- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Το φρέσκο ψάρι ξεχωρίζει:
●Τo µάτι στο φρέσκο είναι εξογκωµένο. (Η καθαρότητα του µατιού δεν είναι πάντα κριτήριο επιλογής, γιατί όταν το ψάρι ακουµπάει στον πάγο το µάτι καίγεται. Ούτε τα βράγχια, γιατί αν το ψάρι έχει βοσκήσει σε άµµο φαίνονται σκούρα).
● Το φρέσκο είναι άοσµο. Μετά την τρίτη, τέταρτη ηµέρα αρχίζει να µυρίζει ψαρίλα.
● ∆εν σχηµατίζει βαθούλωµα όταν πιέζεις το δέρµα του.
●Οι τσιπούρες ιχθυοτροφείου ξεχωρίζουν από το δέρµα, που είναι πιο σκούρο και δεν λαµπυρίζει, και από το ότι είναι σχεδόν ισοµεγέθεις, 500-600 γρ.
Οστρακοειδή, αστακοί, χταπόδια, µαλάκια:
●Τα όστρακα πρέπει να τρώγονται τους µήνες που έχουν «ρ».
●∆εν αγοράζουµε ποτέ όστρακα ανοιχτά.
●Ο αστακός είναι πολύ νόστιµος την περίοδο που αλλάζει δέρµα και το κέλυφός του είναι µαλακό – σχεδόν µπορεί να καθαριστεί µε τα χέρια. Το κεφάλι του δεν πρέπει να είναι µαυρισµένο.
●Το ωμό χταπόδι πρέπει να είναι σκληρό. Όσο πιο µαλακό, τόσο χειρότερα. Όταν το πιέζεις πρέπει να «βεντουζώνει» το δάχτυλο.
●Η σουπιά και το καλαμάρι πρέπει να έχουν πολύ μελάνι. Το καλαμάρι πρέπει να έχει γαλακτερό χρώμα.
+ Πονηρό κόλπο! Αφού διαλέξεις ένα ψάρι σε ψαροταβέρνα, βγάλε του το ένα µάτι. Θα είσαι σίγουρος ότι αυτό που θα έρθει ψηµένο στο τραπέζι είναι πράγματι το δικό σου.
+ Φτηνά, υγιεινά, καθηµερινά. Γαύρος, σαρδέλες, γόπες, κολιοί, είναι τώρα στην εποχή τους, θα τα βρεις ολόφρεσκα. Αξίζει ακόμα να δοκιμάσεις κατσούλα Αίγινας, γαριδάκι Σύμης, καλαμάρι Πάρου και Μυτιλήνης, πεσκανδρίτσα από τον Κορινθιακό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.