- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Αυθεντικές βάφλες Βελγίου ψήνονται τώρα στο Χαλάνδρι
Για να βρεις το Belga Gaufrerie & Café απλά ακολούθησε τη βουτυρένια μυρωδιά
Βουτυρένια, μαλακιά, αλλά και τραγανή. Καυτή, μα με μια γενναία δόση παγωτό βανίλια να λιώνει από πάνω της. Η βάφλα μετράει τους δικούς τους ορκισμένους θαμώνες στο κεφάλαιο «γλυκό» και δεν είναι λίγοι. Αν ανατριχιάζετε λοιπόν κάθε φορά που ακούτε τη φράση «βάφλα με παγωτό», κατευθυνθείτε βόρεια.
Το Belga Gaufrerie & Café μόλις άνοιξε στην πλατεία των Πλ. Ελευθερωτών (δίπλα στην εκκλησία του Αγ. Νικολάου) και ψήνει βάφλες που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει. Η λέξη “Gaufrerie” προέρχεται από τη γαλλόφωνη ρίζα “gaufre” που πάει να πει «βάφλα». Ναι, αλλά τι βάφλα; Βάφλα όπως αυτές που ξεροψήνονται στα στενά της Λιέγης και των Βρυξελλών.
Για να πάρετε μια γεύση, στο Belga Gaufrerie & Café υπάρχουν δύο είδη βάφλας. Στην πρώτη εκδοχή οι πέρλες ζάχαρης κρύβονται στο ζυμάρι για να του δώσουν μια γλυκιά, καραμελωμένη γεύση όσο εκείνο ψήνεται. Στη δεύτερη η παρουσία της μαρέγκας της χαρίζει μια ανάλαφρη, όσο και τραγανή υφή. Μπορείτε να διαλέξετε την εκδοχή που προτιμάτε και έπειτα να αρχίσει η πραγματική αμαρτία…
Στο Βέλγιο οι βάφλες συνοδεύονται απλά με λίγη άχνη, πραλίνα ή παγωτό και αυτό αρκεί. Στο Belga Gaufrerie & Café όμως θα βρείτε αναπάντεχους συνδυασμούς όπως βάφλα lemon pie (δηλαδή λεμονόκρεμα με καψαλισμένη ιταλική μαρέγκα), snickers (κρέμα φιστικοβούτυρο με καραμέλα βουτύρου, φιστίκια και σοκολάτα γάλακτος) και πολλά (αλλά πολλά!) ακόμα.
Πλ. Ελευθερωτών 14, Χαλάνδρι, 210 6892748
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.