Θεματα

Mimaya, ταξίδι στην κουζίνα του Μαρόκο

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
42108-88923.gif

Το ταξίδι του Mimaya στη Μεσόγειο συνεχίζεται έως τις 30 Ιουνίου με τελευταίο σταθμό το Μαρόκο. Η κουζίνα του Μαρόκο, μια πολυπρόσωπη εθνική κουζίνα με επιρροές από την Ισπανία, αλλά και την Αφρική, με τοπικές ιδιαιτερότητες και γαλλική φινέτσα, εμπνέει το chef του Mimaya, Μιχάλη Ηρωγλίδη, και δημιουργεί ένα μενού με πιάτα ιδιαίτερα και πολύ γευστικά. Σαλάτα με κοτόπουλο μαριναρισμένο με ras el hanut και ψημένο στη σχάρα πάνω σε μαροκινή πατατοσαλάτα με ντοματίνια και βινεγκρέτ από λεμόνι και κύμινο, φλογέρες από φύλλο κρούστας με ψητό στη σχάρα μοσχαράκι αρωματισμένο με ginger, σκόρδο, κύμινο, μέντα, κανέλα και harissa, σολωμός ψητός στη σχάρα με κρούστα από τζίντζερ και φουντούκι πάνω σε κους κους με παντζάρι, κρεμμυδάκι και μέντα και αρνίσια παϊδάκια ψημένα στη σχάρα με σκορδάτο πουρέ πατάτας και πικάντικες μαροκινές τηγανιτές πατάτες είναι τα πιάτα του Mimaya που μας ταξιδεύουν στο Μαρόκο.

n

Η φρουτοσαλάτα με μαροκινή σάλτσα Cassia Bark για επιδόρπιο και ένα καυτό και συνάμα πολύ γλυκό πράσινο τσάι με μέντα, όπως συνηθίζουν να το πίνουν στο Μαρόκο, είναι ο ιδανικός επίλογος μετά την έκρηξη των γεύσεων ενός μαροκινού μενού. Η κουζίνα του Μαρόκου χαρακτηρίζεται από πολλούς ως η όαση των μπαχαρικών.Το αρνί, το κοτόπουλο, το μοσχάρι, το κους κους σε συνδυασμό με λαχανικά και ξηρούς καρπούς είναι κάποιες από τις καθημερινές τους απολαύσεις, ενώ ποτέ δεν λείπει και το καυτό πράσινο τσάι με μέντα.

Οι εξωτικές συνταγές με τις ιδιαίτερες νότες των μπαχαρικών και των μυρωδικών, με τις πικάντικες γεύσεις να κυριαρχούν, κάνουν αναμφισβήτητα τη κουζίνα του Μαρόκου μαγική.

n

Μάρκου Μπότσαρη 8 – Γλυφάδα, 210-8944850, www.mimaya.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.