Θεματα

Αραπιάν, ο μεζετζής της Ευριπίδου

Ραντεβού τα Σάββατα που γίνεται γλέντι

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
42518-89596.jpg

Από το 1935 στο πόστο του, ο περίφημος Αραπιάν είναι το στέκι για όσους ψάχνουν τις δυνατές, αυθεντικές γεύσεις. Δεν είναι μόνο οι Κωνσταντινουπολίτες που εδώ θυμούνται τα καλούδια της πατρίδας (και που του έδωσαν τον τίτλο «μεζετζής» – ο έχων τους μεζέδες για τους μερακλήδες), αλλά και όλη η Αθήνα που ξανα-ανακαλύπτει την ελληνική πατροπαράδοτη νοστιμιά. Παστουρμά μοσχαρίσιο, από προβατίνα αλλά και κρέας καμήλας, σουτζούκι πολίτικο και Αδάνων πολύ καυτερό, κασέρι πικάντικο Ξάνθης με γεύση που έρχεται από τα παιδικά μας χρόνια, καβουρμά, μορταδέλα με παστουρμά ή με προσούτο, γαλοπούλα με γλυκιά πάπρικα για τους... light. Τα Σάββατα ψήνουν μεζεκλίκια του καταστήματος, «γευστικές δοκιμές» το λέει ο Φάνης (ιδιοκτήτης), κέρασμα όπως παλιά και αφορμή για κουβέντες που σηκώνουν πολύ τσίπουρο...

Ευριπίδου 41, Αθήνα, 210 3217238

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.