- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Διεθνής διαγωνισμός ελαιόλαδου στον ομφαλό της Γης
Ο Athena International Olive Oil Competition θα διεξαχθεί 26-28 Μαρτίου στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών
Οι Δελφοί ήταν κάποτε ο ομφαλός της Γης ή αλλιώς το κέντρο του αρχαίου κόσμου. Σήμερα οι Δελφοί και το περίφημο Μαντείο τους είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Το Δελφικό τοπίο εκτείνεται σε 55.000 στρέμματα ελαιώνα με περισσότερα από 1 εκατομμύριο ελαιόδεντρα. Μάλλον δεν υπάρχει καταλληλότερο μέρος για να φιλοξενήσει τον 3ο διεθνή διαγωνισμό ελαιόλαδου “Athena International Olive Oil Competition”.
Ο διαγωνισμός θα γίνει 26-28 Μαρτίου με τη συμμετοχή 20 κριτών διεθνούς εμβέλειας από 12 χώρες και συμμετοχές που αναμένονται να ξεπεράσουν (καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής είναι η 02/03/2018) τα 300 δείγματα από όλες τις σημαντικές ελαιοπαραγωγικές χώρες.
Σαν χώρα της Μεσογείου η Ελλάδα έχει μια άρρηκτη σχέση με την ελιά. Δέντρο που όχι μόνο πρωτοστατεί στην κουλτούρα και στον πολιτισμό, αλλά και που έχει αναθρέψει δεκάδες γενιές. Το ελαιόλαδο αναπόσπαστο μέρος της διατροφής (είναι σχεδόν αδιανόητο να μαγειρέψουμε χωρίς αυτό) είναι το σήμα κατατεθέν μας. Γιατί λοιπόν είμαστε ακόμα πίσω στις εξαγωγές ελαιόλαδου; Ναι, προφανώς δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε τις εκτάσεις της Ισπανίας ή της Ιταλίας, μπορούμε όμως να ανταγωνιστούμε την ποιότητά τους (έχουμε τη μεγαλύτερη παραγωγή ελαιόλαδου στην κατηγορία έξτρα παρθένο). Και διεθνείς διαγωνισμοί σαν αυτόν είναι ακόμα ένα βήμα προς την εξωστρέφεια που χρειαζόμαστε.
*Για να δείτε τους κριτές, να δηλώσετε συμμετοχή αλλά και για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Ένα από τα ομορφότερα σημεία να απολαύσεις τη θέα της Ακρόπολης
Πρώτος καλεσμένος ο Γρηγόρης Χέλμης την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου
Τα μέλια των Τομ Κορόγιαννου και Νίκου Καλδάνη θα έπρεπε να κάνουν ήδη διεθνή καριέρα
Αν προορισμός σου είναι η Αράχοβα, η Ιτέα ή το Γαλαξίδι, μείνε στη Λιβαδειά!
Σοκολατόπιτες, γαλακτομπούρεκο και θεϊκό προφιτερόλ. Αυτά τα ζαχαροπαλστεία έχουν τα γλυκά που ονειρεύεσαι
Ένα gelato bar με υπέροχη αισθητική και πολλές λιχουδιές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.