- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Οι 5 χώρες με τη μεγαλύτερη κατανάλωση σοκολάτας στον κόσμο
Τι δείχνει έρευνα για τους αθεράπευτους γλυκατζήδες
Οι Βρετανοί αποδείχτηκαν οι μεγαλύτεροι καταναλωτές της σοκολάτας από οποιαδήποτε άλλη χώρα, σύμφωνα με τη νέα έκθεση της Mintel, ξεπερνώντας ακόμα και την Ελβετία. Το 2017 ο μέσος όρος των Βρετανών κατανάλωσε 8,4 κιλά σοκολάτας και αυτό δείχνει ξεκάθαρα πόσο γλυκατζήδες είναι. Μπορεί να μοιάζει απίθανο, αλλά η Βρετανία ξεπέρασε σε κατανάλωση την Ελβετία, το «βασίλειο» της σοκολάτας.
Με βάση την έκθεση της Mintel από τον Μάρτιο του 2017 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018 στην κορυφή της κατάταξης στην κατανάλωση σοκολάτας βρίσκεται η Βρετανία με 8,4 κιλά, 2η η Ελβετία με 8,3 κιλά, 3η η Γερμανία με 8,2 κιλά, 4η η Ρωσία στα 6,8 κιλά και 5η η Αυστρία με 5,3 κιλά. Μια αύξηση στην ποσότητα αγοράς των πασχαλινών αυγών και συγκεκριμένα αυτών που περιέχουν αλκοόλ έχει κάνει το Ηνωμένο Βασίλειο με ποσοστό 10% ενώ πρώτη είναι η Βραζιλία με ποσοστό 11%.
Το 2016 έρευνα της Mintel είχε γνωστοποιήσει πως οι Βρετανοί ξόδεψαν 374 εκατομμύρια δολάρια σε πασχαλινά γλυκά και ζαχαρωτά ενώ άγγιξαν το 49% στην αγορά των προϊόντων ζαχαροπλαστικής και πασχαλινών δώρων. Μεταξύ 2015 και 2016 η αγορά των προϊόντων ζαχαροπλαστικής αυξήθηκε κατά 3%.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.