Ένα μεζεδοπωλείο στο Κύμα
Σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα, μπορείς να πιεις το ποτό σου μαζί με εξαιρετικούς μεζέδες
Η παραλιακή της Καλαμάτας είναι από τις ωραιότερες στην Ελλάδα. Σε μήκος 2χλμ μπορεί κανείς να περπατήσει δίπλα στη θάλασσα, να κάνει μπάνιο (στα πεντακάθαρα νερά χάρις στο βιολογικό καθαρισμό που έγινε επί δημαρχίας Σταύρου Μπένου), να κάνει τζόκινγκ, ποδήλατο ή μια ρομαντική βόλτα. Μαμάδες με τα παιδιά τους στα καρότσια, γιαγιάδες και παππούδες με τα εγγόνια τους, φοιτητές και ζευγαράκια κάθε ηλικίας, απολαμβάνουν αυτό το μοναδικό προνόμιο που διαθέτει η πόλη τους.
Στο μέσον περίπου της παραλιακής της Καλαμάτας, πάνω ακριβώς στο κύμα βρίσκεται το μεζεδοπωλείο του Ανδρέα Ζαγάκου «…Στο Κύμα». Όνομα και πράγμα. Γιατί σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα, μπορείς να πιεις το ποτό σου, να φας εξαιρετικούς μεζέδες, να απολαύσεις το ουζάκι ή το τσίπουρό σου, και το καλοκαίρι να κάνεις το μπάνιο σου.
«Οι περισσότεροι πελάτες είναι φίλοι, ντόπιοι», μας λέει ο Ανδρέας, ένας άνθρωπος έξω καρδιά, που σε κάνει να τον συμπαθήσεις από την πρώτη στιγμή. «Βεβαίως το καλοκαίρι έχουμε και ξένους, που απολαμβάνουν αυτήν την ομορφιά της πόλης μας. Κι εγώ απολαμβάνω αυτό το πράγμα, να προσφέρω όλο τον χρόνο αυτό το μαγαζί στους πελάτες μου και να έχω την ικανοποίηση ότι χαίρονται αυτό το μέρος όσο κι εγώ».
Ο Ανδρέας αγαπάει την πόλη του και το αποδεικνύει με πράξεις. Εδώ και τρία χρόνια έχουν πετύχει, μαζί με τον φίλο του Κώστα Ανδριανόπουλο, να υλοποιήσουν το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, μια δική τους ιδέα.
Τα πιάτα που μοιραστήκαμε κουβεντιάζοντας με τον Ανδρέα ήταν όλα εξαιρετικά, οι δε μερίδες κάτι παραπάνω από χορταστικές (ειδικά οι ποικιλίες του). Μπακαλιάρος τσιλαδιά (τηγανισμένος και μαγειρεμένος με φρέσκια ντομάτα, κρεμμύδια και σταφίδα Κορινθίας), σαλάτα τοπική (με πατάτα βραστή, πορτοκάλι, σύγκλινο και λαλάγγια), πράσινη σαλάτα με ρόκα και μαρούλι περιχυμένη με τριμμένη σφέλα, είναι μερικές από τις πιο νόστιμες συνταγές του…Περισσότερα.
*Για το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας διαβάστε εδώ.
**Για τον μπακαλιάρο τσιλαδιά διαβάστε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.