Θεματα

Mimaya, ταξίδι στην κουζίνα του Μαρόκο

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το ταξίδι του Mimaya στη Μεσόγειο συνεχίζεται έως τις 30 Ιουνίου με τελευταίο σταθμό το Μαρόκο. Η κουζίνα του Μαρόκο, μια πολυπρόσωπη εθνική κουζίνα με επιρροές από την Ισπανία, αλλά και την Αφρική, με τοπικές ιδιαιτερότητες και γαλλική φινέτσα, εμπνέει το chef του Mimaya, Μιχάλη Ηρωγλίδη, και δημιουργεί ένα μενού με πιάτα ιδιαίτερα και πολύ γευστικά. Σαλάτα με κοτόπουλο μαριναρισμένο με ras el hanut και ψημένο στη σχάρα πάνω σε μαροκινή πατατοσαλάτα με ντοματίνια και βινεγκρέτ από λεμόνι και κύμινο, φλογέρες από φύλλο κρούστας με ψητό στη σχάρα μοσχαράκι αρωματισμένο με ginger, σκόρδο, κύμινο, μέντα, κανέλα και harissa, σολωμός ψητός στη σχάρα με κρούστα από τζίντζερ και φουντούκι πάνω σε κους κους με παντζάρι, κρεμμυδάκι και μέντα και αρνίσια παϊδάκια ψημένα στη σχάρα με σκορδάτο πουρέ πατάτας και πικάντικες μαροκινές τηγανιτές πατάτες είναι τα πιάτα του Mimaya που μας ταξιδεύουν στο Μαρόκο.

n

Η φρουτοσαλάτα με μαροκινή σάλτσα Cassia Bark για επιδόρπιο και ένα καυτό και συνάμα πολύ γλυκό πράσινο τσάι με μέντα, όπως συνηθίζουν να το πίνουν στο Μαρόκο, είναι ο ιδανικός επίλογος μετά την έκρηξη των γεύσεων ενός μαροκινού μενού. Η κουζίνα του Μαρόκου χαρακτηρίζεται από πολλούς ως η όαση των μπαχαρικών.Το αρνί, το κοτόπουλο, το μοσχάρι, το κους κους σε συνδυασμό με λαχανικά και ξηρούς καρπούς είναι κάποιες από τις καθημερινές τους απολαύσεις, ενώ ποτέ δεν λείπει και το καυτό πράσινο τσάι με μέντα.

Οι εξωτικές συνταγές με τις ιδιαίτερες νότες των μπαχαρικών και των μυρωδικών, με τις πικάντικες γεύσεις να κυριαρχούν, κάνουν αναμφισβήτητα τη κουζίνα του Μαρόκου μαγική.

n

Μάρκου Μπότσαρη 8 – Γλυφάδα, 210-8944850, www.mimaya.gr