- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Τσιμπολογώντας τη δεκαετία
2003 Ιμάμ μπαϊλντί σε ποτήρι του μαρτίνι, από τον Χριστόφορο Πέσκια, στο 48 The Restaurant, το εστιατόριο για το οποίο όλοι μιλούν.
2004 Maki rolls, nigiri, sashimi, έκρηξη του sushi.
2005 Ηδυπαθείς φωτισμοί, ατμόσφαιρα καμπαρέ-τσίρκου-μπουρδέλου, στα πιάτα φουά γκρα με ρόδι και μάνγκο. Aραβολαγνεία, τούρκικα και γεύσεις θερμής Ισπανίας.
2006 Επιστροφή στις ελληνικές ρίζες, το «Αλάτσι», ανοίγοντας, το πάει ένα βήμα παραπέρα, στις τοπικές. Γαμοπίλαφο, χοχλιοί, μπουρέκι του Δασκαλογιώργη, κάθε γειτονιά με το δικό της κρητικό.
2007 Κουζίνα φουλ μεσογειακή, γαρίδες Jumbo με μπεαρνέζ κάπαρης, βραδιές dolce vita, στην κονσόλα γνωστά ονόματα. Το κρέας σε μεγάλες δόξες, meat-κάτι... παντού. Ο Αλέξης Καρδάσης μεταφέρει το Αθήρι του στον Κεραμεικό, η νέα ελληνική κουζίνα στα πάνω της.
2008 Στο Baraonda μαύρο ριζότο με μελάνι σουπιάς και φύλλα χρυσού, στο «come back» Dionysos Zonar’s μαριναρισμένο λαβράκι και λάδι λεβάντας, καπνιστό χταπόδι και λάδι βασιλικού, γαρίδες σε κρούστα πορτοκαλιού. Σταρ σεφ και στα δύο (όμιλος Σταθοκωστόπουλου) ο Μιχάλης Ντουνέτας.
2009 Σχεδόν καθολική επικράτηση της ελληνικής κουζίνας. Δημιουργικά πιάτα της Νέας Σχολής των Ελλήνων Μαγείρων, ο Γώργος Βενιέρης φτιάχνει σούσι ριζόγαλο σε φύλλο nori στο Electra Palace. Μπακαλικατέσεν, τα ελληνικά προϊόντα αρχίζουν να συναγωνίζονται τα ξένα.
2010 Διεθνής κουζίνα, τάση bistronomic, η ελληνική με ξένα στοιχεία Ð ντάκος με χόρτα τσιγαριαστά και λάδι τρούφας. Απόψε θα βγω μέσα, συνταγές για όλους, Retsina’ s come back, τιμές ΔΝΤ, τάση μαγέρικα.
2011 Pizza bars, λαϊκές αγορές, bio, τα πρώτα σουβλατζίδικα, ακόμη σε «αμπιγιέ» χώρους. Success opening η τρατορία του Βεζενέ Ð κρέας με ειδικές κοπές.
2012 Sharing food και μοναστηριακά τραπέζια, μικρές μερίδες - μικρές τιμές, naan και tandoori σε ινδική ταβέρνα γειτονιάς, ελληνικές μπίρες, wine bars.
2013 All day μαγαζιά, gourmet street food η κυρίαρχη τάση. Burgers με γύρο, με φουα γκρα με γαύρο. Μεζεδοπωλεία, σουβλάκια με χιούμορ Ð Biribildu τσίρκο, κυριακάτικα πρωινά με αυγά benedict στο Nixon, scrambled στο It με live jazz.
What’s new pussycat?
Ύστερα από ένα μήνα Κυκλάδες και Πελοπόννησο, μπορώ να πω πως ναι, η Νάξος εξακολουθεί και βγάζει την πιο νόστιμη πατάτα, πως στη Μύκονο βρήκαμε το τζατζίκι αντί €12, πως στο Καρακάσι ψηλά στα βουνά της Αργολίδας άνοιξε gourmet γαλλικό εστιατόριο και πως η Καλαμάτα εξακολουθεί και κρατάει το Χρυσό Σκούφο στα λαδερά - αλλά τσίμπησε λίγο προς τα πάνω τις τιμές της. Όλα βαίνουν καλώς με δύο λόγια, τόσο καλώς μάλιστα που ήδη έκλεισα ραντεβού με τον διαιτολόγο. Σεπτέμβρης 2009
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.