- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ο Jerome Serres (ξανά) στην Αθήνα
Ο βραβευμένος σεφ μοιράζεται με τον Μίλτο Αρμένη για μια βραδιά την κουζίνα του Όμικρον
Ο Μίλτος Αρμένης ανέλαβε φέτος την κουζίνα του Όμικρον και την απογείωσε σε γευστικά ύψη. Μισός Ισπανός, μισός Κερκυραίος, «χρησιμοποιεί» έξυπνα την καταγωγή του για να δημιουργήσει πιάτα με σαφή αναφορά στην κερκυραϊκή αλλά και στην ισπανική κουζίνα. Ο Μίλτος ανήκει στην αφρόκρεμα των νέων σεφ και σίγουρα θα δούμε ακόμα περισσότερα από αυτόν στο μέλλον. Προς το παρόν όμως στο Όμικρον σκαρώνει γευστικές συνεργασίες και μας ανοίγει την όρεξη.
Μετά τις Κερκυραϊκές συμμαχίες, όπου δύο ταλαντούχοι σεφ (ο Χάρης Νικολούζος και ο Σπύρος Αυθίνος), σε δύο διαφορετικές γευστικές βραδιές ανέλαβαν από κοινού με τον Μίλτο Αρμένη την κουζίνα του Όμικρον συνθέτοντας ένα εκπληκτικό μενού, σειρά έχει ένας λαμπερός σεφ, που πολύ θέλαμε να ξαναδούμε στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας.
Στις 24 Φεβρουαρίου ο πολυβραβευμένος Γάλλος σεφ Jerome Serres κάνει guest εμφάνιση στην κουζίνα του Όμικρον και σε συνεργασία με τον Μίλτο συνθέτει ένα υπέροχο μενού 5 πιάτων που θα θυμόμαστε με καιρό. Το μενού (το οποίο μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ) θα έχει pairing από επιλεγμένα κρασιά του κτήματος Κώστα Λαζαρίδη και τιμή €88/άτομο.
Δρόσου 1& Αίγλης 29, Ν. Ερυθραία, 210 6202475
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.