Διεθνής διαγωνισμός ελαιόλαδου στον ομφαλό της Γης
Ο Athena International Olive Oil Competition θα διεξαχθεί 26-28 Μαρτίου στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών
Οι Δελφοί ήταν κάποτε ο ομφαλός της Γης ή αλλιώς το κέντρο του αρχαίου κόσμου. Σήμερα οι Δελφοί και το περίφημο Μαντείο τους είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Το Δελφικό τοπίο εκτείνεται σε 55.000 στρέμματα ελαιώνα με περισσότερα από 1 εκατομμύριο ελαιόδεντρα. Μάλλον δεν υπάρχει καταλληλότερο μέρος για να φιλοξενήσει τον 3ο διεθνή διαγωνισμό ελαιόλαδου “Athena International Olive Oil Competition”.
Ο διαγωνισμός θα γίνει 26-28 Μαρτίου με τη συμμετοχή 20 κριτών διεθνούς εμβέλειας από 12 χώρες και συμμετοχές που αναμένονται να ξεπεράσουν (καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής είναι η 02/03/2018) τα 300 δείγματα από όλες τις σημαντικές ελαιοπαραγωγικές χώρες.
Σαν χώρα της Μεσογείου η Ελλάδα έχει μια άρρηκτη σχέση με την ελιά. Δέντρο που όχι μόνο πρωτοστατεί στην κουλτούρα και στον πολιτισμό, αλλά και που έχει αναθρέψει δεκάδες γενιές. Το ελαιόλαδο αναπόσπαστο μέρος της διατροφής (είναι σχεδόν αδιανόητο να μαγειρέψουμε χωρίς αυτό) είναι το σήμα κατατεθέν μας. Γιατί λοιπόν είμαστε ακόμα πίσω στις εξαγωγές ελαιόλαδου; Ναι, προφανώς δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε τις εκτάσεις της Ισπανίας ή της Ιταλίας, μπορούμε όμως να ανταγωνιστούμε την ποιότητά τους (έχουμε τη μεγαλύτερη παραγωγή ελαιόλαδου στην κατηγορία έξτρα παρθένο). Και διεθνείς διαγωνισμοί σαν αυτόν είναι ακόμα ένα βήμα προς την εξωστρέφεια που χρειαζόμαστε.
*Για να δείτε τους κριτές, να δηλώσετε συμμετοχή αλλά και για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα βιβλίο μαγειρικής με ιστορία, γεμάτο συνταγές της δικής μου ιστορίας
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.