Θεματα

5 αυλές για να πιάσεις τον Μάη

Τριαντάφυλλα, γιασεμιά, βουκαμβίλιες και στην άκρη λίγο brunch

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
butterfly-anoigma.jpg

Το τέλειο θα ήταν ένα λιβάδι γεμάτο κατακόκκινες παπαρούνες. Αλλά επειδή συνήθως τα λιβάδια πέφτουν μακριά, βρήκαμε το αμέσως καλύτερο για να περάσεις μια ανθισμένη, νόστιμη πρωτομαγιά. Και όχι μόνο...

Butterfly

butterfly.jpg

Αυτό το στέκι είναι ολόκληρο μια υπαίθρια αυλή, χωρίς τοίχους (!), πνιγμένο στα λουλούδια και τις λεμονιές. Έλα για brunch, ωραίο καφέ, απίθανα γλυκά και δροσερά cocktails ή μόνο και μόνο για να κλέψεις ένα τριαντάφυλλο. Λεωφόρος Πεντέλης 8 και Παπάγου 5, Χαλάνδρι, 210 6896007

Simul

pskthm.jpg

Ο σεφ Νίκος Θωμάς είναι γνωστός στους foodies για τα δημιουργικά, νόστιμα πιάτα του που πατούν στην εποχικότητα και κατακτούν τη γαστρονομία. Κάθε που μπαίνει η άνοιξη όμως λίγη από τη δόξα της κουζίνας κλέβει η φουντωτή αυλή με τα λουλούδια, τις πρασινάδες και όλη τη ρομαντικότητα αυτής της πόλης. Υψηλάντου 63, Κολωνάκι, 210 7224737

 

Oh mama

oh-mama.jpg

Brunch και cocktails. Με αυτό τον υπότιτλο η επιτυχία ήταν αναμενόμενη για το στέκι που έγινε το σημείο συνάντησης των νοτίων προαστίων εν μία νυκτί. Τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο όμως χωρίς αυτή την –εντελώς- καλοκαιρινή αυλή. Να τρως σοκολατένια pancakes και να πίνεις ανέμελα cocktails κάτω από το μεγάλο πεύκο. Αυτό σημαίνει διακοπές.

Black Duck

black-duck.jpg

Κάποτε ήταν η προσωρινή κατοικία του Όθωνα και της Αμαλίας, τώρα είναι μια όαση στην καρδιά της πόλης. Κελαηδίσματα πουλιών κρατούν το σκοπό του Χατζιδάκι, μια παχουλή γάτα σκαρφαλώνει τα κλαδιά της λεμονιάς και οι νύχτες μοσχοβολάνε γιασεμί. Το τέλειο σκηνικό για καφέ, γλυκό, εμπνευσμένα πιάτα και μερικές από τις πιο ωραίες ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα. Ιωάννου Παπαρριγοπούλου 5-7, Πλατεία Κλαυθμώνος, 210 3252396

Piu Verde

1.jpg

Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν πρόκειται ακριβώς για αυλή. Περισσότερο με δάσος μοιάζει. Ήλιος, δέντρα, μια τεχνητή λιμνούλα, όλα βρίσκονται σε απόσταση 10 λεπτών από το κέντρο της Αθήνας. Μαζί και ένα πληθωρικό brunch. Άλσος Παπάγου, 210 6546185

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.