιλάνο. Σ’ αυτόν, 21 ταλαντούχοι σεφ από κάθε γωνιά του κόσμου βάζουν τα δυνατά τους για να διεκδικήσουν τον τίτλο S. Pellegrino Young Chef 2018, γνωρίζοντας καλά ότι κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου εύκολο.
![kvn-mesa.jpg kvn-mesa.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/kvn-mesa.jpg)
Οι σεφ θα αξιολογηθούν από μία διακεκριμένη επιτροπή επτά παγκοσμίως γνωστών σεφ (Annie Féolde, Virgilio Martínez, Paul Pairet, Brett Graham, Ana Roš, Dominique Crenn και Margarita Forés) με βάση τα κριτήρια των πέντε «Χρυσών Κανόνων»: συστατικά, ικανότητα, πρωτοτυπία, εμφάνιση και μήνυμα. Η Κωνσταντίνα συμμετέχει με το πιάτο που ονομάζει «Ελλήνων Γεύσεις» και το οποίο είναι εμπνευσμένο από τα ελληνικά προϊόντα που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες στη διατροφή τους. Πέρδικα (κυνήγι), οινολάσπη, μύρο, λιβάνι και χρυσός μπλέκονται αρμονικά χάρη στο ιδιαίτερο ταλέντο της Κωνσταντίνας δημιουργώντας ένα signature πιάτο με σαφή αναφορά στην συλλογική μνήμη, αλλά και σε μια αρχέγονη γαστρονομική παράδοση.
Επιπλέον, φέτος θα δοθεί το ειδικό βραβείο “Fine Dining Lovers People’s Choice Award” στο διαγωνιζόμενο που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους του κοινού παγκοσμίως. Μπορείτε να ψηφίσετε την Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου, αλλά και να δείτε τις υπόλοιπες συμμετοχές πατώντας εδώ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Καλαμάτα συνδυάζει ομορφιά, ιστορία, γλυκιά ζωή, όλα στα μέτρα του ανθρώπου
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.