Θεματα

Δύο κορυφαίοι σεφ στο βραβευμένο Premiere

Συνεχίζονται τα γαστρονομικά δείπνα επιπέδου με θέα την Ακρόπολη

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
nourloglou-anoigma.jpg

To Premiere στον τελευταίο όροφο του Athenaum InterContinental  πριν λίγες μέρες βραβεύτηκε στην καινούργια κατηγορία του οδηγού Michelin “Michelin Plate”. Μια κατηγορία που συμπεριλαμβάνει τα εστιατόρια εκείνα που μπορεί να μην πήραν ένα λαμπερό αστέρι Michelin ή τον τίτλο Bib Gourmand, αλλά αξίζουν ωστόσο μια θέση στον περιβόητο οδηγό. Και ό,τι αξίζει να μπαίνει στον οδηγό Michelin, σίγουρα αξίζει και την προσοχή σας.

Μια καλή ευκαιρία λοιπόν να δοκιμάσετε την εξαιρετική κουζίνα του Premiere είναι αυτό το Σάββατο 31 Μαρτίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί το τρίτο μέρος της συνεργασίας με βραβευμένους chef της ελληνικής γαστρονομίας. Μετά τον Παύλο Κυριάκη και τον Τάσο Στεφάτο σειρά έχει ο ταλαντούχος Γιώργος Στυλιανουδάκης. Με θητεία στο βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin Plaza Athénée, αλλά και στο περίφημο Noma της Δανίας που πολλές φορές έχει χαρακτηριστεί ως το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου, ο Γιώργος Στυλιανουδάκης είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους σεφ που έχουμε.

stulianoudakis.jpg
Γιώργος Στυλιανουδάκης

Αυτό το Σάββατο λοιπόν μπαίνει στην κουζίνα του Premier μαζί με τον βραβευμένο chef του εστιατορίου Μιχάλη Νουρλόγλου και δημιουργούν ένα υπέροχο menu degustation 6 πιάτων. Το μενού περιλαμβάνει πιάτα όπως φρέσκα χτένια με φάβα, κρεμμύδι και τρούφα, καραβίδες ψητές με μανταρίνι, φινόκιο κονφί και σάλτσα από τυρί comte και επιδόρπια όπως τον αρχαίο κρητικό μπακλαβά «γάστριν» που προδίδει την καταγωγή του Στυλιανουδάκη. Η τιμή του μενού είναι €85/ άτομο και αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε πιάτο συνοδεύεται από κορυφαία κρασιά.

Λεωφ. Συγγρού 89-93, 210 9206000

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.