Θεματα

Ο Jerome Serres (ξανά) στην Αθήνα

Ο βραβευμένος σεφ μοιράζεται με τον Μίλτο Αρμένη για μια βραδιά την κουζίνα του Όμικρον

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
omikron-anoigma.jpg

Ο Μίλτος Αρμένης ανέλαβε φέτος την κουζίνα του Όμικρον και την απογείωσε σε γευστικά ύψη. Μισός Ισπανός, μισός Κερκυραίος, «χρησιμοποιεί» έξυπνα την καταγωγή του για να δημιουργήσει πιάτα με σαφή αναφορά στην κερκυραϊκή αλλά και στην ισπανική κουζίνα. Ο Μίλτος ανήκει στην αφρόκρεμα των νέων σεφ και σίγουρα θα δούμε ακόμα περισσότερα από αυτόν στο μέλλον. Προς το παρόν όμως στο Όμικρον σκαρώνει γευστικές συνεργασίες και μας ανοίγει την όρεξη.

Μετά τις Κερκυραϊκές συμμαχίες, όπου δύο ταλαντούχοι σεφ (ο Χάρης Νικολούζος και ο Σπύρος Αυθίνος), σε δύο διαφορετικές γευστικές βραδιές ανέλαβαν από κοινού με τον Μίλτο Αρμένη την κουζίνα του Όμικρον συνθέτοντας ένα εκπληκτικό μενού, σειρά έχει ένας λαμπερός σεφ, που πολύ θέλαμε να ξαναδούμε στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας.

omikron-mesa.jpg

Στις 24 Φεβρουαρίου ο πολυβραβευμένος Γάλλος σεφ Jerome Serres κάνει guest εμφάνιση στην κουζίνα του Όμικρον και σε συνεργασία με τον Μίλτο συνθέτει ένα υπέροχο μενού 5 πιάτων που θα θυμόμαστε με καιρό. Το μενού (το οποίο μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ) θα έχει pairing από επιλεγμένα κρασιά του κτήματος Κώστα Λαζαρίδη και τιμή €88/άτομο.

Δρόσου 1& Αίγλης 29, Ν. Ερυθραία, 210 6202475

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.