Τα σουβλάκια του Ζάρου είναι τα πιο φημισμένα του Αιγίου
Συγκινηθήκαμε από την απλή νοστιμιά και τρυφερότητα του κρέατος και από τις «αληθινές» πατάτες του
Στην πλατεία της Αγίας Λαύρας, Ζαΐμη 9, βρίσκονται τα πιο φημισμένα σουβλάκια του Αιγίου, τα σουβλάκια του Ζάρου. Ο λόγος, αφ’ ενός η ιστορικότητα του μαγαζιού, όταν εδώ και μισό αιώνα –αλά υπό τη διεύθυνση της οικογένειας Ράγιου- λειτουργούσε ως στέκι, αλλά κυρίως από την ποιότητα των χειροποίητων σουβλακίων που προσφέρει. Το 1988 ο Ευστάθιος Ζάρος παρέλαβε το μαγαζί και σε μικρό διάστημα καθιερώθηκε. Δοκιμάσαμε και συγκινηθήκαμε από την απλή νοστιμιά και τρυφερότητα του κρέατος και από τις «αληθινές» πατάτες του.
Το σουβλάκι είναι χαρακτηριστικό ελληνικό έδεσμα, το οποίο έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο και σερβίρεται κυρίως σε ειδικά καταστήματα (σουβλατζίδικα). Μια μορφή γρήγορου φαγητού που συναντάται και από πλανόδιους ψήστες σε υπαίθριες γιορτές και φυσικά στα ελληνικά πανηγύρια όπου πρόχειρες ψησταριές πουλούν σουβλάκια περασμένα σε μικρή σούβλα από καλάμι (για αυτό το λόγο λέγονται καλαμάκια σε αντίθεση με τα σουβλάκια στην πίτα) και σερβίρονται με φετούλες από ψωμί. Η συνταγή είναι γνωστή από την ελληνική αρχαιότητα και οι κάνδαυλοι ήταν κάτι ανάλογο.
Δυστυχώς το σύγχρονο σουβλάκι δεν αντιμετωπίσθηκε με τη δέουσα προσοχή και την ανάλογη ποιότητα. Για αυτό τον λόγο όπου σερβίρονται σωστά νομίζω ότι πρέπει να αναδεικνύονται και να συνεχίσουν τη φήμη των σουβλακιών της Λιβαδειάς ή της αντίστοιχης των σουβλακιών του Ισθμού της Κορίνθου.
Μιλήσαμε με τη Χριστιάνα Ζάρου την κόρη του Ευσταθίου. Από μικρή μέχρι και το Λύκειο βοηθούσε τους γονείς της, όταν δεν μελετούσε τα μαθήματα του σχολείου και του Ωδείου, γιατί είχε ταλέντο στη μουσική. Στη συνέχεια πέτυχε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών, απ’ όπου αποφοίτησε:
«Η επιχείρηση είναι οικογενειακή, απασχολούμαστε εδώ δυο οικογένειες, ο πατέρας μου Ευστάθιος Ζάρος, η μητέρα μου Βελισσαρία και τα αδέλφια μου Μιχάλης και Βάσω. Η άλλη οικογένεια είναι ο αδερφός της μητέρας μου Τάσος Γιαννούλης, η γυναίκα του Δήμητρα και ο γιος τους Θωμάς. Δουλεύουμε όλο το χρόνο καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τα μεσάνυχτα. Κλειστοί είμαστε μόνο Χριστούγεννα, Πάσχα και 4-5 μέρες τον Σεπτέμβρη. Το Αίγιο μας αγαπά γιατί ξέρει ότι εδώ προσφέρουμε εγγυημένα κρέατα. Το χοιρινό κρέας έρχεται από συγγενείς μας στην Πρέβεζα και την επεξεργασία του κρέατος την κάνουμε μόνοι μας». Περισσότερα.
*Για το εστιατόριο Μελτέμι στο Αίγιο διαβάστε εδώ.
**Για την κορινθιακή σταφίδα διαβάστε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Τα αποτελέσματα της δικής σας ψηφοφορίας θα δημοσιευτούν τη νέα χρονιά!
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Βόλτες για ψώνια και μετά ραντεβού με τους φίλους
Λαμπερά ρεβεγιόν, γιορτινά δείπνα και ωραία κρασιά
Κοσμοπολίτικο και φιλόξενο, με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό και τη φωτισμένη γιορτινή Αθήνα
Κάθε χώρος του εμβληματικού ξενοδοχείου ακτινοβολεί γιορτινή διάθεση
Ανακαλύψτε και φέτος μια πληθώρα εορταστικών επιλογών και ζήστε μοναδικές στιγμές στο κέντρο της πόλης, μαζί με τους αγαπημένους σας
Το εμβληματικό ξενοδοχείο διοργανώνει ξεχωριστές εκδηλώσεις για τις γιορτινές μέρες
Μοναδικές εορταστικές προτάσεις στο εντυπωσιακό Olive Garden Rooftop Bar & Restaurant
Ο παράδεισος του καλού κρασιού βρίσκεται στα Εξάρχεια
Το gelato bar που αγαπήσαμε για το αυθεντικό κρεμώδες gelato συνεχίζει να μας εκπλήσσει και το φθινόπωρο
Μοσχοβολάει ο τόπος από τα φρέσκα βούτυρα, τις χειροποίητες ζύμες, από όλα τα καλά που μας ετοιμάζουν για τις γιορτές
Στα αγαπημένα ζαχαροπλαστεία των γλυκατζήδων θα βρεις τα πάντα
Πώς ξεκίνησε η ιδέα και πώς εξελίχθηκε μέσα στον χρόνο;
Εδώ όλα τα προϊόντα είναι χειροποίητα και φτιάχνονται καθημερινά στα εργαστήριά τους
Αυτές τις μέρες ο φούρνος μοσχοβολάει από τις γιορτινές λιχουδιές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.