- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Δεσποινίς Μαργαρίτα
Τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια φτιάξε δροσερές μαργαρίτες και κάλεσε την παρέα να τις μαδήσετε γουλιά- γουλιά
Ο μύθος λέει πως ένα ζεστό απόγευμα του 1941 η Μαργαρίτα Henkel κόρη του Γερμανού πρέσβη στο Μεξικό πέρασε τις πόρτες του διάσημου μπαρ “Hussong's Cantina” στην Ensenada. Για καλή της τύχη εκείνη τη στιγμή ο μπάρμαν Don Carlos Orozco πειραματιζόταν πάνω σε ένα νέο κοκτέιλ ανακατεύοντας διάφορα υλικά. Η Μαργαρίτα με μεγάλη προθυμία πήρε το ρόλο του δοκιμαστή με αποτέλεσμα στο τέλος ο μπάρμαν να δώσει στο καινούργιο του κοκτέιλ το όνομα της. Άλλοι μύθοι σχετικά με την ονοματοδοσία εμπλέκουν την Ρίτα Χέιγουορθ ή την Πέγκυ Λι .
Όποια όμως και να είναι η αλήθεια η πρόταση είναι μία. Ο κωδικός είναι 2-1-1, δηλαδή 2 δόσεις τεκίλα, 1 δόση Triple Sec ή Cointreau και 1 λάιμ. Επειδή όμως οι κωδικοί σπάνε πια εύκολα διάβασε τις παρακάτω συνταγές...
Απλώς Margarita
|
Υλικά:
1 φ. τ. τεκίλα ( ή ¾ φ. τ. τεκίλα για πιο λάιτ )
½ φ. τ. φρεσκοκομμένο χυμό από λάιμ (περίπου 4 λάιμ)
½ φ. τ. Triple Sec ή Cointreau
1κ. σ. ζάχαρη
1 λάιμ κομμένο σε φέτες ή λωρίδες φλούδας για γαρνίρισμα
αλάτι
παγάκια ή θρυμματισμένο πάγο
Τρίψτε με μια φέτα από λάιμ το χείλος 4 ποτηριών για μαργαρίτα ή Μαρτίνι, βάλτε αλάτι σε ένα πιάτο στρίψτε επάνω κυκλικά τα ποτήρια ώστε να σχηματιστεί ένα δακτυλίδι από αλάτι. Ανακατέψτε την τεκίλα, το χυμό λάιμ, το Triple Sec , τη ζάχαρη και τον πάγο καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σερβίρετε αμέσως στα ποτήρια. Διακοσμήστε με φέτες λάιμ ή λωρίδες από τη φλούδα του.
Αν θέλουμε βάζουμε το χυμό από ένα -δυο λάιμ και το υπόλοιπο έτοιμο σιρόπι λάιμ για Μαργαρίτα
Paloma Margarita (με γκρέιπφρουτ)
Υλικά:
1 φ. τ. λευκή τεκίλα
Γρεναδίνη
1 φ. τ. φρέσκο χυμό γκρέιπφρουτ ( κατά προτίμηση κόκκινα)
¼ φ. τ φρέσκο χυμό λάιμ
2 κ. σ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
Σόδα ( κατά προτίμηση με γεύση λεμόνι)
Ελάχιστο αλάτι
Κομματάκια ή φλούδες από γκρέιπφρουτ για γαρνίρισμα
Φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα
Γεμίζουμε τα ¾ από 4 ψηλά ποτήρια με παγάκια. Χύνουμε από ½ κ. σ. γρεναδίνη σε κάθε ποτήρι. Αναμειγνύουμε στο σέικερ την τεκίλα τον χυμό γκρέιπφρουτ, τον χυμό λάιμ, τη ζάχαρη και ελάχιστο αλάτι. Ανακατεύουμε καλά (να διαλυθεί η ζάχαρη) και τα χύνουμε στα ποτήρια. Προσθέτουμε σε κάθε ποτήρι από ¼ φ. τ. σόδα λεμόνι . Διακοσμούμε με ένα κομματάκι γκρέιπφρουτ ή με ένα φύλλο βασιλικού και μια λωρίδα από την φλούδα του γκρέιπφρουτ.
Beer- Margarita
Υλικά:
½ φ. τ. φρεσκοκομμένο χυμό λάιμ (περίπου 4 λάιμ)
1κ.σ. ζάχαρη
½ φ. τ. λικέρ με άρωμα πορτοκάλι Triple Sec ή Grand Marnier
1 φ. τ. κίτρινη τεκίλα
½ κουτί μπίρα
πάγο
ελάχιστο αλάτι
φέτες λάιμ για γαρνίρισμα
1 λάιμ κομμένο στη μέση
Βάλτε αλάτι σε ένα πιάτο, τρίψτε με το λάιμ το χείλος τεσσάρων ποτηριών για Μαργαρίτα και πιέστε τα πάνω στο πιάτο με το αλάτι.
Ανακατέψτε καλά σε ένα σέικερ ή στο μπλέντερ το χυμό λάιμ, το λικέρ πορτοκάλι, το triple Sec, την τεκίλα, τη ζάχαρη και αρκετό πάγο. Μόλις ανακατευτούν καλά (να διαλυθεί η ζάχαρη) πρόσθεστε την μπίρα και σερβίρετε αμέσως στα ποτήρια. Γαρνίρετε με φέτες λάιμ και αν χρειαστεί προσθέστε παγάκια.
Μαργαρίτα Φράουλα
Υλικά:
2 φ. τ. τριμμένο πάγο
½ φ. τ. πολτοποιημένες φρέσκες φράουλες (ή κατεψυγμένες)
1 φ. τ. τεκίλα
χυμός από 2 λάιμ
½ φ. τ. Triple Sec ή Grand Marnier
Σιρόπι ( ίση ποσότητα νερού και ζάχαρης που το βράζουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη) -περίπου ένα σφηνάκι
4 φράουλες
Φύλλα δυόσμου για γαρνίρισμα
Αναμιγνύουμε στο μπλέντερ τον πάγο, τις φράουλες, την τεκίλα, τον χυμό λάιμ, το Triple Sec και το σιρόπι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν καλά και σερβίρουμε σε χαμηλά ποτήρια προσθέτοντας μια φράουλα και δυόσμο για ‘’ντεκόρ’’
Μαργαρίτα Πεπόνι
Υλικά:
1 φ. τ. παγωμένο πεπόνι (το έχουμε βάλει για λίγο κομμένο σε κομματάκια στην κατάψυξη )
1 φ. τ άσπρη τεκίλα
1/2 φ. τ. φρεσκοκομμένο χυμό λάιμ
1/2 φ. τ. λικέρ με άρωμα πορτοκάλι (Triple Sec ή Grand Marnier)
2 κ. σ. ζάχαρη ή 1/3 φ. τ σιρόπι ( ίση ποσότητα νερού και ζάχαρης που το βράζουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη)
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα ανακατεύουμε (στην ένδειξη για smoothies) μέχρι να ομοιογενοποιηθούν καλά (να διαλυθεί η ζάχαρη). Σερβίρουμε σε παγωμένα ποτήρια. Γαρνίρουμε με κομματάκια πεπόνι ή φέτες λάιμ
* Αντί για φρέσκο πεπόνι και ζάχαρη ή σιρόπι μπορούμε να βάλουμε ¾ φ. τ. λικέρ πεπόνι
Αποκρυπτογράφηση:
κ. σ. κουταλάκι σούπας
φ. τ. φλιτζανάκι καφέ
φ.κ. φλιτζανάκι καφέ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.