- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Από το 1935 στο πόστο του, ο περίφημος Αραπιάν είναι το στέκι για όσους ψάχνουν τις δυνατές, αυθεντικές γεύσεις. Δεν είναι μόνο οι Κωνσταντινουπολίτες που εδώ θυμούνται τα καλούδια της πατρίδας (και που του έδωσαν τον τίτλο «μεζετζής» – ο έχων τους μεζέδες για τους μερακλήδες), αλλά και όλη η Αθήνα που ξανα-ανακαλύπτει την ελληνική πατροπαράδοτη νοστιμιά. Παστουρμά μοσχαρίσιο, από προβατίνα αλλά και κρέας καμήλας, σουτζούκι πολίτικο και Αδάνων πολύ καυτερό, κασέρι πικάντικο Ξάνθης με γεύση που έρχεται από τα παιδικά μας χρόνια, καβουρμά, μορταδέλα με παστουρμά ή με προσούτο, γαλοπούλα με γλυκιά πάπρικα για τους... light. Τα Σάββατα ψήνουν μεζεκλίκια του καταστήματος, «γευστικές δοκιμές» το λέει ο Φάνης (ιδιοκτήτης), κέρασμα όπως παλιά και αφορμή για κουβέντες που σηκώνουν πολύ τσίπουρο...
Ευριπίδου 41, Αθήνα, 210 3217238
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.