Θεματα

Ελένη σε φόντο καλοκαιρινό

Η Ελένη Ψυχούλη «μαγειρεύει του καλού καιρού» στο νέο της βιβλίο

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
42286-89252.jpg

Ήλιος, αλμύρα και θάλασσα. Τραπέζια με επίσημο ένδυμα το μαγιό και παρέες με όρεξη να τα δοκιμάσουν όλα. Όσοι έχουμε βρεθεί στο οικογενειακό εξοχικό της Ελένης Ψυχούλη στο Πήλιο θα θυμόμαστε πάντα το πολύχρωμο σύμπαν του μικρού σπιτιού, τα γέλια, τα ξενύχτια και τις κουβέντες μέχρι το πρωί. Και το τραπέζι της αυλής γεμάτο πάντα με πιατέλες που άδειαζαν στη στιγμή για να δώσουν σειρά στην επόμενη λιχουδιά που σε χρόνο ρεκόρ ετοίμαζε η Ελένη στο μικρό κουζινάκι.

Αυτές τις μέρες του καλοκαιριού και την ατμόσφαιρά τους διηγείται στο καινούργιο της βιβλίο και μαγειρεύει και πάλι για όλους απλά, χωρίς μακιγιάζ και στάιλινγκ, όπως ακριβώς και όταν βρίσκεται στο πατρογονικό εξοχικό. Το βιβλίο που μέσα από το φωτογραφικό φακό του Μάκου και το σχεδιασμό του Αλέξανδρου Ψυχούλη αποτυπώνει τη ζωή της λιτότητας και της απλής ευτυχίας, διαβάζεται σαν άλμπουμ διακοπών, έχει κάτι από τις καλοκαιρινές μέρες όλων μας και, όπως η ίδια λέει, «τρώγεται σαν ένα ταψί γεμιστά, με ντομάτες κομμένες κατευθείαν από το μποστάνι».

n

Από τις εκδόσεις Πατάκη, σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.