Ο Jerome Serres (ξανά) στην Αθήνα
Ο βραβευμένος σεφ μοιράζεται με τον Μίλτο Αρμένη για μια βραδιά την κουζίνα του Όμικρον


Ο Μίλτος Αρμένης ανέλαβε φέτος την κουζίνα του Όμικρον και την απογείωσε σε γευστικά ύψη. Μισός Ισπανός, μισός Κερκυραίος, «χρησιμοποιεί» έξυπνα την καταγωγή του για να δημιουργήσει πιάτα με σαφή αναφορά στην κερκυραϊκή αλλά και στην ισπανική κουζίνα. Ο Μίλτος ανήκει στην αφρόκρεμα των νέων σεφ και σίγουρα θα δούμε ακόμα περισσότερα από αυτόν στο μέλλον. Προς το παρόν όμως στο Όμικρον σκαρώνει γευστικές συνεργασίες και μας ανοίγει την όρεξη.
Μετά τις Κερκυραϊκές συμμαχίες, όπου δύο ταλαντούχοι σεφ (ο Χάρης Νικολούζος και ο Σπύρος Αυθίνος), σε δύο διαφορετικές γευστικές βραδιές ανέλαβαν από κοινού με τον Μίλτο Αρμένη την κουζίνα του Όμικρον συνθέτοντας ένα εκπληκτικό μενού, σειρά έχει ένας λαμπερός σεφ, που πολύ θέλαμε να ξαναδούμε στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας.

Στις 24 Φεβρουαρίου ο πολυβραβευμένος Γάλλος σεφ Jerome Serres κάνει guest εμφάνιση στην κουζίνα του Όμικρον και σε συνεργασία με τον Μίλτο συνθέτει ένα υπέροχο μενού 5 πιάτων που θα θυμόμαστε με καιρό. Το μενού (το οποίο μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ) θα έχει pairing από επιλεγμένα κρασιά του κτήματος Κώστα Λαζαρίδη και τιμή €88/άτομο.
Δρόσου 1& Αίγλης 29, Ν. Ερυθραία, 210 6202475
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από την κλασική, μέχρι την πιο αναπάντεχη, διάλεξε όποια σου αρέσει περισσότερο για την 25η Μαρτίου
Στις γειτονιές της Αθήνας ή και με μικρή εκδρομή
Το επόμενο είναι ένα γαστρονομικό εργαστήριο για την Επανάσταση του 1821
Έχεις δοκιμάσει ποτέ μακαρονάδα-σπανακόπιτα; Αν όχι, πρέπει!
Εδώ θα βρείτε μια τεράστια ποικιλία ξηρών καρπών, ό,τι πρέπει για τις ημέρες νηστείας της Σαρακοστής
Το παντοπωλείο αυτό μας έχει καλομάθει στα καλύτερα. Το ίδιο κάνει και αυτές τις ημέρες της Σαρακοστής!
Εδώ θα ανακαλύψεις όσπρια που ξεχωρίζουν για τη φρεσκάδα και τη θρεπτική τους αξία
Ο φούρνος που κρατάει ζωντανή την τέχνη της αρτοποιίας από το 1968
Πήγαμε στο αντικαρκινικό νοσοκομείο και μαζί με βραβευμένους σεφ ετοιμάσαμε χυμούς και μοιράσαμε κρουασάν σε ασθενείς και προσωπικό, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Γαλλικής Γαστρονομίας
Η 25η Μαρτίου μυρίζει επανάσταση, χαρμόσυνα νέα από τον ουρανό και μπακαλιάρο σκορδαλιά!
Ωδή στο πιο ζαχαροπλαστένιο ζαχαροπλαστείο της συνοικίας
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
Συναντήσαμε τον σεφ της Γαλλικής Πρεσβείας και τον γνωστό Chef Pâtissier, λίγο πριν την εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας Merci Chef!
Ο σωστός τρόπος να γεμίσεις μπαταρίες για την εβδομάδα που ακολουθεί
Κρουασάν, προφιτερόλ και γαλλικές σπεσιαλιτέ
Καθετί στα ράφια και στις προθήκες του εξαιρετικού αυτού delicatessen μοιάζει πολύτιμο – και είναι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.