Chef, αυτά τα σεμινάρια είναι για εσένα!
Σεμινάρια ιταλικής γαστρονομίας από τον Ιταλό Executive Chef, Mauro Peressini


Θα το έχεις καταλάβει ήδη πως κάθε κουζίνα έχει τα μυστικά της. Αν κατακτήσεις αυτά τα μυστικά έχεις ξεκλειδώσει τη νοστιμιά της μια για πάντα. Υπάρχουν πολλοί δρόμοι για να το πετύχεις αυτό, αλλά ο πιο σύντομος είναι να μάθεις από τους καλύτερους.
Η σχολή γαστρονομίας και τουριστικών σπουδών ETOILE καλεί τον Ιταλό Executive Chef, Mauro Peressini να μυήσει τους νέους chef σε μια από τις πιο δημοφιλείς κουζίνες του κόσμου. Ο Mauro Peressini γνωστός chef στην εστιατοριακή σκηνή της Αθήνας, βραβευμένος με δύο Χρυσούς Σκούφους και head chef του ιταλικού εστιατορίου Alpino Cucina Italiana (σ.σ. που είναι αναγνωρισμένο από το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο για την ποιότητα της ιταλικής κουζίνας που προσφέρει και έχει λάβει επίσημη πιστοποίηση του Ιταλικού κράτους ως «γνήσιο Ιταλικό Εστιατόριο του Εξωτερικού»), μαθήτευσε και εργάστηκε επί 20 συναπτά έτη στην Ιταλία και στη συνέχεια στην Ελλάδα πάνω στη διεθνή και κυρίως ιταλική κουζίνα. Το αυθεντικό ιταλικό μενού του είναι πιστό στη φιλοσοφία “Sapori e Saperi” (γεύση και γνώση), ενώ οι συνταγές του περιλαμβάνουν στοιχεία της ελληνικής διατροφής.
Το σεμινάριο στο οποίο είναι εισηγητής απευθύνεται σε σπουδαστές και απόφοιτους γαστρονομικών σπουδών, επαγγελματίες που επιθυμούν να εξειδικευθούν στην ιταλική κουζίνα.
Info
Διάρκεια: 3 ώρες / 5.00 – 8.00 μ.μ.
Ημερομηνία: 2 Μάϊου 2018
Υλικό: Θα δοθεί αναλυτικό συνταγολόγιο.
ETOILE
Ηλία Ηλιού 81, Αθήνα, Νέος Κόσμος, 11744, τηλ.: 210 9271130, etoile.edu.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τραγανό choux, κρέμα, σοκολάτα και σαντιγί, αυτό δεν είναι γλυκό, είναι ένας μεγάλος έρωτας!
Και εκεί σερβίρει το ολοκαίνουργιο bar food menu του Νίκου Καραθάνου
Κλείσε τραπέζι όσο ακόμη προλαβαίνεις το λάχανο στον καιρό του
Ρετρό οχήματα μεταμορφώνονται σε πλήρως εξοπλισμένα μπαρ
Από την κλασική, μέχρι την πιο αναπάντεχη, διάλεξε όποια σου αρέσει περισσότερο για την 25η Μαρτίου
Στις γειτονιές της Αθήνας ή και με μικρή εκδρομή
Το επόμενο είναι ένα γαστρονομικό εργαστήριο για την Επανάσταση του 1821
Έχεις δοκιμάσει ποτέ μακαρονάδα-σπανακόπιτα; Αν όχι, πρέπει!
Εδώ θα βρείτε μια τεράστια ποικιλία ξηρών καρπών, ό,τι πρέπει για τις ημέρες νηστείας της Σαρακοστής
Το παντοπωλείο αυτό μας έχει καλομάθει στα καλύτερα. Το ίδιο κάνει και αυτές τις ημέρες της Σαρακοστής!
Εδώ θα ανακαλύψεις όσπρια που ξεχωρίζουν για τη φρεσκάδα και τη θρεπτική τους αξία
Ο φούρνος που κρατάει ζωντανή την τέχνη της αρτοποιίας από το 1968
Πήγαμε στο αντικαρκινικό νοσοκομείο και μαζί με βραβευμένους σεφ ετοιμάσαμε χυμούς και μοιράσαμε κρουασάν σε ασθενείς και προσωπικό, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Γαλλικής Γαστρονομίας
Η 25η Μαρτίου μυρίζει επανάσταση, χαρμόσυνα νέα από τον ουρανό και μπακαλιάρο σκορδαλιά!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.