Θεματα

Οι 5 χώρες με τη μεγαλύτερη κατανάλωση σοκολάτας στον κόσμο

Τι δείχνει έρευνα για τους αθεράπευτους γλυκατζήδες

29512787_1847449175306841_8883534583509811200_n.jpg
Δήμητρα Τσάντα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
chocolate-1490579_1920.jpg

Οι Βρετανοί αποδείχτηκαν οι μεγαλύτεροι καταναλωτές της σοκολάτας από  οποιαδήποτε άλλη χώρα, σύμφωνα με τη νέα έκθεση της Mintel, ξεπερνώντας ακόμα και την Ελβετία. Το 2017 ο μέσος όρος των Βρετανών κατανάλωσε 8,4 κιλά σοκολάτας και αυτό δείχνει ξεκάθαρα πόσο γλυκατζήδες είναι. Μπορεί να μοιάζει απίθανο, αλλά η Βρετανία ξεπέρασε σε κατανάλωση την Ελβετία, το «βασίλειο» της σοκολάτας.

Με βάση την έκθεση της Mintel από τον Μάρτιο του 2017 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018 στην κορυφή της κατάταξης στην κατανάλωση σοκολάτας βρίσκεται η Βρετανία με 8,4 κιλά, 2η η Ελβετία με 8,3 κιλά, 3η η Γερμανία με 8,2 κιλά, 4η η Ρωσία στα 6,8 κιλά και 5η η Αυστρία με 5,3 κιλά. Μια αύξηση στην ποσότητα αγοράς των πασχαλινών αυγών και συγκεκριμένα αυτών που περιέχουν αλκοόλ έχει κάνει το Ηνωμένο Βασίλειο με ποσοστό 10% ενώ πρώτη είναι η Βραζιλία με ποσοστό 11%.

easter-press-1.jpg

Το 2016 έρευνα της Mintel είχε γνωστοποιήσει πως οι Βρετανοί ξόδεψαν 374 εκατομμύρια δολάρια σε πασχαλινά γλυκά και ζαχαρωτά ενώ άγγιξαν το 49% στην αγορά των προϊόντων ζαχαροπλαστικής και πασχαλινών δώρων. Μεταξύ 2015 και 2016 η αγορά των προϊόντων ζαχαροπλαστικής αυξήθηκε κατά 3%.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 7: Η ιστορία του ψαριού
Η ιστορία του ψαριού

Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα

Συνταγές του μίξερ για ψάρι και γλυκά που ταιριάζουν
Μίξερ από την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: 5 συνταγές με ψάρι και 5 επιδόρπια που ταιριάζουν

Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι

Μίξερ 7: Η ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια
Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σήμερα: Υγιεινό ψάρι, υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές

Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.