Θεματα

Αραπιάν, ο μεζετζής της Ευριπίδου

Ραντεβού τα Σάββατα που γίνεται γλέντι

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
42518-89596.jpg

Από το 1935 στο πόστο του, ο περίφημος Αραπιάν είναι το στέκι για όσους ψάχνουν τις δυνατές, αυθεντικές γεύσεις. Δεν είναι μόνο οι Κωνσταντινουπολίτες που εδώ θυμούνται τα καλούδια της πατρίδας (και που του έδωσαν τον τίτλο «μεζετζής» – ο έχων τους μεζέδες για τους μερακλήδες), αλλά και όλη η Αθήνα που ξανα-ανακαλύπτει την ελληνική πατροπαράδοτη νοστιμιά. Παστουρμά μοσχαρίσιο, από προβατίνα αλλά και κρέας καμήλας, σουτζούκι πολίτικο και Αδάνων πολύ καυτερό, κασέρι πικάντικο Ξάνθης με γεύση που έρχεται από τα παιδικά μας χρόνια, καβουρμά, μορταδέλα με παστουρμά ή με προσούτο, γαλοπούλα με γλυκιά πάπρικα για τους... light. Τα Σάββατα ψήνουν μεζεκλίκια του καταστήματος, «γευστικές δοκιμές» το λέει ο Φάνης (ιδιοκτήτης), κέρασμα όπως παλιά και αφορμή για κουβέντες που σηκώνουν πολύ τσίπουρο...

Ευριπίδου 41, Αθήνα, 210 3217238

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.