Ένα bar αφιερωμένο στη μαγεία της grappa
Κάθε Πέμπτη στο μπαρ του ξενοδοχείου Domotel Kastri οι λάτρεις της Nonino κάνουν ένα ταξίδι στη Βόρεια Ιταλία
![grappa-anoigma.jpg grappa-anoigma.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2018/04/10/grappa-anoigma.jpg)
Στο μικρό μπαρ τα μπουκάλια της ιταλίδας θεάς είναι στημένα σε στρατηγική θέση. Μόλις κάτσεις, ο γνωστός bartender Παναγιώτης Φράγκος θα σε ρωτήσει: «Προτιμάτε cocktail ή straight;». Δεν υπάρχει σωστή απάντηση. Ναι, στη σκέτη, λιτή και απέριττη εκδοχή καταλαβαίνεις όλη τη μεγαλοπρέπεια της Nonino και τον λόγο που αυτή η grappa δεν έχει μόνο τη φήμη, αλλά και τη χάρη. Από την άλλη όμως, τα cocktails του Παναγιώτη Φράγκου δεν παίζονται. Δροσερά και ανοιξιάτικα, σίγουρα δεν χάνουν ποτέ.
![nonino-amaro_domotel-kastri_01-03-18_3.jpg nonino-amaro_domotel-kastri_01-03-18_3.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/nonino-amaro_domotel-kastri_01-03-18_3.jpg)
H παράδοση της grappa στην Ιταλία κρατάει εδώ και αιώνες. Όπως λέει ο Παναγιώτης ξεκίνησε ως ένα αγροτικό προϊόν (παρόμοιο με το δικό μας τσίπουρο), κυρίως στη Βόρεια Ιταλία (στη Νότια –και πιο θερμή- προτιμούν το κρασί). Μέχρι που το 1897 εμφανίζεται η Nonino και τα αλλάζει όλα. Είναι το 1962 όμως που η Nonino πραγματικά στέφεται η βασίλισσα της grappa. O Benito και η Giannola Nonino φέρνουν επανάσταση στον τρόπο παραγωγής της grappa με την απόφασή τους να αποστάξουν τα σταφύλια της σπάνιας και αρχέγονης ιταλικής ποικιλίας Picolit ξεχωριστά, και να δημιουργήσουν μια μονοποικιλιακή grappa που δεν θα αργήσει να καθιερωθεί σαν η καλύτερη και πιο διάσημη grappa της Ιταλίας.
![nonino-amaro_domotel-kastri_01-03-18_5.jpg nonino-amaro_domotel-kastri_01-03-18_5.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/nonino-amaro_domotel-kastri_01-03-18_5.jpg)
Ακόμα και σήμερα η μέθοδος παραγωγής των αποσταγμάτων της Nonino είναι μοναδική στον κόσμο. Η απόσταξη γίνεται σε 66 μικρούς χάλκινους άμβυκες ατμού, ενώ η παλαίωση σε μικρά βαρέλια (Nevers, Limousin, Gresigne, Ex-Sherry). Το ελιξίριο λοιπόν αυτό μπορείτε να το γευτείτε στο μπαρ του ξενοδοχείου Domotel Kastri, όπου εδώ και λίγες εβδομάδες μια γωνιά έχει αφιερωθεί εξ ολοκλήρου στη μοναδική αυτή grappa. Σε αυτή τη γωνιά οι λάτρεις της Nonino μπορούν να απολαύσουν ολόκληρη την γκάμα της, ενώ τις Πέμπτες φιλοξενείται και ένα mini aperitivo event όπου ο Παναγιώτης δημιουργεί cocktails με Nonino Grappas και το δροσιστικό Nonino Spritz. Όχι μόνο. Ο Παναγιώτης είναι ο πλέον κατάλληλος συνδαιτυμόνας καθώς σε ξεναγεί στα μυστικά του μοναδικού αυτού αποστάγματος, σου μιλάει για την ιστορία του, αλλά και για τον σωστό τρόπο να το απολαύσεις. Αν το θελήσεις, υπάρχει η δυνατότητα pairing με μικρά λαχταριστά tapas.
![nonino-amaro_domotel-kastri_01-03-18_65.jpg nonino-amaro_domotel-kastri_01-03-18_65.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/nonino-amaro_domotel-kastri_01-03-18_65.jpg)
To εν λόγω μπαρ είναι το μοναδικό μέρος στο ξενοδοχείου όπου επιτρέπεται το κάπνισμα (όχι για πολύ ακόμα). Οπότε αυτό που θα συναντήσεις είναι, όπως λέει ο Παναγιώτης «ο όρος μπαρ σε πολύ μικρό χρόνο. Γιατί πόσο διαρκεί ένα τσιγάρο;». Όσο μια τέλεια ιστορία.
Ελ. Βενιζέλου 154 και Ρωμυλίας, Ν. Ερυθραία, 210 3507100
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.