Θεματα

Η ελληνική γαστρονομία πετάει

Ο Λευτέρης Λαζάρου, ο Χριστόφορος Πέσκιας και ο Στέλιος Παρλιάρου ταξιδεύουν την ελληνική κουζίνα σε όλο τον κόσμο με της πτήσεις της Aegean

Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τα γεύματα του αεροπλάνου (όταν υπάρχουν) είναι άνοστα, αδιάφορα, σχεδόν μελαγχολικά. Όλοι έχουμε συμβιβαστεί με αυτό γιατί στην εφήμερη κατάσταση των 30.000 ποδιών πάνω από το έδαφος, δεν έχουμε πολλές γαστρονομικές απαιτήσεις. Θα έπρεπε όμως να είναι έτσι; Η Aegean διαφωνεί. Πιστεύει ότι το γεύμα στο αεροπλάνο είναι το πρώτο γευστικό καλωσόρισμα στον επισκέπτη της εκάστοτε χώρας. Και έτσι δημιουργεί το Gastronomics.

Κερκυραϊκή παστιτσάδα

Gastronomics. Αυτή είναι η ονομασία της πρωτοβουλίας που για πρώτη φορά συγκεντρώνει τρεις κορυφαίους έλληνες σεφ με σκοπό να ταξιδέψουν τις ιστορίες της ελληνικές γαστρονομίας ανά τον κόσμο. Μέχρι το τέλος του έτους το νέο μενού της Business Class στις πτήσεις της Aegean θα έχει την υπογραφή του Λευτέρη Λαζάρου, του Χριστόφορου Πέσκια και του Στέλιου Παρλιάρου.

Λευτέρης Λαζάρου, Χριστόφορος Πέσκιας και Στέλιος Παρλιάρος/ Φωτογραφία: Μάρα Δεσύπρη

Η ιδέα είναι πιάτα που αναδύουν τα αρώματα, τις πρώτες ύλες, τη φύση, αλλά και τις αναμνήσεις της ελληνικής γαστρονομίας. Γεύσεις από την Κρήτη, τη Νάξο, την Πελοπόννησο, συστατικά από κάθε γωνιά της Ελλάδας περνάνε από τα χέρια των τριών διάσημων σεφ για να καταλήξουν σε ένα μενού με πάνω από 40 διαφορετικά πιάτα. Επειδή όμως κάθε γαστρονομική εμπειρία δεν ολοκληρώνεται χωρίς το απαραίτητο κρασί, ο Master of Wine της Ελλάδας και οινικός σύμβουλος της Aegean, Κωνσταντίνος Λαζαράκης θα παίξει το δικό του ρόλο συνδυάζοντας το μενού με κρασιά μεγάλων και μικρών παραγωγών από κάθε γωνιά της χώρας.

Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW/ Φωτό: Γιώργος Μαρκοζάνης

Η ελληνική γαστρονομία συμπυκνωμένη όσο καλύτερα γίνεται πετάει στα σύννεφα. Και αυτό είναι μόνο η αρχή.