- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Η επόμενη καλύτερη Young Chef στον κόσμο μπορεί να είναι Ελληνίδα
Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου εκπροσωπεί τη Μεσόγειο στον παγκόσμιο διαγωνισμό S.Pellegrino Young Chef 2018.

Την Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου τη γνώρισα τον περασμένο Οκτώβρη σε ένα μοναστήρι της Κρήτης (περισσότερα εδώ). Λόγω της μεγάλης της αγάπης αλλά και του σεβασμού προς τη μοναστηριακή κουζίνα, εκεί αποφάσισε η νεαρή σεφ να παρουσιάσει το signature πιάτο με το οποίο συμμετέχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό του S.Pellegrino Young Chef 2018.
Η Κωνσταντίνα αναδείχθηκε με τη βοήθεια και καθοδήγηση του Νίκου Ρούσσου (chef και συν-ιδιοκτήτη του Funky Gourmet, βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin) νικήτρια για τις Χώρες της Μεσογείου στον τοπικό διαγωνισμό S. Pellegrino Young Chef 2018, που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2017. Και με αυτόν τον τίτλο ο δρόμος άνοιξε για τον μεγάλο τελικό που διεξάγεται αυτές τις μέρες (από τις 11 έως τις 13 Μαΐου) στο Μιλάνο. Σ’ αυτόν, 21 ταλαντούχοι σεφ από κάθε γωνιά του κόσμου βάζουν τα δυνατά τους για να διεκδικήσουν τον τίτλο S. Pellegrino Young Chef 2018, γνωρίζοντας καλά ότι κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου εύκολο.

Οι σεφ θα αξιολογηθούν από μία διακεκριμένη επιτροπή επτά παγκοσμίως γνωστών σεφ (Annie Féolde, Virgilio Martínez, Paul Pairet, Brett Graham, Ana Roš, Dominique Crenn και Margarita Forés) με βάση τα κριτήρια των πέντε «Χρυσών Κανόνων»: συστατικά, ικανότητα, πρωτοτυπία, εμφάνιση και μήνυμα. Η Κωνσταντίνα συμμετέχει με το πιάτο που ονομάζει «Ελλήνων Γεύσεις» και το οποίο είναι εμπνευσμένο από τα ελληνικά προϊόντα που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες στη διατροφή τους. Πέρδικα (κυνήγι), οινολάσπη, μύρο, λιβάνι και χρυσός μπλέκονται αρμονικά χάρη στο ιδιαίτερο ταλέντο της Κωνσταντίνας δημιουργώντας ένα signature πιάτο με σαφή αναφορά στην συλλογική μνήμη, αλλά και σε μια αρχέγονη γαστρονομική παράδοση.
Επιπλέον, φέτος θα δοθεί το ειδικό βραβείο “Fine Dining Lovers People’s Choice Award” στο διαγωνιζόμενο που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους του κοινού παγκοσμίως. Μπορείτε να ψηφίσετε την Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου, αλλά και να δείτε τις υπόλοιπες συμμετοχές πατώντας εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κρουασάν, προφιτερόλ και γαλλικές σπεσιαλιτέ
Καθετί στα ράφια και στις προθήκες του εξαιρετικού αυτού delicatessen μοιάζει πολύτιμο – και είναι
Ολόφρεσκο και λαχταριστό, φτιάχνεται μπροστά στα μάτια μας
Δύσκολα μπορεί κανείς να επιλέξει ανάμεσα σε τόσες λιχουδιές
Aυθεντικά γαλλικά κρουασάν, ονειρεμένα γλυκά και χειροποίητο gelato
Εδώ που κάθε μέρα ξεφουρνίζεται μια μικρή Γαλλία για εσένα μόνο
Συναντήσαμε τον σεφ της Γαλλικής Πρεσβείας και τον γνωστό Chef Pâtissier, λίγο πριν την εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας Merci Chef!
Τιμή και δόξα στα σερμπέτικα του βορρά
Ελλάδα και Γαλλία συναντιούνται σε μια γιορτή γεμάτη γεύσεις και αρώματα από βραβευμένους σεφ. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.
Αστέρια Michelin, τίτλοι κύρους και αμέτρητες ώρες δημιουργίας σε γαλλικές κουζίνες
Από τον Τσελεμεντέ στο «δείξε μου τί τρως»
Η γιορτή που οι καλοφαγάδες περιμένουν όλο τον χρόνο είναι εδώ
Νέο βιβλίο αποκαλύπτει όσα είχε μοιραστεί με τη βοηθό του για την απιστία με την Αρτζέντο
Η ανάγκη γέννησε κάποιες από τις πιο μερακλίδικες γεύσεις της Σαρακοστής (και όχι μόνο)
Το αγαπημένο κέρασμα των τσάρων, και πώς το δοκίμασα πρώτη φορά, χωρίς να έχω καμία σχέση με τσάρους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.