- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Εσύ ξέρεις τι είναι το χρυσό γάλα που βοηθάει στην λιποδιάλυση και την κατάθλιψη;
Ένα μαγικό φίλτρο που φτιάχνεις στην κουζίνα σου!
Ένα νόστιμο και υγιεινό ρόφημα με κουρκουμά.
Σου έχουμε καινούριο νοστιμότατο ρόφημα για το πρωινό σου ή για αργά το απόγευμα μετά την δουλειά που το μόνο που θέλεις είναι χαλάρωση και στοργή. Με βασικό συστατικό τον κουρκουμά, το χρυσό γάλα έχει κρεμώδη υφή, υπέροχη γεύση, χρώμα που λάμπει και τόσα υγιεινά οφέλη που το σώμα σου θα σε ευγνωμoνεί σε κάθε γουλιά.
Υπάρχουν αρκετές παραλλαγές που μπορείς να βρεις στο διαδίκτυο, όμως εμείς έχουμε ξεχωρίσει την πιο ελαφριά και ωφέλιμη για τον οργανισμό, την ψυχική υγεία και την απώλεια βάρους για όλα τα fitness freaks που βρίσκονται εκεί έξω.
Κατάλληλη για vegans ή όσους έχουν μία κάποια δυσανεξία στην λακτόζη, η συγκεκριμένη συνταγή είναι εύκολη, γρήγορη και μπορεί να προσαρμοστεί στις τωρινές καιρικές συνθήκες εφόσον γίνεται και σε παγωμένη μορφή.
Μερικά από τα οφέλη του κουρκουμά:
Θεωρείται το πιο θρεπτικό μπαχαρικό στον κόσμο και όχι άδικα! Ο κουρκουμάς αυξάνει δραματικά την αντιοξειδωτική ικανότητα του οργανισμού, μας προστατεύει από κρυολογήματα, βοηθάει σε προβλήματα πέψης και πρηξίματος ενώ σύμφωνα με μερικές έρευνες μπορεί να δράσει ως αντικαταθλιπτικό και αγχολυτικό. Κάτι ξέρουν οι Ινδοί που το χρησιμοποιούν σχεδόν σε όλα τα φαγητά τους εδώ και αιώνες.
Στην συνταγή επίσης θα προσθέσουμε λάδι καρύδας, το οποίο βοηθάει στην εύκολη πέψη και συμβάλει στην αύξηση της καλής χοληστερόλης HDL, καθώς και γάλα αμυγδάλου (ή καρύδας και πάλι) που χάρη στα καλά λιπαρά του ευνοεί την λιποδιάλυση.
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις μία μικρή κατσαρόλα και να ζεστάνεις πάνω σε χαμηλή φωτιά μια κούπα γάλα καρύδας ή αμυγδάλου με 1/2 κ.γ κουρκουμά, 1/2 κ.γ τζίντζερ, 1 κ.γ λάδι καρύδας, λίγο μέλι και ελάχιστο μαύρο πιπέρι, το οποίο θα βοηθήσει στην απορρόφηση της κουρκουμίνης από τον οργανισμό.
Ανακάτεψε με ένα σύρμα, βγάλε την κατσαρόλα από τη φωτιά λίγο πριν το μείγμα βράσει και σέρβιρε. Για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση, μπορείς να προσθέσεις λίγη κανέλα ή να βάλεις το μείγμα στο μπλέντερ λίγο πριν το σερβίρεις για να γίνει ακόμη πιο λαχταριστό και αφρώδες.
Εαν ζεσταίνεσαι εύκολα και ένα βραστό ρόφημα δεν σε πείθει τέτοια εποχή, σου έχουμε και άλλη βερσιόν, πιο κρύα, εδώ!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.