- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Η γαλλική κουζίνα είναι η Μέκκα της γαστρονομίας. Από εδώ ξεκίνησαν όλα. Οι τεχνικές, οι περίπλοκες υφές, η σύγχρονη κουζίνα του πλανήτη. Πόσο συχνά όμως έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε τα μυστικά της; Πόσοι από εμάς έχουν δοκιμάσει αυθεντικά πιάτα της γαλλικής κουζίνας εκτός Γαλλίας;
Φέτος, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το γαλλικό Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων και ο παγκόσμια αναγνωρισμένος σεφ Alain Ducasse διοργανώνουν την εκδήλωση «Goût de France - Good France». Στις 21 Μαρτίου χιλιάδες σεφ και εστιατόρια σε όλο τον κόσμο σερβίρουν σχεδόν ταυτόχρονα στους πελάτες τους ένα δείπνο εμπνευσμένο και εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στη γαλλική κουζίνα.
Την πρώτη χρονιά που διοργανώθηκε το «Goût de France» τα εστιατόρια που συμμετείχαν ανά τον κόσμο ήταν 1000 (15 στην Ελλάδα). Τη δεύτερη χρονιά ο αριθμός ανέβηκε στα 1500 εστιατόρια παγκοσμίως (21 στην Ελλάδα), ενώ την τρίτη συμμετείχαν 2000 εστιατόρια σε όλο τον πλανήτη (65 στην Ελλάδα). Φέτος ο αριθμός των εστιατορίων που θα σερβίρουν γαλλική κουζίνα για μία μόνο μέρα αυξήθηκε σε 3000 εστιατόρια, με 83 από αυτά να βρίσκονται σε 21 πόλεις της Ελλάδας. (Μπορείτε να δείτε τα ελληνικά εστιατόρια και το μενού με το οποίο συμμετέχουν εδώ). Σίγουρα κάποιο είναι κοντά σου.