Θεματα

Δύο νέα στέκια street food στο κέντρο της Αθήνας

Summer in the City 2013

4570-643697.jpg
Παναγιώτης Μένεγος
ΤΕΥΧΟΣ 440
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
43226-97178.jpg

Burger πολύ πρωί, falafel μεσημέρι.

Το Hot Hot Burger (Πραξιτέλους 2 & Κολοκοτρώνη) έρχεται να καλύψει μια ανάγκη στο after hours φαγητό της Αθήνας. Προσφέροντας ένα αγαπημένο «αμαρτωλό» φαγητό, το burger, σε μερίδες και τιμές που ταιριάζουν με το τέλος της βραδινής εξόδου. Οι τιμές παίζουν από μεταξύ €2 και €4,5 το πολύ, η γκάμα των γεύσεων ξεκινά από το πατροπαράδοτο «τσίζμπεργκερ» και καταλήγει σε ψιλογκουρμέ, όπως «burger με Jack Daniel’s σος», και το πλήθος είναι σκληρά νεανικό που προετοιμάζεται να βγει στα γύρω μπαρ του ιστορικού τριγώνου ή γυρνά απ’ αυτά. Στα ηχεία δυνατά ροκαμπίλι και λοιπά «αμερικάνικα», στα μπράτσα του staf πολλά τατουάζ και πάνω στο κέφι κάποιος μπορεί να πάρει και το μικρόφωνο. Πάει μέχρι πολύ πρωί, ένα φουγάρο μόνο να βάλει για τη μυρωδιά.


n

Το Falafellas, με το καταπληκτικό όνομα, άνοιξε στις 21 Μαΐου στο νούμερο 51 του πεζόδρομου της Αιόλου (ανοιχτό καθημερινά πλην Κυριακής 12.00-18.00, Τρ.-Πεμ. & Παρ. πάει μαζί με τα μαγαζιά μέχρι 20.30), προσφέροντας μια επιλογή φαγητού δρόμου που δεν συνεπάγεται κρέας. Τραγανός φρεσκοτηγανισμένος ρεβυθοκεφτές σε αράβικη πίτα «τσέπης» ή «γίγας» (€2,50 και €3,50 αντίστοιχα) με λαχανικά, χούμους, σος γιαούρτι και ατού τις μελιτζάνες. Αν θες, βάζεις και κανονικά κεφτεδάκια, ενώ φυσικά παίζουν και διάφορες σαλάτες (χούμους, ταμπουλέ κ.λπ.)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.