Θεματα

Goût de France - Good France, η γιορτή της γαλλικής γαστρονομίας και στην Αθήνα

Την Τετάρτη 21 Μαρτίου 3000 εστιατόρια σε όλο τον πλανήτη σερβίρουν γαλλική κουζίνα

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gallia-anoigma.jpg

Η γαλλική κουζίνα είναι η Μέκκα της γαστρονομίας. Από εδώ ξεκίνησαν όλα. Οι τεχνικές, οι περίπλοκες υφές, η σύγχρονη κουζίνα του πλανήτη. Πόσο συχνά όμως έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε τα μυστικά της; Πόσοι από εμάς έχουν δοκιμάσει αυθεντικά πιάτα της γαλλικής κουζίνας εκτός Γαλλίας;

Φέτος, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το γαλλικό Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων και ο παγκόσμια αναγνωρισμένος σεφ Alain Ducasse διοργανώνουν την εκδήλωση «Goût de France - Good France». Στις 21 Μαρτίου χιλιάδες σεφ και εστιατόρια σε όλο τον κόσμο σερβίρουν σχεδόν ταυτόχρονα στους πελάτες τους ένα δείπνο εμπνευσμένο και εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στη γαλλική κουζίνα.

goodfrance2018.jpg

Την πρώτη χρονιά που διοργανώθηκε το «Goût de France» τα εστιατόρια που συμμετείχαν ανά τον κόσμο ήταν 1000 (15 στην Ελλάδα). Τη δεύτερη χρονιά ο αριθμός ανέβηκε στα 1500 εστιατόρια παγκοσμίως (21 στην Ελλάδα), ενώ την τρίτη συμμετείχαν 2000 εστιατόρια σε όλο τον πλανήτη (65 στην Ελλάδα). Φέτος ο αριθμός των εστιατορίων που θα σερβίρουν γαλλική κουζίνα για μία μόνο μέρα αυξήθηκε σε 3000 εστιατόρια, με 83 από αυτά να βρίσκονται σε 21 πόλεις της Ελλάδας. (Μπορείτε να δείτε τα ελληνικά εστιατόρια και το μενού με το οποίο συμμετέχουν εδώ). Σίγουρα κάποιο είναι κοντά σου. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.