Τα σουβλάκια του Ζάρου είναι τα πιο φημισμένα του Αιγίου
Συγκινηθήκαμε από την απλή νοστιμιά και τρυφερότητα του κρέατος και από τις «αληθινές» πατάτες του
![119965-275894.jpg 119965-275894.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/119965-275894.jpg)
![soyblaki-anoigma.jpg soyblaki-anoigma.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2018/04/05/soyblaki-anoigma.jpg)
Στην πλατεία της Αγίας Λαύρας, Ζαΐμη 9, βρίσκονται τα πιο φημισμένα σουβλάκια του Αιγίου, τα σουβλάκια του Ζάρου. Ο λόγος, αφ’ ενός η ιστορικότητα του μαγαζιού, όταν εδώ και μισό αιώνα –αλά υπό τη διεύθυνση της οικογένειας Ράγιου- λειτουργούσε ως στέκι, αλλά κυρίως από την ποιότητα των χειροποίητων σουβλακίων που προσφέρει. Το 1988 ο Ευστάθιος Ζάρος παρέλαβε το μαγαζί και σε μικρό διάστημα καθιερώθηκε. Δοκιμάσαμε και συγκινηθήκαμε από την απλή νοστιμιά και τρυφερότητα του κρέατος και από τις «αληθινές» πατάτες του.
![1.jpg 1.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/1_64.jpg)
Το σουβλάκι είναι χαρακτηριστικό ελληνικό έδεσμα, το οποίο έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο και σερβίρεται κυρίως σε ειδικά καταστήματα (σουβλατζίδικα). Μια μορφή γρήγορου φαγητού που συναντάται και από πλανόδιους ψήστες σε υπαίθριες γιορτές και φυσικά στα ελληνικά πανηγύρια όπου πρόχειρες ψησταριές πουλούν σουβλάκια περασμένα σε μικρή σούβλα από καλάμι (για αυτό το λόγο λέγονται καλαμάκια σε αντίθεση με τα σουβλάκια στην πίτα) και σερβίρονται με φετούλες από ψωμί. Η συνταγή είναι γνωστή από την ελληνική αρχαιότητα και οι κάνδαυλοι ήταν κάτι ανάλογο.
Δυστυχώς το σύγχρονο σουβλάκι δεν αντιμετωπίσθηκε με τη δέουσα προσοχή και την ανάλογη ποιότητα. Για αυτό τον λόγο όπου σερβίρονται σωστά νομίζω ότι πρέπει να αναδεικνύονται και να συνεχίσουν τη φήμη των σουβλακιών της Λιβαδειάς ή της αντίστοιχης των σουβλακιών του Ισθμού της Κορίνθου.
![3.jpg 3.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/3_57.jpg)
Μιλήσαμε με τη Χριστιάνα Ζάρου την κόρη του Ευσταθίου. Από μικρή μέχρι και το Λύκειο βοηθούσε τους γονείς της, όταν δεν μελετούσε τα μαθήματα του σχολείου και του Ωδείου, γιατί είχε ταλέντο στη μουσική. Στη συνέχεια πέτυχε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών, απ’ όπου αποφοίτησε:
«Η επιχείρηση είναι οικογενειακή, απασχολούμαστε εδώ δυο οικογένειες, ο πατέρας μου Ευστάθιος Ζάρος, η μητέρα μου Βελισσαρία και τα αδέλφια μου Μιχάλης και Βάσω. Η άλλη οικογένεια είναι ο αδερφός της μητέρας μου Τάσος Γιαννούλης, η γυναίκα του Δήμητρα και ο γιος τους Θωμάς. Δουλεύουμε όλο το χρόνο καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τα μεσάνυχτα. Κλειστοί είμαστε μόνο Χριστούγεννα, Πάσχα και 4-5 μέρες τον Σεπτέμβρη. Το Αίγιο μας αγαπά γιατί ξέρει ότι εδώ προσφέρουμε εγγυημένα κρέατα. Το χοιρινό κρέας έρχεται από συγγενείς μας στην Πρέβεζα και την επεξεργασία του κρέατος την κάνουμε μόνοι μας». Περισσότερα.
*Για το εστιατόριο Μελτέμι στο Αίγιο διαβάστε εδώ.
**Για την κορινθιακή σταφίδα διαβάστε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.