- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Κοhylia
Ατμόσφαιρα, περιποίηση, φαγητό, τοποθεσία, όλα σε ταξιδεύουν εξωτικά σαν να απέχεις έτη φωτός από το κέντρο της Αθήνας
Tα Kohylia είναι ένα από τα πολλά resto που βρίσκονται μέσα στο εκπληκτικής ομορφιάς Grand Resort Lagonissi.
Tα Kohylia είναι ένα από τα πολλά resto που βρίσκονται μέσα στο εκπληκτικής ομορφιάς Grand Resort Lagonissi. Απλωμένο όλο το συγκρότημα πάνω σε μια χερσόνησο, έχει πολλά πλεονεκτήματα: κήπους της Εδέμ με όλα τα φυτά της μεσογειακής γης, παρτέρια με λουλούδια, περιποιημένα μονοπατάκια για βόλτες ρομαντικές, δαντελωτά ακρογιάλια, απέραντο γαλάζιο, ηλιοβασιλέματα για να χάνεται ρεμβάζοντας το βλέμμα. Τα Kohylia, το Polynesian restaurant του συγκροτήματος, έχει τη δική του έξτρα προνομιακή θέση σ’ αυτό τον παράδεισο, απλώνει τα τραπέζια του πάνω στο deck και μπροστά στην προβλήτα που δένουν τα ταχύπλοα που μεταφέρουν τους ενοίκους. Από ολοήμερη εκδρομή σε κάποιο νησάκι του Αργοσαρωνικού; Για φαγητό κατευθείαν από την καμπάνα τους, την κρυμμένη από τα αδιάκριτα βλέμματα;
Εδώ καταλύουν συχνά μεγιστάνες, διεθνείς προσωπικότητες και σταρ του Χόλιγουντ, οπότε ό,τι και να φανταστώ μέσα είμαι… Αυτά και άλλα κινηματογραφικά περνούν ευχάριστα από το μυαλό μου αργοπίνοντας ένα strawberry kaipirofska, που μας σερβίρει νεαρή εξωτική ομορφιά με χαμόγελο. Έχω ήδη περάσει από την εσωτερική σάλα, χώρος εντυπωσιακός με μεγάλο ενυδρείο, μεγάλο τραπέζι για δείπνο πολλών στο κέντρο με δύο Βούδες, μεγάλες ροτόντες ολόγυρα με θέα στη θάλασσα. Καθόμαστε έξω, παρότι το αεράκι το τσούζει ελαφρώς, εμείς δεν θέλουμε να χάσουμε με τίποτα την αίσθηση υπερπολυτελούς γιοτ που έχει ο εξωτερικός χώρος αλλά και την καλοκαιρινή νυχτιά με τα γαλάζια-πετρόλ, φωτισμένα από προβολείς, νερά της θάλασσας.
Η περιποίηση πολλών αστέρων, από τις κομψές σόμπες που στη στιγμή ανάψανε δίπλα μας, μέχρι τις εσάρπες που «μπορούμε αμέσως να βρούμε, αν οι κυρίες το επιθυμούν»… εμείς όμως ήδη έχουμε περάσει στα κρασιά και στα πλατό sushi, sashimi nigiri. Ο σεφ Tony Ton Thang είναι Ιάπωνας και έχει γυρίσει όλα τα κοσμοπολίτικα ρεστό της υφηλίου. Τρώμε rolls με συναγρίδα, με αχινούς, με χτένια, με καπνιστό χέλι, piki-piki new style sashimi και άλλα πολλά… Στη συνέχεια δοκιμάζουμε πιάτα πολυνησιακής κουζίνας –«honono», «mandarin», «Kiribati», «makau», εν ολίγοις πιάτα με κοτόπουλο, γαρίδες, αρνί ή πάπια, σε τοσοδούλικα κομμάτια, μαγειρεμένα τέλεια, με λαχανικά τραγανά που κρατούν όλα τους τα αρώματα και συνοδεύουμε με παγωμένο κρασί - η λίστα είναι «finest», όπως διαβάζω στον κατάλογο, με ετικέτες απ’ όλο τον κόσμο. Απολαμβάνουμε μια βραδιά εξαιρετική, πολύ αργά παίρνουμε το δρόμο του γυρισμού.
Συστήνεται οπωσδήποτε για τη βραδιά μέσα στο καλοκαίρι που θέλεις να είναι διαφορετική. Ατμόσφαιρα, περιποίηση, φαγητό, τοποθεσία, όλα σε ταξιδεύουν εξωτικά σαν να απέχεις έτη φωτός από το κέντρο της Αθήνας. Τιμές ανάλογες με τα προσφερόμενα, περίπου €70 χωρίς κρασί.
40ό χλμ. Αθηνών-Σουνίου, Λαγονήσι, 2291076000
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.