Mimaya, ταξίδι στην κουζίνα του Μαρόκο
Το ταξίδι του Mimaya στη Μεσόγειο συνεχίζεται έως τις 30 Ιουνίου με τελευταίο σταθμό το Μαρόκο. Η κουζίνα του Μαρόκο, μια πολυπρόσωπη εθνική κουζίνα με επιρροές από την Ισπανία, αλλά και την Αφρική, με τοπικές ιδιαιτερότητες και γαλλική φινέτσα, εμπνέει το chef του Mimaya, Μιχάλη Ηρωγλίδη, και δημιουργεί ένα μενού με πιάτα ιδιαίτερα και πολύ γευστικά. Σαλάτα με κοτόπουλο μαριναρισμένο με ras el hanut και ψημένο στη σχάρα πάνω σε μαροκινή πατατοσαλάτα με ντοματίνια και βινεγκρέτ από λεμόνι και κύμινο, φλογέρες από φύλλο κρούστας με ψητό στη σχάρα μοσχαράκι αρωματισμένο με ginger, σκόρδο, κύμινο, μέντα, κανέλα και harissa, σολωμός ψητός στη σχάρα με κρούστα από τζίντζερ και φουντούκι πάνω σε κους κους με παντζάρι, κρεμμυδάκι και μέντα και αρνίσια παϊδάκια ψημένα στη σχάρα με σκορδάτο πουρέ πατάτας και πικάντικες μαροκινές τηγανιτές πατάτες είναι τα πιάτα του Mimaya που μας ταξιδεύουν στο Μαρόκο.
Η φρουτοσαλάτα με μαροκινή σάλτσα Cassia Bark για επιδόρπιο και ένα καυτό και συνάμα πολύ γλυκό πράσινο τσάι με μέντα, όπως συνηθίζουν να το πίνουν στο Μαρόκο, είναι ο ιδανικός επίλογος μετά την έκρηξη των γεύσεων ενός μαροκινού μενού. Η κουζίνα του Μαρόκου χαρακτηρίζεται από πολλούς ως η όαση των μπαχαρικών.Το αρνί, το κοτόπουλο, το μοσχάρι, το κους κους σε συνδυασμό με λαχανικά και ξηρούς καρπούς είναι κάποιες από τις καθημερινές τους απολαύσεις, ενώ ποτέ δεν λείπει και το καυτό πράσινο τσάι με μέντα.
Οι εξωτικές συνταγές με τις ιδιαίτερες νότες των μπαχαρικών και των μυρωδικών, με τις πικάντικες γεύσεις να κυριαρχούν, κάνουν αναμφισβήτητα τη κουζίνα του Μαρόκου μαγική.
Μάρκου Μπότσαρη 8 – Γλυφάδα, 210-8944850, www.mimaya.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.