Θεματα

Αραπιάν, ο μεζετζής της Ευριπίδου

Ραντεβού τα Σάββατα που γίνεται γλέντι

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Από το 1935 στο πόστο του, ο περίφημος Αραπιάν είναι το στέκι για όσους ψάχνουν τις δυνατές, αυθεντικές γεύσεις. Δεν είναι μόνο οι Κωνσταντινουπολίτες που εδώ θυμούνται τα καλούδια της πατρίδας (και που του έδωσαν τον τίτλο «μεζετζής» – ο έχων τους μεζέδες για τους μερακλήδες), αλλά και όλη η Αθήνα που ξανα-ανακαλύπτει την ελληνική πατροπαράδοτη νοστιμιά. Παστουρμά μοσχαρίσιο, από προβατίνα αλλά και κρέας καμήλας, σουτζούκι πολίτικο και Αδάνων πολύ καυτερό, κασέρι πικάντικο Ξάνθης με γεύση που έρχεται από τα παιδικά μας χρόνια, καβουρμά, μορταδέλα με παστουρμά ή με προσούτο, γαλοπούλα με γλυκιά πάπρικα για τους... light. Τα Σάββατα ψήνουν μεζεκλίκια του καταστήματος, «γευστικές δοκιμές» το λέει ο Φάνης (ιδιοκτήτης), κέρασμα όπως παλιά και αφορμή για κουβέντες που σηκώνουν πολύ τσίπουρο...

Ευριπίδου 41, Αθήνα, 210 3217238