Θεματα

Ένα μεζεδοπωλείο στο Κύμα

Σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα, μπορείς να πιεις το ποτό σου μαζί με εξαιρετικούς μεζέδες

Greek Gastronomy Guide / Γιώργος Πίττας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η παραλιακή της Καλαμάτας είναι από τις ωραιότερες στην Ελλάδα. Σε μήκος 2χλμ μπορεί κανείς να περπατήσει δίπλα στη θάλασσα, να κάνει μπάνιο (στα πεντακάθαρα νερά χάρις στο βιολογικό καθαρισμό που έγινε επί δημαρχίας Σταύρου Μπένου), να κάνει τζόκινγκ, ποδήλατο ή μια ρομαντική βόλτα. Μαμάδες με τα παιδιά τους στα καρότσια, γιαγιάδες και παππούδες με τα εγγόνια τους, φοιτητές και ζευγαράκια κάθε ηλικίας, απολαμβάνουν αυτό το μοναδικό προνόμιο που διαθέτει η πόλη τους.

Στο μέσον περίπου της παραλιακής της Καλαμάτας, πάνω ακριβώς στο κύμα βρίσκεται το μεζεδοπωλείο του Ανδρέα Ζαγάκου «…Στο Κύμα». Όνομα και πράγμα. Γιατί σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα, μπορείς να πιεις το ποτό σου, να φας εξαιρετικούς μεζέδες, να απολαύσεις το ουζάκι ή το τσίπουρό σου, και το καλοκαίρι να κάνεις το μπάνιο σου.

«Οι περισσότεροι πελάτες είναι φίλοι, ντόπιοι», μας λέει ο Ανδρέας, ένας άνθρωπος έξω καρδιά, που σε κάνει να τον συμπαθήσεις από την πρώτη στιγμή. «Βεβαίως το καλοκαίρι έχουμε και ξένους, που απολαμβάνουν αυτήν την ομορφιά της πόλης μας. Κι εγώ απολαμβάνω αυτό το πράγμα, να προσφέρω όλο τον χρόνο αυτό το μαγαζί στους πελάτες μου και να έχω την ικανοποίηση ότι χαίρονται αυτό το μέρος όσο κι εγώ».

 

Ο Ανδρέας αγαπάει την πόλη του και το αποδεικνύει με πράξεις. Εδώ και τρία χρόνια έχουν πετύχει, μαζί με τον φίλο του Κώστα Ανδριανόπουλο, να υλοποιήσουν το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, μια δική τους ιδέα.

Τα πιάτα που μοιραστήκαμε κουβεντιάζοντας με τον Ανδρέα ήταν όλα εξαιρετικά, οι δε μερίδες κάτι παραπάνω από χορταστικές (ειδικά οι ποικιλίες του). Μπακαλιάρος τσιλαδιά (τηγανισμένος και μαγειρεμένος με φρέσκια ντομάτα, κρεμμύδια και σταφίδα Κορινθίας), σαλάτα τοπική (με πατάτα βραστή, πορτοκάλι, σύγκλινο και λαλάγγια), πράσινη σαλάτα με ρόκα και μαρούλι περιχυμένη με τριμμένη σφέλα, είναι μερικές από τις πιο νόστιμες συνταγές του…Περισσότερα.

*Για το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας διαβάστε εδώ.
**Για τον μπακαλιάρο τσιλαδιά διαβάστε εδώ